Най-богатите футболисти на Острова

Във Висшата лига може да се печелят сериозни пари - английските клубове са в добро финансово здраве, играят пред пълни трибуни и получават сериозни суми от тв правата на мачовете, които се гледат в цял свят.

Което означава, че Англия става все по-привлекателно място за добрите футболисти, които получават шанс да ритат срещу прилични суми. В още по-голяма степен това важи и за местните играчи.

Британският футбол разполага с отлично действаща система за промотиране на таланти, най-големите клубове развиват школи и академии, а работата на мениджърите е на високо ниво.

Естествено, супер звездите на британския футбол като Уейн Рууни отдавна са забравили първия си милион, но как стои положението към днешна дата? Все пак, Висшата лига е в етап, в който 100 000 лири на седмица се приема за недостатъчна заплата за изгряваща звезда като Рахийм Стърлинг.

Това е Топ 10 на британските футболисти, заработващи най-много пари от популярния спорт.

Естествено, информацията е неофициална и е базирана на данните, депозирани пред данъчните власти, като трябва да се има предвид, че обикновено клубовете плащат данъците на своите звезди.

Новините

Най-четените