Най-добрите вицешампиони в историята на Висшата лига

Все още не знаем кой ще вдигне титлата в Премиършип за сезон 2018/19, но отсега е гарантирано счупването на рекорда за най-силен вицешампион.

Голямата борба за първото място между Манчестър Сити (89 т.) и Ливърпул (88 т.) явно ще продължи до самия край и ще накара и двата тима да се хвърлят с всички сили в оставащите няколко двубоя.

Сити спечели гостуването на "Олд Трафорд" на градския съперник Манчестър Юнайтед и се завърна на първото място само три кръга преди края и едва ли ще сгрешат в оставащите срещи с Бърнли, Лестър и Брайтън.

Ливърпул също има преодолима програма до края - Хъдърсфийлд, Нюкасъл и Уулвърхемптън и чака грешка на конкурента си.

Който и от претендентите да грабне трофея, изглежда сигурно, че и двата тима ще съберат над 90 т. в края на сезона, а това ще е рекорден брой точки за вицешампион в историята на Висшата лига.

Напълно реално е Ливърпул да финишира тази кампания с 95-97 т., за Сити също са постижими 95-98 и е същинска лудост, че един от тези удивителни състави няма да вдигне титлата при такъв точков актив.

Досега вторият в класирането беше събирал най-много 89 т., което се случи преди 7 години.

В галерията си припомняме най-силните вицешампиони във Висшата лига до момента, които трябваше да преглътнат голямо разочарование след изиграването на изключително силен сезон.

Новините

Най-четените