Пеле, Бест и "Бийтълс" - какви години!

Казват, че ако помниш нещо от 60-те години, не си бил там...

Във футбола обаче спомените са ярки. Велики времена на феноменални играчи, превърнали се в икони по примера на музикалните идоли от десетилетието. Това е и времето на "Бийтълс", трансформирали представите за музика.
Животът във Великобритания се изменя коренно, бумът в шоубизнеса и футбола е огромен, а поредицата в снимки на "Дейли Мейл" улавя култови моменти от процеса.

Тук са Пеле и Бест, тук е и Пол Макартни. Боби Мур и английските му съотборници, изживяли най-славния миг на футбола на Острова през 1966 г.

Прическите, излъчването, идолите и страстта към музиката и играта. Всичко е запечатано на фотосите, придобили статут на исторически свидетелства за едно от най-славните десетилетия.

Това е времето и на първите британски успехи в клубните турнири - Юнайтед и Селтик са шампиони на Европа. Ражда се и великият Ливърпул на Шенкли, Тотнъм на Бил Никълсън (първият шампион на декадата и първи носител на европейски трофей за Англия), последният велик Манчестър Сити преди появата на шейховете и... отново "Бийтълс"! Навсякъде следвани като визия и стил, примери, икони!

Новините

Най-четените