Португалците останаха трети в група F след голова фиеста с Унгария

Голов трилър на стадиона в Лион видяха феновете в мача между Португалия и Унгария на Евро 2016, след като двата отбора не се победиха, завършвайки 3:3, но пък сътвориха най-резултатния мач от началото на форума.

В другата среща от групата, Исландия победи Австрия и зае второто място. Джон Дади Бодварсон откри резултата за исландците, но Алесандро Шопф изравни. В добавеното време на срещата Арнор Ингви Траустасон вкара и донесе победата на съотборниците си.

Португалците започнаха да упражняват висока преса още от самото начало, желаейки да поведат в резултата възможно най-бързо. На няколко пъти унгарските футболисти имаха затруднения при изнасянето на топката, а напрежението в играта им се усещаше.

Голямата изненада дойде в 19-ата минута, когато опитният Золтан Гера покоси играчите от селекцията на Фернандо Сантош. Играчът на Ференцварош овладя отбита топка в близост до границите на наказателното поле и си я нагласи много удобно, след което я изпрати от воле в долния ляв ъгъл на вратаря Руи Патрисио.

След гола Унгария започна да придобива самочувствие и да играе по-спокойно, а в 24-ата минута Акош Елек можеше да покачи на 2:0, но ударът му в обратния ъгъл на вратаря беше твърде близо до стража на Португалия и той парира успешно.

„Маджарите“ все пак се пречупиха в края на полувремето, когато Криситано Роналдо намери Нани с брилянтен пас, който остави защитата на противника неподготвена и двата отбора се прибраха в съблекалните при равен резултат.

След почивката обаче Балаш Джуджак готвеше неприятна изненада за „иберийците“. Футболистът на Бурсаспор изпълни пряк свободен удар в 47 мин., при който топката рикошира от главата на Андре Гомес, и връхлетя във вратата на Патрисио.

3 минути по-късно Кристиано Роналдо завърши по гениален начин центриране от фланга, отигравайки с пета и изравнявайки резултата отново – 2:2.

Головата фиеста беше в разгара си. Капитанът Джуджак се готвеше да изпълни пряк свободен удар от почти същата позиция, от която вкара в началото на полувремето. Този път ударът му бе спрян от стената, но топката отново се върна в него. Унгарският футболист отправи топовен шут, който някак си мина между телата в наказателното и се спря в португалската мрежа.

Радостта на „маджарите“ обаче не беше дълга. В 62-ата минута току-що влезлият Куарешма центрира към Роналдо, който се извиси във въздуха и отбеляза.

Усещайки, че се класират, двата отбора рязко намалиха темпото на игра и заиграха предпазливо без да предприемат излишни рискове. В последните минути защитниците на Унгария разиграваха а всички останали гледаха, чакайки съдията да сложи край. И резултатът се запази – 3:3.

Така "маджарите" ще срещнат на осминафиналите втория отбор от група Е, където лидер е Италия с 6 точки, докато за португалците предстои сблъсък с Хърватия. Исландците ще играят с Англия.

Група F, крайно класиране

1. Унгария         3   1   2   0   6:4   5

2. Исландия      3   1   2   0   4:3   5

3. Португалия  3   0   3   0   4:4   3

4. Австрия        3   0   1   2   1:4    1

Ясните осминафинали на Евро 2016 до момента:

25 юни, 16 часа

Швейцария - Полша

25 юни, 22 часа

Хърватия - Португалия

26 юни, 19 часа

Германия - Словакия

27 юни, 19 часа

Италия - Испания

27 юни, 22 часа

Англия - Исландия

Новините

Най-четените