Топ 10 на клубовете, които счупиха трансферните си рекорди

Евро 2016, Копа Америка Сентенарио, олимпийският турнир, първите предварителни кръгове на евротурнирите и дойде време за старта на новите първенства.

Висшата лига започна с няколко добри зрелища, като черешката на тортата беше Арсенал - Ливърпул, а през този уикенд стартират италианската Серия "А" и испанската Примера.

Лятото беше натоварено за водещите клубове и ръководствата им, които се опитаха да попълнят дупките в отборите си и да ги подсилят за дългия сезон.

Станахме свидетели на доста трансферни саги, а най-дълго се проточи сделката между Ювентус и Манчестър Юнайтед за Пол Погба, но в крайна сметка по-малко от седмица преди старта на първенството в Англия френският национал се завърна на "Олд Трафорд".

Юнайтед счупи рекорда си, плащайки 89 млн. паунда за полузащитника.

Общо 8 клуба от Висшата лита подобриха трансферните си рекорди, а толкова са и тези от германската Бундеслига.

Разликата обаче е сериозна от рекорд до рекорд, тъй като Дармщад плати 638 хил. паунда на Фрайборг за Имануел Хон, за да установи рекордна за клуба сделка, а вече споменахме каква беше цената на Погба.

В галерията сме подбрали топ 10 на отборите от водещите пет първенства, които платиха рекордни пари за футболист в историята си през това лято.

Новините

Най-четените