Топ 6 на отборите с най-много футболисти на Световното

Лерой Сане, изненадващо, не попадна в селекцията на Германия за предстоящото Световно първенство в Русия.

Крилото на Манчестър Сити регистрира 14 гола и 19 асистенции във всички състезания през миналия сезон, но ще гледа Мондиал 2018 по телевизията.

Въпреки липсата на Сане в Русия, „гражданите“ са отборът с най-много представители на Световното – 16.

Едерсон, Данило, Фернандиньо и Габриел Жезус (Бразилия), Джон Стоунс, Кайл Уокър, Фабиън Делф и Рахийм Стърлинг (Англия), Венсан Компани и Кевин де Бройне (Белгия), Николас Отаменди и Серхио Агуеро (Аржентина), Бенжамен Менди (Франция), Илкай Гюндоган (Германия), Бернардо Силва (Португалия), Давид Силва (Испания) са представителите на Манчестър Сити, които ще гледаме в Русия.

Веднага след „гражданите“ в класацията с най-много футболисти на Мондиал 2018 се нарежда европейският клубен шампион за последните три години – Реал Мадрид, с 15.

Барселона, въпреки че ще има свой представител във всяка една от групите в Русия, е трети с 14 – колкото има и Челси. Топ шест се допълва от Пари Сен Жермен с 13, Ювентус и Тотнъм с по 12 и Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед с по 11.

В галерията може да видите представителите на всеки един от топ 5 отборите с най-много футболисти на Световното първенство.

Новините

Най-четените