Кой е Исмаел Бенасер? Забравен в Арсенал, повел Алжир към славата и близо до Милан

Исмаел Бенасер е на път да финализира трансфера си в Милан за 16 милиона евро. А като се има предвид какво видяхме от него на завършилия преди няколко дни турнир Купа на Африка, интересът на "росонерите" е напълно опрадван.

От друга страна Арсенал, клубът, чиято собственост бе алжирецът до 2017-а, изпусна голям талант, който не бе доволен от малкото игрово време, което получаваше. От лондонския клуб потвърдиха, че нямат намерение да преподписват с Бенасер, когато договорът му изтече, и той премина в Емполи.

Африканецът пристигна в Северен Лондон от френския Арл Авиньон през 2015-а. Феновете на бяха чували за него, но скаутите на "артилеристите" го бяха проучили добре и знаеха, че в клуба пристига млад играч от голяма класа. В академията на Арсенал казаха, че ще бъдат търпеливи към 17-годишния тогава алжирец и че са готови да го изчакат необходимото време, за да стане готов за първия отбор. Адаптацията му бе бърза и Бенасер се превърна във фактор в отборите до 21 и 23 години на лондончани, но пробивът му при мъжете все се отлагаше.

Технически доста надарен, Исмаел наподобява на Санти Касорла и е с перфектен профил за Арсенал, но не получи шанс. Интересно е какво мислят в клуба за забележителното му представяне на Купата на африканските нации, където помогна на Алжир за първа титла от 27 години и бе избран за играч на турнира.

Какво изпусна Арсенал?

Интересното е, че Унай Емери обича такива футболисти, но не успяха да се засекат с Исмаел. Въпреки че е с по-креативна настройка, Бенасер се справя отлично с различни отговорности. Показва дисциплина в защита в ситуациите, в които отборът му не играе с топката. Акуратните му пасове и начинът, по който чете играта, го превърнаха в най-добрия "реджиста" в Калчото през миналата кампания със статистики, които впечатляват.

Какво взима Милан?

Италианският гранд се интересуваше от Лукас Торейра след слабия първи сезон на уругваеца в Арсенал. Цената му обаче е доста по-висока от тази на Бенасер, ако изобщо в клуба са склонни да го продадат. От друга страна Бенасер е амбициозен млад играч, който не отстъпва по нищо на Торейра.

Исмаел ще работи в Милано под ръководството на Марко Джампаоло, който превърна Торейра в настоящия футболист по време на общата им период в Сампдория. Вероятно може да стори същото и с алжиреца. Въпреки скромния си ръст, Исмаел би бил перфектен трансфер за "росонерите", а работоспособността му и интелектът в играта, могат да се окажат ключови за новата ера, която започва на "Сан Сиро".

Новините

Най-четените