Юнайтед гони топ 6 преди Коледа, Арсенал с две дербита за три дни: Какво очаква отборите от топ 6 до края на 2018

Паузата за националните отбори приключва и в събота Премиършип се подновява със сблъсъците от 13-ия кръг.

Оттук нататък английските отбори ще влязат в изтощителна поредица от мачове и календарът им ще бъде много натоварен до края на годината, а двубоите ще продължат и в първите дни на януари.

До момента шампионът Манчестър Сити оглавява таблицата във Висшата лига, следван от Ливърпул и Челси, които също все още са непобедени този сезон в първенството. Малко под тях следват Тотнъм и Арсенал, а Манчестър Юнайтед изостава на 7 т. от топ 4 и е едва на осмата позиция.

Засега Сити продължава да показва шампионско представяне и е фаворит за титлата и през този сезон, Ливърпул обаче е само на 2 т., а Челси на 4.

В кръга този уикенд "мърсисайдци" гостуват на Уотфорд, а Сити на Уест Хем. Най-тежка е задачата на Челси, който излиза срещу Тотнъм на "Уембли".

Идните седмици предлагат достатъчно изпитания за всички водещи клубове и те ще трябва да доказват, че могат да удържат на темпото в челото и да вземат предимство в яростната битка за челните места.

Затова преди тимовете да влязат в този сгъстен цикъл, проверяваме какви са позициите на всеки от топ 6, кой има най-тежката програма в следващия месец и каква е вероятността да подсили състава си с нови футболисти през януари.

Вижте какво предстои на Манчестър Сити, Ливърпул, Челси, Тотнъм, Арсенал и Манчестър Юнайтед в галерията.

Новините

Най-четените