Стоичков! Порно! Retweet веднага!

Новината, че Христо Стоичков се рови из порно сайтове наистина разтърси света. Роди се от snap снимка в неговия twitter акаунт, на която обаче имаше и отворените табове на телефона (ила таблета), на който е записана. Един от тях бе със сайт за възрастни.

Разбира се, за модерното общество, изтъкано от нездраво любопитство и неистово желание за надничане в будоара на звездите, това си е чиста проба златна новина. Всъщност и добър повод да се поровим в социалните мрежи и по-специално в twitter-а на най-известния българин по света.

А там има доста по-интересни неща от един таб над фотос.

Акаунтът на Стоичков е пълен със снимки, пратени или постнати от фенове, каквато като нищо може да е и въпросната, причинила "новина". Но дори да не е така, да си вдигнат ръката честно тези, които с интерес са разширили очи при вестта, но не гледат порно или не са се интересували никога какъв океан от филми за пълнолетни залива интернет?

И тук дори не става въпрос за морални дилеми или проповеди. Просто акаунтът на Камата предлага далеч по-любопитни неща.

За хора като Ромарио, Жоан Лапорта, Шави Ернандес, Хосе Рейна или Григор Димитров, ние обираме информация само от сайтове и ги гледаме по телевизията. Стоичков си лафи с тях в туитър приятелски.

Кой друг наш сънародник може да си позволи да каже на иконата на Барса Шави - "chaval" (на софийския хашлашки - копеле), когато си говорят за поредния мач на любимия им отбор? Или да се разбира в социалната мрежа с Ромарио кога и къде да се видят на световното?

Тук има и новини (ако някой журналист наистина ги търси) - кой мач коментира Ицо, с кого се среща в Мексико, как ще отиде да гледа Григор Димитров на турнира в Маями - и наистина го направи. Кога си идва в България, какво мисли за поредната драма в Шампионската лига...

Или пък как следи и мачовете от "А" група. След победата на ЦСКА над Левски с 1:0 се появи на три езика: Само ЦСКА, браво, Стойчо! След почти всеки мач на Барса е подобно - кратки оценки, анализи или емоция.

Пращат му фотоси хора от България, Мексико, Барселона, Чикаго и дори Саудитска арабия, където поигра малко в края на кариерата си. Акаунтът е напълно отворен, влизат и недоброжелатели, чиито ругатни биват посрещнати с класики Стоичкови.

Не го притеснява, че ги виждат и останалите. Нито, че понякога не е точен в изразите на английски, което се видя и от няколкото му изяви пред камери като треньор в ЮАР. На него просто не му пука, такъв си е. Хорската мълва не го интересува.

Изобщо - в twitter Камата си е остра и истинска, каквато си е и извън него. Характер, особняк, чешит, обичан до лудост и мразен до истерия. Но и неоспорим - един от онези, за които пишат книги и правят филми. И които си говорят с Ромарио и Шави на "копеле". И, може би, гледат порно, като голям процент от хората по света, нищо че не всеки би си го признал.

Просто когато го прави Стоичков - това е новина и е retweet-ната веднага по вестници и сайтове. Защото живеем в любопитно общество, нали така.

Обикновено за жълтото и личното, рядко за наистина интересното и ценното.

Такива са времената.

#1 Аделаида 11.04.2014 в 15:24:08

Какъв е този зор да се оплюват успелите хора и да се ровят в личния им живот. Стоичков е един много достоен българин и при това наистина човек, който не се възгордял от славата.

#2 Mr Norris 11.04.2014 в 20:46:59

Стойчков е толкова особняк, колкото е особняк общ работник с 30 годишна практика. Един вид - абсолютен простак с ниско възпитание. Голям спортист, но като човек... хайде да не се самозалъгваме. П.П. А "chaval" е едно най-обикновено обръщение на по-възрастен към по-млад човек от типа "момче", "синко" и т.н. Нямам идея как сте стигнали чак до "копеле"...

#4 Зелен Бетон 13.04.2014 в 19:20:47

@Аделаида: Стоичков е известен българин. Освен това е (беше) несъмнено талантлив футболист. И има неоспорим принос за много приятни емоции, които всички сме изпитвали. Но всичко това не го прави автоматично „достоен българин“. Не бъркай понятията. „Достоен“ означава да мога да го посоча на детето си и да кажа – стреми се да бъдеш като него. Или, контактувайки с чужденци, да споменавам с гордост, че съм негов сънародник (т.е. – гледайте Стоичков, аз съм със същата закваска, господа). Не, благодаря. Никога не бих направил нито първото, нито второто. Точно обратното: ако някога съм го посочвал за пример, то е било в отрицателен смисъл. А ако в разговор с чужденци някой ухилено ми спомене името му, гледам да отклоня разговора. Срам ме е. Или направо си казвам, че го уважавам като футболист, но имам сериозни резерви към личността му. Стоичков можеШЕ да бъде достоен българин, ако не му липсваше нещо, присъщо за всеки достоен човек: чувството за мярка. Това, че гледал порно, или че не съобразил какви табове ще се видят на картинката, е последният му проблем.

#6 nemo 13.04.2014 в 21:58:34

Като негов антипод мога да спомена Бербатов. Тоест, човек с чувство за мярка, трудолюбив и постоянен в услилията си да отстоява нивото си и да се бори.

Новините

Най-четените