8 звезди, които си тръгнаха от Арсенал, за да печелят трофеи с по-големи отбори

Алексис Санчес отчетливо заяви желанието си да напусне Арсенал още през лятото на 2017 година.

Тогава основният кандидат за подписа му бе Манчестър Сити, който предлагаше над 60 милиона евро за него, но на „Емирейтс“ решиха да рискуват. Не пуснаха звездата си да си тръгне с надежда, че ще могат да се споразумеят с него и да удължат договора му, който изтича през лятото на 2018-а.

Е, не успяха. И сега ще трябва да се разделят със Санчес за двойно по-малка сума.

На Алексис явно му писна с посредствеността в Арсенал. За три години и половина, след като „артилеристите“ платиха 42,5 млн. евро за не го Барселона, тимът спечели два пъти ФА Къп. Това е. А чилиецът бе свикнал да доста по-сериозни постижения в цветовете на каталунците.

Да не говорим, че изведе на два пъти родината си Чили до трофея в Копа Америка, но в Арсенал нещата за него не се получиха.

Сега Алексис най-вероятно ще отиде в Манчестър Юнайтед, но засега липсва официалното потвърждение за споразумението между двата клуба. Но до края на януари има достатъчно време.

Дали Санчес ще се превърне в поредната звезда, напуснала Арсенал, за да търси трофеи с по-голям отбор? Ще разберем съвсем скоро. Най-късно през лятото, когато ще може да си тръгне от „Емирейтс“ без пари.

В галерията може да видите още осем примера за големи играчи на Арсенал, тръгнали си в търсене на по-сериозни успехи.

Новините

Най-четените