Странното лято на Гарет Бейл

Гарет Бейл си е все същият - спокоен и непоклатим. Не може да се види разликата у него от най-добрите му времена в Реал Мадрид до настоящия момент, в който няма нищо сигурно за бъдещето му. Винаги е бил единак и особняк. Остава си такъв. Във вторник тренира нормално със съотборниците си. Зинедин Зидан даваше указания, той ги изпълняваше като другите.

Всички около него вече няколко месеца му натякват, че трябва да напусне, но той не вижда причина за панически ходове. Има още три години от договора си с "кралете" и е готов да ги изпълни.

Зидан даде ясни сигнали, че не го иска още в края на миналата кампания. Уелсецът не записа нито минута в последните три кръга. Със сигурност не му е било приятно, но не го и разстрои особено.

Тежкият камък е в двора на Реал. Не в неговия. Зинедин Зидан се надяваше, че  продажбата на Бейл ще бму помогне да вземе всички набелязани от него цели, но лятото си отива, а Гарет още си е на "Бернабеу".

Той пристигна за първа тренировка на 8 юли, а на следващия ден пое с отбора за Монреал. Очакваше се на канадска земя най-после да настъпи развръзката на сагата, но от клубните офиси съобщиха на Зизу, че няма желаещи за крилото.

Две седмици по-късно се появи надежда за треньора, че най-после ще види гърба на британеца. Бейл остана извън групата за мача с Байерн, а Зидан разкри с нескрито задоволство: "Поиска да не играе, защото преговаря с друг клуб."

Ставаше въпрос за китайския Дзянсу Сунинг, но в последния момент сделката пропадна.

Гарет се завърна на терена срещу Арсенал и вкара, но дойде турнирът Audi Cup и отново се оказа извън борда заради медицински проблеми. Не игра и срещу Залцбург, но срещу Рома Зизу отново размисли. Уелсецът се представи на ниво и дори вкара дузпата си при престрелката от бялата точка.

Няколко дни преди началото на първенството, фланелката с номер 11 на гърба все още принадлежи на Бейл, въпреки че през изминалите седмици се говореше за интерес от страна на Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Байерн и Пари Сен Жермен. Никой от тях обаче не отправи конкретна оферта за звездата.

А Реал Мадрид е в конфузна ситуация. Не успя да се отърве от скъп играч, който е нежелан от треньора, а отделно трябва да мисли какво да прави с Хамес Родригес и Мариано Диас.

Провалът с продажбите им обостря проблема с Финансовия феърплей и правилата на УЕФА. А с днешна дата мадридистите са с около 200 милиона евро "на червено", тъй като вече похарчиха над 305 милиона, а продадоха едва за 115.

Новините

Най-четените