Ах, този Лудогорец!

Лудогорец се разходи по ръба на острието, но не пусна кръв. Българският шампион записа равенство 1:1 с Черноморец Одеса на "Васил Левски" и си осигури място в турнира и напролет.

"В следващите два мача в групата излизаме, за да се насладим на футбола", заяви опитният Йордан Минев след мача и това казва много.

"Зелените" мислят за забавления и наслада, а им остават мачове с европейски марки като ПСВ Айндховен и Динамо Загреб... На повече от това - здраве му кажете!

Успехът е голям, но лудогорци изстрадаха точката срещу коравите украинци.

Точно както в Одеса, черноморци създадоха много опасности пред българската врата, но нашите имаха зад гърба си и помощта на късмета.

След нулево първо полувреме, в което преимуществото бе поделено, Лудогорец поведе още във втората минута на втората част. Кишада се възползва от центриране на Мисиджан и изведе "орлите" напред.

Малко повече от четвърт час след това обаче Гай се пребори за една висока топка със закъснелия с реакцията си Владо Стоянов и с глава изравни.

Следващите минути бяха много тежки за "зелените", но те удържаха на натиска.

В края Лудогорец успокои топката и се поздрави с така важната точка.

В другия мач от групата ПСВ Айндховен победи Динамо Загреб с 2:0 у дома и прекъсна серията си от 5 мача без победа.

"Филипсите", които в следващия кръг идват в София, събраха 7 точки - с 3 по-малко от Лудогорец. Черноморец е с актив от 4 точки, а Динамо Загреб има само един пункт.


"Чувствам се горд, че съм треньор, че съм българин. За мен това бе най-напрегнатият мач, представям си какво им беше на футболистите", заяви развълнуваният Стойчо Стоев след мача пред микрофона на Националната телевизия.

"Ние представяме България. Издържахме физически и психически, защото двубоят бе много ключов. Едната точка ни даваше възможност да играем и през пролетта, което ни натежа", обясни той.

Поздравявам момчетата за характера. Сега ще играем по-спокойно. Убеден съм, че с ПСВ и Динамо ще покажем далеч по-добър футбол. Имахме проблеми със Златински, Барт, Минев, Кайсара - не знаех дали ще вземат участие, а те издържаха целия мач", радваше се Стоев.

Новините

Най-четените