Секси, гола и... бременна

Стоя пред дома си, бременна в края на осмия месец, а навън ромоли лек дъждец. Един фотограф ме снима подпряна на живия плет, а аз тайно се надявам, че съседите не виждат какво се случва от прозорците си.

Никога не съм била по-щастлива от факта, че съм гола

Една година по-рано, бях изправена пред сериозна житейска криза. Първото ми дете бе на три годинки, а аз и съпругът ми планирахме да си направим второ. Винаги сме имали това намерение и прекрачихме този праг без особено притеснение. Ала когато по-малката ми сестра се обади, за да ми съобщи, че тя и гаджето й заминават за Лондон, едно винтче в главата ми се разхлаби и тогава си помислих: "По дяволите, отново ще ставам МАЙКА".

Да, знам какво си мислите: Майка си от три години насам, преживей го.

Това, което ме накара да откача, не беше идеята, че отново ще бъда родител. Обичам малкото си синче и исках да го даря с братче или сестриче. Това, което ме паникьоса, бе самото разбиране за това да бъдеш майка и всички културни предразсъдъци, които идват заедно с него. Когато имаш едно дете, би могла да бъдеш онази интересна жена със сладко малко хлапе, което все още попада в спектъра на готиното. Ала второто дете започва да те определя по съвършено различен начин. Знам, че това е погрешен начин на разсъждаване, но въпреки това не можах да избягам от него: майката е невидима. Майката носи кофти дънки и кара миниван. 25-годишните момчета повече никога няма да се заглеждат по мен. Повече никога не бих си позволила да замина за Лондон внезапно и без никакво планиране.

Не ми допадаше, че това е крачка, след която няма връщане към "готиността"

Съвременната култура определено не е благосклонна към тази несигурност. "Мама" се използва, за да омаловажи родителите от женски пол. Кариеристките, които планират да имат дете, са на "пистата за мами". Когато пишем за опита си, ни определят като "мами-блогърки". Когато имаме различни гледни точки по отношение на отглеждането на деца, биваме въвлечени в "бой на мами". Когато направим нещо еротично, то веднага бива заклеймявано като "порно с мами", а ние - като MILF-ки. Веднъж, щом бъдем идентифицирани като "мами", това означава, че сме нещо по-малко от останалите.

Освен това, аз самата по начало никога не съм била "готина" и склонна да правя откачени неща. В училище бях отличничката на випуска, "доброто момиче", което служи за пример. Имала съм само две гаджета, а за едното от тях се омъжих. Винаги печеля играта "Никога не съм", защото наистина никога не съм... Ала в създалата се ситуация вече нямах никакъв шанс да бъда готина. Всяка възможност вече бе изчерпана. Обмислях да си направя татуировка и да сменя стила си на обличане с малко по-провокативен, но в крайна сметка осъзнах, че да правиш тези неща, за да избягаш от клишето, само по себе си също е клише.

В края на краищата стигнах до прозрението, че трябва да преживея себе си. Отглеждането на едно малко дете не ми позволяваше да се замислям твърде много, но в някои светли моменти осъзнавах, че няма вечно да имам малки деца. Някой ден щях да мога да отида до Лондон спонтанно и нямаше да ми се налага да карам миниван. При все това, страховете не ме напуснаха.

"Аз? Гола?! Че и на всичкото отгоре с надут корем?! АБСУРД!"

Една година по-късно, по-бременна от всякога, научих, че един от любимите ми местни фотографи търси модели за проект, свръзан с бременни жени. Предложението определено бе привлекателно, но имаше една уловка: тя искаше голи снимки. Веднага отписах идеята - не можех да си позволя гола фотосесия. Но освен това осъзнах и че не искам да бъда от онези хора, които биха казали "не" на нещо такова.

Ето така се озовах гола в собствения си двор. Позирах с дрехите си цял час - черните шорти и потник, които се бяха превърнали в униформа по време на тези мъчителни последни седмици от бременността. Фотографката на име Елън ме снима как гледам към корема си на задната веранда на къщата, а освен това засне няколко семейни снимки и серия кадри с мен и сина ми в местното гробище. Докато тя щракаше, двете с нея разговаряхме за какво ли не - за бременността, за децата ни, града ни, за работата й... и през цялото това време се опитвах да не мисля за това накъде отиват нещата.

Изведнъж започна да вали и се скрихме в двора ни, където ни приюти един жив плет. Тогава реших да игнорирам опасенията си, събрах малко самочувствие и хвърлих дрехите настрани.

През цялото време не бях сигурна дали мога да се съблека

Не съм от невротичните хора, които се преобличат в тоалетните на фитнеса, но не съм и от тези, които се разкарват из съблекалнята напълно голи. Често ми се е случвало да се боря с теглото си и да се боря с желанието да скрия тялото си: твърде голямо коремче, твърде големи гърди, паласки и извивки там, където не ми се иска да ги има...

Ала бременността ме дари със свободата да приема тялото си по начин, за който не съм подозирала преди или след това. В началото на деветия месец бе нормално тялото ми да изглежда по този начин. Бе нормално да имам огромен корем, гигантски гърди и малко повечко екстри отзад. Можеше да мина и без дебелите бедра, но и тях ги преживях. За моя изненада се почувствах комфортно да разкрия тялото си. Хареса ми и дъждът по кожата ми - ужасно горещо е да бъдеш бременна през юни.

Разглеждайки снимките сега, години по-късно, чувствам една сладко-горчива меланхолия по онези последни дни, когато все оща бяхме само трима, преди да се превърнем в нещо ново. Поразена съм не само от размера на корема и гърдите ми, но и от смелостта ми.

Когато фотосесията приключи и Елън си отиде, а аз вече бях облечена, мъжът ми отбеляза: "Сега няма да ти се налага да си правиш татуировка". Благодарна съм за това. И съм благодарна, че пощальонът не избра точно този момент, за да донесе пощата.

#2 kakao 20.05.2012 в 11:15:43

Снимките на голи бременни са ми изключително отблъскващи! Истински ме отвращават опънатите шкембета и уголемени ареоли на гърдите Гадно е! Секси и бременна са две взаимно изключващи се понятия. В конкретния случай - авторката просто си е комплексирана, а неприятната промяна на тялото й я е накарала да търси безумен начин за изпускане на парата.

#3 Оня Дето Го Трият 20.05.2012 в 11:45:52

Гола, бременна и секси може да бъде само собствената ти жена със собственото ти дете в нея. Всичко друго е отблъскващо! Точка. И въобще не става дума за морал тук, но ми е чудно какво иска да каже жена, която размхва бременния си тумбак пред всички? Съвсем умишлено съм груб в случая!

#6 straight 20.05.2012 в 14:50:20

Бременната жена, особено в напреднала бременност, никога не е секси. А пък гола - това е нещо просто отвратително! Тъканите са оточни, тялото е деформирано, хормоните и емоциите са съвсем различни от обичайното. То не че обичайното е съвсем нормално, но все пак е по-приемливо. Нормален човек може да изтърпи бременна жена до себе си ( в емоционален и физически смисъл) само ако тя носи неговото бебе, или поне си мисли, че тя носи неговото бебе. Само извратени хора могат да определят една гола бременна жена като секси. Ама то свят широк, някои дори и мъже харесват...

#7 blabla 20.05.2012 в 15:39:08

Уау, значи "хората", като видят гола жена, почват да мерят хормоните, емоциите, стриите, гърдите не са ли прекалено големи, коремът какъв е, вадят един метър и разсъждават дълбокомъдро за морал, естетика и други неща. Дори пред голата Моника Белучи. Неслучайно напоследък само глупости се раждат.

#8 sarfios 20.05.2012 в 16:19:05

kill it before it lays eggs

#10 blabla 20.05.2012 в 16:56:40

Една е Моника Белучи. Както и всяка друга жена. Както и всеки "човек". И няма как да не забележим, че вършещите работа "хора" си я вършат с различни жени. Невършещите се оправдават с дефекти.

#11 mima 20.05.2012 в 17:19:51

Това с голите бременни жени и секса е реакция на онова движение, което заклеймява майките като тъпи, скучни, престарели и малоумни. И двете неща са безкрайно идиотски. Иначе, намирам че в голата бременна жена има красота (особено моника белучи), секс не - но красота да. И с удоволствие бих нарисувала някоя бременна с масло, излъчването се променя, акцентът е другаде. Сори, мъже, но е по-голямо от вас, по-важно и по-значимо от това дали вие искате секс. Погледнете даже в историята на изкуството, какво голямо значение са отдавали тогавашните общества на бременната. Днес обаче всичко е извратено, ако не става за секс, значи не ми го хвали. Като се замисля и тоалетната хартия пак я продават чрез секс. Все е там, всъщност няма значение...

#12 everafterification 20.05.2012 в 18:38:49

Браво, mima, именно! Хубаво е да се срещат и интелигентни коментари. Мъжката плюеща част (и женската такава, от името не винаги се разбира) - супер сте! Защо направо не застъпите тезата как бременната ако може и бурка да навлече, и дома да си седи през цялата бременност... оп, чакайте, това вече го правят ислямските екстремисти. Честито, току-що се приравнихте с тях. От бременната, грееща жена с нов живот в нея по-красива няма - независимо дали е "собствената жена" (сериозно? А акт за собственост имаш ли?), стринката, зълвата или непознатата жена на улицата. Мда, когато не става дума за кльощав сексапил в стил чалга суперстар, да не ви го хвалят,а? Как никой не каза колко са ужасни големите гърди от силикон, но тези на бременната били отвратителни. Жалки сте, само това мога да кажа. Живи и здрави.

#13 post deluvian 20.05.2012 в 18:43:19

има нещо много неприятно в нея, изобщо не мога да гледам филми, в които участва;

#14 Реалист-2 20.05.2012 в 19:03:18

Аз не разбрах защо всички обсъждат Моника Белучи, като тя няма нищо общо с жената от статията? Просто една снимка. Иначе по-тъпо нещо не бях чел през живота си (дори не можах да го дочета). Как като била майка и вече не била "готина", егати разсъжденията, горкото дете... Все пак "майка" е нещо много повече от фейсбук/социален статус. Разсъжденията на авторката са потресаващи!

#16 Оня Дето Го Трият 20.05.2012 в 20:26:21

Много забавно става като жени коментират красотата и сексапила на друга жена (бременна в случая), че дори и с леко назидателен тон Миме, айде моля те да оставиш на мъжете да кажат кое е красиво и секси и кое не, а ако намираш в бременните такава особена красота, носи си ги у вас Казахме вече кога една бременна жена е красива и привлекателна (жокер: когато е твоята!) Останалото е извратен жанр в порното

#17 Оня Дето Го Трият 20.05.2012 в 20:29:33

Мануела Това, че нещо не е красиво, не означава, че е пък непременно грозно Просто точно в тия няколко месеца може да се удържи да не се снима наляво и надясно толкова.....то пък бива желание за изява, ама потърпи малко

#18 mima 20.05.2012 в 20:35:43

Оня, като видиш красив мъж и с него ли искаш да правиш секс? Красиво не винаги значи секс и е тъпо, че отвсякъде ни заливат с тази помия. Ами красивите коне, лебеди, кученца и котенца? Ясно ми е, че статията е с по-различна тематика. Писах по-долу по въпроса.

#20 Оня Дето Го Трият 20.05.2012 в 21:22:02

Миме Нито искам да правя секс с бременна жена, нито с коне и кучнеца. И въобще не говориме за секс, а за красота - кой пък е казал, че конете. кученцата и лебедите са непременно красиви винаги? Тия дето намират бременната Моника Белучи за красива, просто гледат само личицето и си я представят в момент, когато няма да е бременна...... пък да можеше тогава и едно телефонче тя да им звънне лично

#21 Bobby_gBG 20.05.2012 в 21:55:52

everafterification Нещо ти хлопа дъската... 15 Manuela Gerenova | 20.05.201220:22 Против съм бременната жена да се заклеймява като грозна, обезобразена, подчинена на хормоните развалина. ---------------------- Че къде видя някой да заклеймява? Със сигурност не и тук. Да си чула или видяла да сме казали че са грозни? Само че това да ни обясняват че били секси... Въз от тука. Това са си нормални жени, извървяващи нормален цикъл от живота си, и на никого не му пречи да види бременна жена навън, с нормално облекло. Изрично подчертавам облекло. Да е облечена. Нямам проблем и да и се вижда корема, независимо че няква фанатична феминистка ни пей тиради за бурки, но моля ви се - аре да не е гола, защото наистина не е секси. Както казахме няколко пъти с оня - има само един човек за който бременната жена е секси. Като е майка, нека спазва поне елементарно приличие.

Новините

Най-четените