Хипстърите - тези чудовищно рекламирани от световните медии същества, напоследък отново разшириха митичните измерения на присъствието си в градската култура, особено с настъпването на есента, когато всичко живо се връща от отпуската.
Освен непрекъснати определения "що е то хипстър", които се сипят в интернет с единствената цел да бъдат вкарани в един кюп абсолютно всички (както онези, които не одобряват "чантичката диагоналка" (по нашите ширини), така и онези, за които розовото за момченце не е чак толкова неприемливо),
масово продължават да се бълват и теории за "хипстърския" стил.
Истината е, че всъщност никой не знае що е то хипстър, споменават се само неговите характеристики, които до една са привидно анти-комерсиални, а в действителност определящи пазара...
За софийския хипстър например знаем от опит, че "хейтва" доста повече от доволните от себе си "батки" (по собствени наблюдения), навярно, защото да си български "хипстър" е много трудно: рискът да те обявят или за "твърде нормален" или за „прекалено задръстен" е голям.
А и двете са си истинска обида за истинския хипстър.
В търсене на още дефиниции на това "що е хипстър" и подкрепени идейно (и снимково) от немското издание на Huffington Post, решихме да разровим още в темата и да разгледаме по-подробно
какви са хранителните навици на хипстъра, които го отличават от "нормалните" средностатистически обитатели на панелки?
Затова задаваме въпроса с какво се храни истинският софийски (и европейски) хипстър и илюстрираме отговора в галерията, като съвсем основателно очакваме да бъдем "нахейтени" от всички "хипстъри" и "не-хипстъри" за нашите поредни опити да намерим подходящо определение за извънземния стил на този обитател на градската джунгла.
Колкото до "хейта": хипстърите ще бъдат прави да ни "хейтят".
Защото в галерията пише, че всеки хипстър обича киноа, а истината е малко по-различна: киноата всъщност вече не е модерна.