Шефки в секса

Ако си мислите че ви трябва Тарзан в леглото, по-добре си помислете малко повече. 
Въпреки фантазиите ни за Дон Дрейпър или Крисчън Грей, по-вероятно е някой Майкъл Сера да е способен да ни задоволи най-много в сексуален аспект.

Ново проучване от Йейл, публикувано в изданието Sex Roles (да, има и такова) констатира, че мъжете, които имат нужда да бъдат доминантни по време на секс, се чувстват по-некомфортно да питат жените за сексуалните им нужди и да обсъждат своите собствени потребности. 

Ако мъжете робуват на стереотипи за поведението си, те се справят по-зле в леглото

Проучването е разгледало интимното поведение на 357 жени и 126 мъже на възраст от 18 до 29 години, всички от тях хетеросексуални и сексуално активни. Въпросите са били свързани с тяхното самочувствие и увереност между чаршафите.

Освен това, учените са изследвали подкрепата на студентите за неравенства в социалната структура и йерархиите въз основа на тяхното съгласие с твърдения като: "Нормално е някои групи да имат по-голям шанс в живота от други" и "Мъжът трябва да диктува какво се случва по време на секса".

(Възприемането на подобни идеи за силата и властта се свързва със сексизма, негативни отношения към правата на жените и по-висока степен на толерантност спрямо сексуално насилие.)

Оказва се, че придържането към традиционните полови роли може да навреди на мъжкото самочувствие и да предизвика по-висока склонност към избягване на употребата на презервативи.

В залата, в която се провеждало проучването, като част от експеримент е имало поставена купа с презервативи за жени и знак, на който е било написано: "Защитете себе си и партньора си. Моля, вземете си безплатни женски презервативи". Колкото по-силни са били традиционните убеждения за динамиката на властта у респондентите, толкова по-малка е била вероятността те да вземат безплатен женски презерватив, твърдят изследователите.

Женският презерватив бива отхвърлен като форма на "контрол на дамите" в секса

Ала преди да започнем да спорим дали всичко това е по вина на мъжете, жените, които възприемат традиционната женска роля в спалнята също съобщават за по-ниско сексуално самочувствие - освен това, при тях вероятността да си вземат безплатен презерватив също е била по-малка. В крайна сметка, дори и да не ги използват, тези неща са скъпи. Какво им пречи да си вземат?

"И при двата пола убеждението, че мъжете трябва да доминират в секса може да редуцира интереса към женски презервативи, защото те са насочено към жените средство за защита и могат да бъдат счетени за нарушаващи нормата или вярването, че мъжете трябва да контролират в секса," обясняват учените. 

Какво става, когато и двата пола са неориентирани в интимните ситуации

Вярно е, че момчетата невинаги знаят от какво се нуждаят жените в леглото и трябва да питат отвреме навреме. Ала най-общо казано, жените също невинаги знаят какво искат. Точно тогава фантазиите за Дон Дрейпър и Крисчън Грей стават неконтролируеми. То е като слушането на радио.

Не е толкова добро, колкото сам да си избираш музиката, обаче понякога на жените не им се занимава да разбират какво точно им се слуша. Просто им дайте някакъв лигав поп!

Като цяло, проучването показва, че мъжете в по-голяма степен от жените са фиксирани върху традиционната мъжка роля в спалнята: "Жените-респонденти в по-малка степен от мъжете вярват, че силният пол трябва да доминира в леглото". Успокойте се, момчета. Пак ще ви обичаме, стига да ни оставяте и ние да сме отгоре отвреме навреме.

#3 Borracho 25.10.2012 в 12:55:46

Аз с моя примитивен мозАк не разбирам какво искат да кажат в тази статия? Сякаш ми обясняват, че който е отдолу него го ебът, а който е отгоре значи той ебе и тва има някаква връзка със силовата природа на мъжа и някакъв вид унижение ли?!?! Явно на мен нещо ми е сбъркано, щото аз и кат съм отдолу пак си помпя като трудовак!

#4 Bobby_gBG 25.10.2012 в 13:01:14

Не мисля че като аз съм отдолу губя контрола, даже си ми харесва. Винаги съм се чудил на този чифутски приом да ни обясняват във всеки техен филм в стил "секса и града" как всеки всеки ама наистина всеки иска да бъде отгоре, та чак до нивото да разбие връзка заради това... Има си много пози, редуват се, може в момента да си отдолу, след няколко минути ще си отгоре, малко след това ще си отстрани и т.н. Има си динамика... За какви глупости ми говорят въобще? Или това е на техния си принцип че секса продължава 3 до 5 минути?

#6 lele male 25.10.2012 в 13:27:40

Теа, а мъж ти знае ли?

#7 Оня Дето Го Трият 25.10.2012 в 13:34:44

Абе готино е понякога жената да е отгоре (а.к.а. да доминира в секса), но крачката от това до да ореве орталъка, че мъжете вече и за тая работа не ги бива и тя трябва и нея да върши, е твърде малка.....така че я по добре да не изпускаме контрола

#8 lele male 25.10.2012 в 13:49:45

Оня, аз мисля, че е във ваш плюс да изпуснете контрола Няма ли да ви е по-гот да ви доминират налево-надесно? То и без друго мъжете ставате кът....Скоро ще се казва: Зад всяка успяла жена стои един велик мъж! А секса, без да правя специално проучване, си мислех, че трябва да доставя удоволствие и на двамата партньори... Аз лично, никога не съм си казвала: Този доминант не ме ли използва? Поздравления за коментар 1! П.С. Теа, тези и аз не ги знаех... Оказаха се некви измислени герои: Дон Дрейпър е измислен герой от ТВ сериал, Крисчън Грей е герой от "Петдесет нюанса сиво", а Майкъл Сера е актьор... и на мен лично ми е грозен

#9 паяка 25.10.2012 в 14:14:16

На последната снимка - боксьорка с цайси???

#10 корейче 25.10.2012 в 14:32:02

От статията нищо не разбрах. Хайде, обяснете ми. Какво значи доминиращ? Аз като чуя доминиращ в секса, си представям съвсем друго от описаното в статията По-скоро нещо като ролева игра. А под доминираща жена си представям някоя кака с камшик, а не жената да е отгоре. Та не виждам нищо лошо в доминирането, ако това единият да е доминантен, възбужда и двамата. Всъщност сексът е най-вече в главата, така че всякакви психологически игри възбуждат много, много повече от физическите усещания, смяна на позите и т.н. Така че за предпочитания в секса ли говорим или за незачитане на партньора и егоизъм в леглото?

#11 паяка 25.10.2012 в 15:01:17

http://www.youtube.com/watch?v=ZnrTkWelwHA&feature=related

#12 Оня Дето Го Трият 25.10.2012 в 15:03:06

леле мале Реално нещата стоя така: Зад всеки успял мъж стои по една силна жена....която тръби наляво и надясно, че зад всеки успял мъж стои по една силна жена

#13 lele male 25.10.2012 в 15:08:47

@корейче ...Така че за предпочитания в секса ли говорим или за незачитане на партньора и егоизъм в леглото? За девствения феминизъм в леглото... според мен Прочети последните две изречения:"... Успокойте се, момчета. Пак ще ви обичаме, стига да ни оставяте и ние да сме отгоре отвреме навреме." Паяче, последната снимка е колаж Един анти-феминистки виц: Жената-лекар е като морското свинче - нито е морско, нито е свинче! И за баланс един феминистки виц: - Каква е приликата между мъжа и охлюва? - Лигав, носи рога и смята, че къщата е негова!

#14 светъл балкански субект 25.10.2012 в 15:14:49

Обичам да ме "произвеждат Старши сержант" ! тази Дългобедреста булка от сн. № 1 би ми сложила чудесни "черни нашивки" на раменете - с радост ще ги "нося" тези "нашивки" поне за един час

#15 Bobby_gBG 25.10.2012 в 15:15:19

7 Оня Дето Го Трият | 25.10.201213:34 Абе готино е понякога жената да е отгоре (а.к.а. да доминира в секса), но крачката от това до да ореве орталъка, че мъжете вече и за тая работа не ги бива и тя трябва и нея да върши, е твърде малка.....така че я по добре да не изпускаме контрола -------------------------------------------- Май има доста вярно в тези думи

#16 паяка 25.10.2012 в 15:16:49

Корейче, тук ли си още? Нещо, което много харесвам http://www.youtube.com/watch?v=6acY0kdn7Cg&feature=related

#17 паяка 25.10.2012 в 15:19:31

Льоле,

#18 lele male 25.10.2012 в 16:05:08

Off topic Паяче, тез дами от Infinity of Sound на какви инструменти свирят? Някой знае ли, че ми стана любопитно?

Новините

Най-четените