"Ислямска държава" пое отговорност за ужаса в Париж

В официално съобщение терористичната групировка Ислямска държава пое отговорност за атаките в Париж.

ИДИЛ обяви Франция за своя "основна цел".

В съобщеието се казва, че бойците са изследвали внимателно локациите на атаките.

"Осем наши братя, носещи колани с експлозиви и автомати удариха райони в сърцето на френската столица, които бяха специално подбрани предварително: Стад дьо Франс, по време на мач срещу Германия, на който присъстваше имбецилът Франсоа Оланд; Батаклан, където хиляди идолопоклонници се бяха събрали на перверзно парти, както и други цели в 10-ти, 11-ти и 18-ти район на Париж", пише в посланието.

"Франция и онези, които следват нейния път, трябва да знаят, че остават основната цел на Ислямска държава", се казва в съобщението.

Малко по-рано френският президент Франсоа Оланд обвини директно Ислямска държава за атентата.

"Това, което се случи вчера в Париж и в Сен Дени до Стад дьо Франс е акт на война. А когато се сблъска с войната, държавата трябва да вземе съответните мерки.

Това е акт на война, обявена от една терористична армия - Ислямска държава, армия от джихадисти, воюващи срещу ценностите, които ние защитаваме, срещу това, което сме: една свободна държава", каза Оланд.

Той описа атаките като "подготвена, организирана, планирана отвън война, в която са се присъединили и вътрешни съучастници".

"Това е акт на абсолютна варварщина", каза френският президент.

 

#1 TheRock 14.11.2015 в 13:35:35

В ИДИЛ е пълно с чеченци! ====== И още странни неща, датата е 12.11, на руски език маскирани бойци от ИДИЛ предупреждават че "кръв ще се лее като океан", всички си мислят че ще има атентати в Русия!!! Ноооо, ударът е в Париж!!! ======== Джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД) разпространи видеоматериал, на който заплашва, че ще извърши атаки в Русия много скоро, предаде Ройтерс, като се позова на американския център за следене на ислямистите в интернет САЙТ (SITE). "Скоро, много скоро, кръв ще се лее като океан", се заканва ИД на записа на руски език. http://www.mediapool.bg/islyamska-darzhava-zaplashva-s-ataki-v-rusiya-mnogo-skoro-news241737.html

#2 TheRock 14.11.2015 в 13:50:45

Полицията в баварския град Розенхайм е задържала 51-годишен мъж от Черна гора, за когото се предполага, че е съзаклятник на атентаторите в Париж. Това съобщи днес баварската тв “BR”. Заподозреният е бил арестуван в четвъртък. От Баварската криминална служба незабавно са влезли в контакт с френските сили на реда, като са ги информирали за детайлите по задържането на черногореца. Според тв канала сега в Мюнхен се питали дали френската страна се е отнесла сериозно към подадения сигнал или по-скоро е подценила опасността. Черногорецът е пътувал с “Фолксваген голф” по магистралата Залцбург – Мюнхен. В участък край Бад Файлнбах той е бил спрян от патрулка за рутинна проверка. Униформените са се усъмнили и са претърсили автомобила. Те се натъкнали на професионално направен тайник. В него били укрити няколко пистолета, автомати, муниции и няколко килограма TNT-експлозив. Чужденецът незабавно е бил арестуван. http://clubz.bg/30499-chernogorec_e_syzaklqtnik_na_parijkite_atentatori

#3 sim4o 14.11.2015 в 16:16:27

TheRock | 14.11.201513:35 В ИДИЛ е пълно с чеченци! ----------------- Чеченците са борци за свобода! Или вече не са ?? .. сега Ал Кайда са борците за свобода и демокрация, а чечените са зверове-терористи?? На тебе приятелю, Рок, разчитам да ми обясняваш ...

Новините

Най-четените