Спаначена супа с фиде

Здравейте,

Това е една класическа супа, много бърза за приготвяне - и страшно вкусна.

Почистването на спанака отнема най-много време в приготвянето на тази супа.

Начин на приготвяне

Почистете спанака и го измийте добре. Нарежете на ленти без да следите за размер. Нарежете лука и моркова на ситно и ги запържете за 4-5 минути в 3 с.л. загрят зехтин, като бъркате често.

Отделете 2-3 с.л. от спанака в купичка. Добавете спанака към зеленчуците, разбъркайте, за да се намасли добре и да омекне.

Налейте 1.2 литра вода и захлупете с капак. Добавете червения пипер и доматения сок, посолете и подправете с черен пипер.

Може да замените доматения сок с 2 с.л. доматено пюре. След завиране, намалете котлона и варете около 15 минути. Сложете фидето, което сте натрошили с ръка.

Използвайте хубаво, качествено фиде. Разбъркайте добре и варете още 5 минути.

Разбийте леко яйцата в купичка, заедно с 2 с.л. вода. Като бъркате непрекъснато супата, налейте яйцата на тънка струйка в горещата течност. Идеята е яйцата да се пресекат.

Бъркайте минута две, за да се сготвят и изключете котлона. Наситнете отделения спанак и го смесете с киселото мляко.

Посолете и разбъркайте добре. Поднесете супата с кисело мляко. Ако предпочитате, може и с оцет.

Добър апетит.

Тагове: храна, супа, home cusine
#2 nakadetaka 23.10.2012 в 08:56:26

хахахаха, "мама я прави така" е добро

#6 post deluvian 24.10.2012 в 14:09:57

Бичкията, никога не би ми хрумнало да готвя спанак с джоджен, пробвах твоята рецепта и се оказа учудващо приятна комбинация.

Новините

Най-четените