Здравейте,
Ето нещо наистина ароматно. Вкусът на чесън не бива да ви притеснява.
Все пак рецептата е френска, а чесънът - неразделна част от френската кухня, дори много повече, отколкото на българската.
Начин на приготвяне
В тенджера загрейте 50 мл зехтин и маслото, сложете разрязаните на 2 скилидки чесън и гответе на слаб огън около 5 минути, като разбърквате често.
Добавете едро нарязания лук и пържете още 2-3 минути, като бъркате непрекъснато.
Зеленчуците трябва да омекнат и да станат златисти и леко прозрачни, без да покафеняват. Добавете подправките и около 2-3 малки филийки хляб, нарязани на кубчета, запържете леко, колкото да поемат от мазнината и да се зачервят.
Налейте виното, разбъркайте, увеличете температурата на готвене и оставете за около 7-8 минути, за да се изпари част от течността.
Налейте бульона и варете без капак 30-40 минути.
Посолете и подправете с черен пипер.
Изключете котлона, налейте сметаната и разбъркайте добре.
Пасирайте супата и налейте в купички.
Сервирайте с запечении филии френски хляб намазан с зехтин и с парче бри върху него.
Добър апетит.
Voila:) До понеделник.
абе не бе, сигурно е адски яка, ама защо сега, когато навънка е 35 градуса? нема ли нещо провансалско за жега? пък тва го сложете пак есента.
Аз толкова чесън за 1 година сигурно не изяждам
Стар хляб, по възможност френски Не знам кой умник го е измислил това