Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Сезонът на пъпешите

Пиле в пъпеш
Салата с маруля, домати и кашу
Пиян пъпеш

Здравейте!

Тази седмица ще ви изненадам с една интересна салата и с две апетитни рецепти с пъпеш - все пак сме в сезона на дините и пъпешите. Салатата е екзотична, но в рамките на приличното. Останалите две предложения са „по-така" и са голямо блаженство за всяко небце.

Салата с маруля, домати и кашу

Продукти:

4 листа маруля
1 домат
6 маслини
3 резенчета лайм
25 г кашу
сол
1 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок

Да я направим:


Листата от маруля се накъсват на едро и се слагат в чиния. Върху тях се нареждат парченца домат. Между парченцата домат се слагат зелените маслини. По средата на салатата се слага шайба от домат, върху нея - парченце от маслина и отгоре ядка. Наоколо също се слагат ядки. Салата се украсява с тънки резенчета лайм. Може да се поднесе така, а може и предварително да се овкуси със солта, зехтина и лимоновия сок.

Следващата рецепта, която ви предлагам за основно ястие, е пълнен пъпеш с пиле и картофки. Страшно вкусно е!

Пиле в пъпеш

Продукти:

1 пъпеш

½ кг пилешки гърди

2 картофа

1 к. ч. пилешки бульон

магданоз

сол

Да го направим:

Бялото пилешко месо се нарязва на кубчета и се запържва от всички страни до златисто. Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Сваряват се в подсолена вода до омекване, след това се отцеждат. От едната страна на пъпеша се отрязва капаче и плодът се почиства от семките. В него се поставя пилешкото месо, варените картофи, добавя се ситно нарязан магданоз и се залива с пилешкия бульон. Пъпешът се поставя в тава и се пече на фурна при температура 180 градуса около половин час.

В случай, че не си падате по комбинация на пиле с този плод, аз няма да ви оставя гладни. За вас имам още безброй рецепти с пиле, някои от които съвсем лесни и стандартни, а други дори още по-екзотични. Насладете се на онова, което най-много приляга на вашите кулинарни предпочиатния. А за десерт ви препоръчвам...

Пиян пъпеш

Продукти:


1 пъпеш
2 с.л. мед
2 с.л. орехи
1/2 к.ч. мента
2 с.л. тъмен ром
бадеми

Да го направим:

Пъпешът се разрязва на две половинки. Вътрешността му се отстранява и допълнително се издълбава с лъжица. Дупките се напълват със смес от меда, ментата, рома и счуканите орехи. Двете половинки се слагат във форма за печене с незалепващо покритие. Пекат се до пълна готовност. Поднасят се охладени, украсени с цели бадемови ядки.

Ако след този апетитен десерт усетите, че имате нужда от още нещо алкохолно, завършете петъка с няколко коктейла.

От мен слънчев уикенд и морско настроение!

Сандра

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените