Елизабет II свика спешна среща в Бъкингамския дворец

Целият екип на кралица Елизабет II е свикан по спешност в Бъкингамския дворец тази нощ. Кралските служители от цялата територия на страната са получили нареждане да се явят в резиденцията в Лондон с обаждане в 3 ч. след полунощ, съобщават британските медии.

Поводът за внезапното събиране все още не е оповестен официално, но се спекулира, че причината може да се окаже свързана със здравето на 95-годишния принц Филип, съпруг на кралицата и херцог на Единбург.

Според източници от британските медии обаче причината за срещата не е нищо обезпокоително.

Само преди ден Бъкингам разпространи снимки  от откриване на ложа в стадион за крикет, на които Филип е във видимо добро състояние.

Подобни срещи на всички кралски служители не са изключение, но свикването им в последния момент се случва изключително рядко.

Решението е взето точно когато Елизабет II се върна в Лондон след удължената си великденска ваканция в Уиндзор.

В случай на кончина на член на кралското семейство, Бъкингам няма да направи официално изявление преди 8 ч. сутринта местно време (10 ч. в България). Протоколът изисква обществената BBC да бъде първата информирана медия при подобен случай. До момента на сайта на BBС  няма никакво съобщение нито за принц Филип, нито за спешната среща.

Новините

Най-четените