Доналд Тръмп изтегля САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег

Американският президент Доналд Тръмп ще изтегли САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие, подписан с Русия през 1987 г.

Договорът урежда премахването на ядрените и конвенционалните (неядрени) наземни балистични ракети със среден и малък обсег, т.е. достигащи цел на 500 до 5500 километра.

Договорът е резултат от преговори между американския президент Роналд Рейгън и лидера на СССР Михаил Горбачов. Ратифициран е от американския сенат през 1988 г.
Като причина за решението си да изкара Щатите от него Тръмп посочва, че "Русия, за съжаление, не е уважила споразумението".
Според Вашингтон Москва разработва и вече е подготвила система за наземно изстрелване в противоречие с договора. Тази система би могла да позволи на Русия да извърши ядрен удар в Европа. Русия преди неколкократно е отхвърляла всички подобни обвинения.
Тръмп коментира, че САЩ ще разработват подобни оръжия, освен ако Русия и Китай не се съгласят да преустановят своите разработки. Китай не е част от договора и сериозно инвестира в конвенционални ракети.
Съветникът по национална сигурност на Тръмп - Джон Болтън, ще посети Москва следващата седмица.

#1 TheRock 22.10.2018 в 08:16:17

Руснаците никога не са спазвали подписани договори. Те разбират само от сила.

#2 sim4o 22.10.2018 в 10:32:03

Павенцето май бръщолеви идиотски пак . Русия за сега не е въвела на въоръжение нови ракети с наземно базиране от този клас. Но е безумие САМО САЩ и Русия да са ограничени, а Белорус например, да провежда въоръжаване. ".. Аист» — высокоточная дозвуковая крылатая ракета (КР) оперативно-тактического назначения, новейшая разработка Государственного военно-промышленного комитета Республики Беларусь .. .. .. на шасси МЗКТ базируется пакистанская пусковая установка КР Хатф-VII «Бабур». На базовых шасси, по аналогии с «Полонезом», будут размещаться все необходимые агрегаты боевой и транспортно-заряжающей машины (ТЗМ). На каждой боевой машине планируется разместить две или три ракеты. .." ------------------ Пакистан значи - има нови ракети, Китай има, Армения си е купила от Беларус , Аейбарджан има, Белорус заедно с Китай провеждат стрелби , Иран разработва, Индия разработва .. в Южна Америка почти всички си имат или разработват , в Азия също .. ... а Русия и САЩ нямат? По каква логика? Паве, поздрави да кажеш, знаеш на кого , довечера като седнете да вечеряте .. молба имам - да напомниш пак , че държа на хигиената.

#3 TheRock 22.10.2018 в 14:54:22

Нито един патриот-педал не празнуваше вчера освобождението на Кърджали от турско робство! Мамка ви продажна! А днес е освободен Люлебургас от турско робство, и пак не празнувате, ваща мама мръсна патриотска!

#4 sim4o 22.10.2018 в 15:34:01

TheRock | 22.10.201814:54 Нито един патриот-педал не празнуваше вчера освобождението на Кърджали от турско робство! Мамка ви продажна! А днес е освободен Люлебургас от турско робство, и пак не празнувате, ваща мама мръсна патриотска! -------------- Aнтибългарите-соросоиди пък - ей ги , злобни и с кървясали очи... Те много мразят всякакви годишнини свързани с Българщината ... Повечето от коментарите им - май са свързани с Русия? И вие ли го забелязвате, приятели ..? Да де, понякога в новина, свързана с Русия могат неадекватно , ни в клин ни в ръкав, да изпляскат и някакво друго чудато мнение, ама то е рядко. Повечето пъти Неадекватността им е обратна - свързана с несвързано и безадресно ломотене за някакви руски неща и проблеми .. Иначе ето , има и снимки та да се види кои са били на трибуната : " ... публикувано на 21.10.18 в 03:48 | обновено на 21.10.18 в 15:23 Автори: Радостина Чернокова - кор. на БНР в Смолян , Валя Апостолова - кор. на БНР в Кърджали .. 'Днес е кулминацията на тържествата в Смолян, посветени на 106-ата годишнина от освобождението на Родопите. Сред официалните гости на честването е председателят на парламента Цвета Караянчева. На връх Средногорец, известен като „Родопската Шипка“, ще бъде отслужена панихида за загиналите в боевете на върха и ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника-костница. По установена вече традиция тържествата ще продължат на новия център в областния град, пред паметника на полковник Владимир Серафимов. Председателят на Народното събрание ще приеме в 19:30 ч. рапорта на командващия тържествената заря-проверка и ще произнесе слово по случай годишнината от освобождението на Родопите. Кърджали също чества днес 106 години от освобождението на района от османско иго. Празникът ще започне с тържествена сесия на Общинския съвет, след което ученици и учители, водени от духовата музика и гвардейския отряд, ще дефилират по централната улица. .... "

#5 TheRock 22.10.2018 в 15:45:21

Ха ха ха!!! Симчовците не са празнували! Празнували са само официални лица. Обзалагам се, че симчовците едва днес са разбрали за тези две важни дати в историята на България. Вместо, обаче да благодарят, симчовците злобно обиждат, защото ги е яд че не са празнували. Но как да празнуват като са простаци-безродници а само на дума са патриоти.

#6 sim4o 22.10.2018 в 16:21:40

Вярно ми беше щукнало из ума малко .. Ама една случка ми припомни .. На околовръстното една женица с ботушки пускаше за без пари .. наближих и .. "а, че той синът и не пише ли из Интернет? Явно цялото семейство са радостни и весели, както е казано - радвайте се и се веселете, защото голяма е наградата ви .. " Та баш по този женица се досетих, че има важни дати в Историята на България! Истина казва Павето . Сигурно негова е идеята за безплатния ден.. Павенце, нали знаеш довечера, на вечерята за каква моя молба да напимниш.. Благодаря предварително, приятелю ..

#7 deowin 22.10.2018 в 19:24:14

Че sim4o среща всеки ден майката на TheRock на околовръстното не ми се струва особено вероятно. Че sim4o всеки ден обикаля околовръстното, от друга страна, никак не ми се струва невероятно. Чудя се кое представлява по-жалък "полов" живот - този на Mako пред клавиатурата, или този на sim4o на околовръстното.

#8 sim4o 22.10.2018 в 21:44:37

deowin | 22.10.2018 19:24 Чудя се кое представлява по-жалък "полов" живот - този на Mako пред клавиатурата, или този на sim4o на околовръстното... ----------------- Долу ръцете от Роковата Майка! Свиняго Тъпа, ти с по-горното обиждаш дамата! Какво означава "жалко" , употребено по отношението на общуването с красавицата .. напротив, всеки мъж би бил обогатен, запознавайки се по-отблизо с тази особа .. И нищо в опознаването няма да е жалко, а ще е красиво и естествено , ще е своего рода извисяване . Дамата е отдадена на професията и влага истинска жар .. Има , мисля си , в жената нещо от обичания и уважаван на форума Роко Павето.. Същата жар .. какви е деца раждала тази майка юнашка ! .. Днешното отбелязване на освобождението на Люлебургас от турско робство, ще остане незабравимо за много хора, мисля си .. Поздрави. И, Свиняго, мисли как ще се изказваш за дамата. С Роко Павето сме приятели и не само той би те намерил и би дошъл за удоволетворение, а и аз ще бъда до него! Заедно в труд и бой ! .. Така сме ние - Кастор и Полукс на Интернет!

#9 TheRock 23.10.2018 в 08:45:41

deowin | 22.10.201819:24 Разбра се, че симчовците не знаят датите на събитията от Балканската и ПСВ, на които българите са извоювали своите грандиозни военни победи. И поради тази причина не празнуват. Смятам, че щом симчовците са така фиксирани на темата "околовръстно" и дни наред бълва гнусотии по мой адрес, то той е еблив травестит обслужващ турските тираджии. Симчо, държат ли на хигиената ти турците?

#10 sim4o 23.10.2018 в 09:23:02

По принцип вярно бъркам дати .. За това помощта на Роко Павето , майка му и други мои приятели ми е безценна.. Иначе в какъв смисъл не знам събития и личности в Балканската , Първата и Втората световна война ? Не всичко знам и за това така се радвам дето си споделяме .. Поздрави Павенце..

#11 gothic 23.10.2018 в 13:03:58

Госпожо Григорова, само да Ви напомня: "Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница." Това са Ваши правила, нали? Интересно ми е, как охарактеризирате намеците на потребителя с ник sim4o по адрес на майката на друг съфорумец? Не е ли случайно обида по сексуален признак? Или може би не е? Или потребителят sim4o е изключително важен за Webcafe? Очаквам отговор. В противен случай ще насоча питанията си другаде. Успешен ден!

#12 TheRock 23.10.2018 в 15:58:55

Днес се навършват 125 години от създаването на ВМРО! Ако Иван Михайлов беше жив, досега да е неутрализирал Шкембе войвода!

#13 sim4o 23.10.2018 в 23:07:27

TheRock | 23.10.201815:58 Днес се навършват 125 години от създаването на ВМРО! Ако Иван Михайлов беше жив, досега да е неутрализирал Шкембе войвода! -------------------------- Бе бая народ антибългарчета останахте за неутрализиране .. Слабо работим, слабо .. Все пак - каквото можем-правим.. Лично аз съм бил с Краси на манастира Рожен да правим на ОМО Илинден главите квадратни ..

#14 sim4o 23.10.2018 в 23:13:22

gothic | 23.10.2018 13:03 Госпожо Григорова, само да Ви напомня: "Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница." Това са Ваши правила, нали? Интересно ми е, как охарактеризирате намеците на потребителя с ник sim4o по адрес на майката на друг съфорумец? Не е ли случайно обида по сексуален признак? ---------------- Къде в искрената ми възхита и топлите поздрави може да бъде видяна "обида" па и "по сексуален признак".. КОГА съм ползвал груби думи? Клеветниците и злобните набеждачи нямат почивен ден .. Що са такива хората? Роко Павето всички го уважаваме за адекватността и будният му ум, но в моето отношение към него и хората , дето са го възпитали и са го направили това, което е - има и една чисто човешка топлота..

Новините

Най-четените