Животът в легендарния хотел "Челси": Изкуство, дрога и любов

Легендарният хотел "Челси" в Ню Йорк е дом на огромна част от американската артистична бохема в най-интензивните и наситени откъм събития години от световната история на 20 век. Сградата е построена през 1884 година от Джордж Смит, а през 1905 година официално се превръща в хотел, който бързо става средище на артисти, творци и легенди.

Някои само отсядат, други направо си живеят там. "На първия ден имаше грабеж, на втория - пожар, на третия - убийство, а на петия напуснах." - разказва за престоя си там британския писател Куентин Крисп.

Освен че оттук са минали най-известните, противоречиви и скандални актьори, режисьори, музиканти, писатели, художници и модни дизайнери, "Челси" се превръща и в любимо място за аскетиращи артистични аутсайдери. Те се включват естествено в изпълнения с пороци и разврат живот в хотела.

Вижте в галерията забележителни снимки от живота в хотела, на които за запечатани моменти с легендарни личности от света на изкуството.

През 2011 година хотелът затваря врати, заради ремонтни дейности. Очаква се да започне отново да преима гости през 2018 година.

Новините

Най-четените