15 филма, които идват през лято 2018

Ако има рецепта за летен холивудски блокбъстър, тя е следната: задължителен турбо екшън с картечна стрелба, експлоатация на всички възможни човешки фобии до крайност, съживяване на свръхестествени праисторически чудовища с триметрова захапка, морско бедствие за неподготвени влюбени двойки по потници и къси панталони, щипка самоирония и оптимизъм (все пак - лято е) и... светът е спасен.

Том Круз, Скалата, Джейсън Стейтъм, Бенисио дел Торо или Мечо Пух - публиката сама може да избере кое да бъде главното действащо лице.

Филмите с премиера в периода юни-юли-август обикновено нямат особени амбиции да се борят за престижни награди или да се ласкаят с качествена критика, с някои единични изключения през годините. Напротив, това е времето на приключенските драми и романтично-саркастичните комедии, чиято единствена претенция е доставят зрелища и удоволствие за зрителите в отпускарския сезон.

В галерията можете да видите 15 заглавия от каталога на Лято 2018, за които може би ще прежалите два часа от жегата срещу доза развлечение и пуканки в киното.

#1 VELAR 07.06.2018 в 12:15:16

Three Seconds и Slender Man безспорно ме заинтригуваха

Новините

Най-четените