Как природата слага край на света според Холивуд

Дойде ли зимата и завали ли малко сняг, някои хора са готови да обявят края на света. Проблемите с придвижването, транспорта, честите аварии – всичко това преобръща спокойното ежедневие. Сковава абсолютно всичко и събужда само желанието на хората за мрънкане.

Но когато навън има половинметрови преспи и температурите са под нулата, винаги е добър вариант да си останеш пред телевизора/компютъра. Там можеш да видиш колко по-лошо може да бъде положението и как всъщност би изглеждал истинският край на света.

И не визираме новините, където ще откриете информация за поредното фатално земетресение или вулкан, изригнал на Бали. Говорим за филми.

Холивуд се е погрижил да ни образова по темата за естествен апокалипсис, в който не са замесени зомбита или извънземни. Много преди истерията по 2012-та, сценаристи и режисьори бълваха своите виждания за това как природата ще се отърве от нас.

Да, вариантът със скованата от лед и сняг земя също е налице, но се оказва, че има много други възможности – вулкани, вируси, наводнения, торнадо, "авария" в земното ядро и пр.

А винаги го има шансът и някой гигантски астероид да си хареса Земята, да натисне “Reset” бутона и да превърне човечеството в новите динозаври.

В галерията събрахме няколко холивудски филма, в които светът е пред свършване.

Те не са задължително примери за някакво страхотно киномайсторство и гледането им е по-скоро guilty pleasure. Но е някак забавно колко милиони долари са хвърлили холивудските студия, за да ни покажат различни варианти на природен апокалипсис, който би ни изтрил от лицето на Земята. И който, по един или друг начин, главните герои (почти) винаги успяват да преживеят.

Щастлив край поне на кино, за да сме малко по-големи оптимисти, когато планетата наистина реши, че й е писнало от досадните хомо сапиенс.

Така че гледайте и се забавлявайте. И помнете – винаги може да е по-лошо от няколко сантиметра сняг (и спрял интернет).

Новините

Най-четените