Филмите, които си заслужава да гледаме на кино този месец

За мнозина януари е "понеделникът на годината" - месец, в който едновременно усещаме как идва ново начало, и в който се чувстваме леко изморени от цялата празнична суматоха. Затова често предпочитаме в свободното си време да се радваме на домашния уют и да не мърдаме много-много от вкъщи.

Този месец обаче по кината излизат редица качествени заглавия, заради които си заслужава да се разходите до най-близкия салон.

Достатъчно е да споменем, че през януари ще гледаме премиерни заглавия от режисьори като Клинт Истууд, Гай Ричи и Сам Мендес. На големия екран предстои да видим някои от любимите ни холивудски имена - Марго Роби, Шарлийз Терон, Робърт Дауни-младши, Даниъл Крейг, Крис Евънс, Матю Макконъхи и други.

Очакват ни и три силни български предложения. В средата на месеца излиза дългоочакваната екранизация по романа на Захари Карабашлиев - "18 процента сиво", главната роля в която е поверена на Руши Видинлиев.

Заедно с това излиза и една от малкото български романтични комедии, озаглавена закачливо "Връзкология". Там певицата и актриса Йоанна Драгнева ще ни преведе през изпитанията, които младите хора срещат на любовното поле в съвременния динамичен живот.

В края на месеца пък е премиерата на "Екшън" на сценариста на сериала "Под прикритие" - Тео Чепилов. Лентата обещава смях и доза качествена ирония към популярния жанр на екшъните.

А в галерията можете да видите всички 11 заглавия, които ще ви мотивират да замените дивана с креслото в киносалона поне за няколко часа.

#1 Коментатор 02.01.2020 в 20:42:41

Не разбрах само как става така, че според вас филма "1917" е създаден, цитирам дословно: " Отчасти филмът е вдъхновен от разказите на Сам Мендес, ветеран от Първата световна война." - след като самия Сам Мендес е роден през 1965 година! Вие въобще четете ли внимателно това, което пишете?

Новините

Най-четените