Безбройните лица на Кейт Бланшет

Кейт Бланшет едва ли е първото име, което ви идва наум, когато трябва да направите асоциация с думата "актриса". Тя не е холивудска суперзвезда. Снима се в блокбъстъри, без това да е акцент в кариерата й. В личния й живот няма нищо пикантно и скандално.

Тя обаче владее актьорския занаят в степен, достижима за малцина други жени по света. Редица великолепни роли и над 150 награди ясно показват това.

Актрисата вече е на 50, но за нея възрастта отдавна е нещо неопределено. Това лице може да пресъздаде невинността на младо момиче и студенината на зряла жена. Щастието, яростта, тъгата, смирението изразени от нея се прехвърлят и на гледащия.

Бланшет просто те омагьосва.

Тя може да играе британска кралица, сякаш излязла от страниците на историята, както и елфическа владетелка, по-убедително, отколкото може би самият Дж.Р.Р.Толкин си я е представял. Изумява, когато е пред камера и завладява сцената и зрителите, когато пристъпи в театър. Странно е да я гледаш като злодей в комиксов филм, след като те е докоснала с драматичните си превъплъщения.

Кейт Бланшет е един от най-хубавите подаръци, които Австралия някога е правила на света. Неслучайно тя тихо и неусетно събра най-много точки в класацията за най-любими актриси на Webcafe.bg.

Заради всичко това и по случай нейния юбилей в галерията ви показваме някои от многобройните й лица.

Роли, които показват дълбочината на актьорския й талант, както и такива, които показват колко всеобхватен е той.

Новините

Най-четените