15 изненадващо ниски актьорски заплати

Постоянно слушаме какви огромни суми получават актьорите за филмите си, a обикновено сумите, за които слушаме, са достатъчни, за да извадят от фалита малка закъсала финансово държава - срещу което звездите се преструват, че летят пред зелен екран, или целуват някой, когото току-що са срещнали.

Но далеч не всеки актьор е Робърт Дауни-Джуниър, който според запознати печели по $50 млн. всеки път, в който облича костюма на Железния човек. Участието в нашумял филм не винаги означава огромен чек. За по-слабоизвестните хора в киносферата, малката роля във филмова поредица за милиарди може да означава относително незначителна заплата и няколко интересни истории за разказване на маса.

Или за вече и без това богатите, включването във важна драма, която наистина ще демонстрира големия им актьорски потенциал, може да означава да спечелят по-малко, отколкото обикновено харчат за фризьори.

Да вземем например Патриша Аркет: тя наскоро призна, че 12-те години, прекарани в снимки на "Юношество", са й стрували повече като бавачки и разхождачи на кучетата, отколкото е получила като заплащане за ролята, донесла й "Оскар".

Предвид това, нека видим колко печелят реално някои актьори - от общоизвестни имена до напълно непознати.

 

Новините

Най-четените