Десет филма, които задължително да гледате тази есен

След летаргията на лятото, която беше раздвижена единствено от "Имало едно време... в Холивуд" на Куентин Тарантино, есента се завръща с първия училищен звънец, който сякаш дава старт и на раздвижването по киносалоните.

Есента може да не предлага море и почивки, но предлага удоволствия без почивка за киноманите.

Част от най-добрите заглавия вече бяха представени на филмовите фестивали в Кан, Торонто и Венеция и предстои да бъдат показани и пред американска публика на кинофеста в Ню Йорк.

Въпреки че филмът на Тарантино се очертава като един от фаворитите на 2019-а, през есента се задават още, по-сериозни и смислени филми, като тепърва предстои да гледаме невероятно разнообразие от жанрове, режисьори и култури на големия екран.

По кината вече е дългоочакваният филм с Дженифър Лопез - "Да свалиш Уолстрийт", който откри есенния филмов сезон. През ноември започва тазгодишното издание на "Киномания", което също обещава сериозна доза стойностно кино.

Не на последно място е и фактът, че повечето от тези заглавия вече са в конкуренция за статуетките във вече започващия Сезон на наградите. Затова ни се струва, че ще има по нещо за всеки, както подсказват и отзивите на филмовите критици.

В галерията ще видите 10 филма, които си заслужава да гледате, докато листата на дърветата бавно политат към земята.

Новините

Най-четените