Ефектите, с които филмът става специален

Филми за супергерои, приказни истории, фентъзи епоси - екранът е залят от истории, които изискват безброй специални ефекти, така че зрителят да бъде потопен с лекота в един свят, който живее единствено във въображението.

Желанието да пресъздадеш фантазията си съществува още от първите години на киното - замислете се само за Жорж Мелиес и неговото „Пътешествие до Луната", в което през 1902 година космически кораб се забива в окото на Луната. Повече от век по-късно всичко е много по-лесно благодарение на зеления екран и безброй специалисти, способни да съживят всяко чудато създание, измислено в света на изкуството.

Профил в Инстаграм, наречен movie.effects, прави фотоколажи, с които да покаже какво се случва от другата страна на камерата и да съпостави реалността с крайния резултат. Компютърно-генерираните изображения са толкова реални, че "Междузвездни войни" да се разиграват пред очите ни, докато Белите бродници препускат към Вала.

Вижте в галерията само малка част от примерите какво може да се постигне в киното с помощта на зелен екран и компютърно-генерирани образи.

Новините

Най-четените