Забраниха реклама на Jack Wills заради сексуално съдържание

Реклама на марката за дрехи Jack Wills беше забранена във Великобритания, заради съдържанието на кадри, определени като "неподходящи" за подрастващите. Забраната обхваща и каталога на компанията, изпращан през февруари в някои пощенски кутии в страната.

Според британския регулаторен орган, отговорен за рекламните стандарти (Advertising Standards Authority) видеото, както и снимките от каталога, са прекомерно сексуализирани.

Регулаторът се опасява, че каталогът може да попадне в ръцете на непълнолетни тийнейджъри, които да бъдат повлияни от демонстрирания "лайфстайл".

Добре заснетото и дори сантиментално видео показва млади хора по бельо, които се забавляват (в леглото и извън него).


Снимките в каталога трудно могат да бъдат определени като скандални, въпреки че на една от тях се виждат мъж и жена, които са само по бельо в леглото. Жената е по сутиен, като презрамката е паднала от рамото й.

Рекламата, която е определена като "сексуална и провокативна", е част от пролетния каталог на марката.

Текстовото послание под кадрите гласи "Каквото и да изберете, уверете се, че oнова, което е отдолу, си струва".

Под текста пише още "Среднощна пакост" (Midnight mischief), което според ASA можело да бъде тълкувано като сексуален намек, а не единствено като демонстрация на забавен и неангажиращ флирт.

Jack Wills категорично заявиха, че според тях рекламата на съдържа никаква показна сексуалност и по никакъв начин каталогът не може да попадне в ръцете на малолетни.

Компанията обяснява, че марката таргетира 18-24 годишни студенти в университета, а не непълнолетни и че каталогът е бил разпространяван в непрозрачен плик, а на уебсайта има предупреждение, че е разрешен достъпът само на пълнолетни.

И все пак, регулаторът твърди, че изображенията са "достатъчно сексуализирани" и определя кампанията като "безотговорна" към подрастващите.

А вие как сматяте? Вижте видеото

#1 ImaIma 02.06.2016 в 16:54:20

Все едно гледам Виктория Сикрет само, че те са точно сексуално настроени.

Новините

Най-четените