Вдъхновенията на "музикалния продукт" Гери-Никол

Поп певица на крехка възраст се разголила - чудо невиждано. И танцувала предизвикателно - не я е срам. А песента й не ставала за нищо - какво падение.

Всъщност в поп музиката жените щедро използват плътта си от минимум няколко десетилетия. И в тази тенденция отдавна няма нищо интересно.

През последните дни темата се обсъжда в България единствено заради нов клип на изпълнителка, която едва ли някой ще помни след няколко години, но която заради целите на промо кампанията си бива представяна за нещо невиждано скандално.

Музикалното течение на поп певиците, прокламиращи леко поведение в своите клипове и текстове, си има име - slutwave (от slut, уличница на англ.). Slutwave беше обявен от Rolling Stone за фалшив жанр на годината още през 2010 г.

Всички певици, попадащи в тази категория, използват автентични или напълно изфабрикувани скандали, за да промотират новите си песни.

Една показва твърде много някаква част от тялото си, друга пее, че иска да целуне не мъж, а жена (нечувана ерес!), трета предизвиква уж искреното недоволство на попове, пуритани, порядъчни родители и организации с благородни цели.

Така институционалното недоволство и възмущенията из социалните мрежи вливат свежа кръв в поредния банален поп сингъл и той се превръща в обща тема за разговор.

Обсъждат се танцът, гримът, татуировките, сексуалните препратки в текста - тъй като за самата песен просто няма какво да се каже, в нея няма нищо, заслужаващо внимание.

Като проблем на Гери-Никол се изтъква не само нейният „туъркинг", а и „крехките" й 17 години.

Всъщност Майли Сайръс разви скандалния си имидж със сингъла Can't Be Tamed няколко месеца преди да навърши 18. А новозеландската певица Лорд проби преди да навърши 17 (днес е на 19), макар че тя е встрани от slutwave-а и не разчита на плът и провокации. Нейният пример обаче също показва, че възрастта, в която поп певиците изгряват, все повече пада.

По-важното е, че между съвременните разголени изпълнителки със световна известност и тези от малко по-далечното минало има една основна, истински съществена разлика.

Онези просто притежаваха репертоар от песни, който си заслужаваше и който до ден-днешен служи за модел на младите им наследнички.

Големият Лайнъл Ричи го каза в прав текст миналата година, когато коментираше своята стара приятелка Мадона: „По наше време наистина предизвиквахме шок. Но заедно с шока идваха хит след хит. Мадона беше възмутителна - но имаше невероятен каталог с музика. Наред с всичките си номера, Майкъл (Джексън) притежаваше най-уникалния каталог.

Днес пак е пълно с номера... но къде е песента, която ще се задържи вечно? След 20 години, вземете който и да е, къде ще е неговият репертоар? Ще те съдя не по популярността ти, а по твоето дълголетие, по песните, които наистина остават след теб. Мисля си за Майли, Джъстин Бийбър. Превърнахме аматьорската музика в мейнстрийм".

Ако си спомним края на 90-те, Hit Me Baby One More Time на Бритни Спиърс за мнозина изглеждаше най-ниската възможна точка на поп музиката.

Но оттогава досега Бионсе, Риана, Иги Азалия и други подобни се постараха още доста да свалят летвата.

На техния фон Гери-Никол е просто закъсняла имитация на slutwave движението от една малка и страшно изостанала в музикално отношение страна (естествено, и не само в музикално).

В галерията си припомняме кои са големите вдъхновения за този нов български „музикален продукт" - които също така са достигали доста по-сериозни нива на безсрамие.

#1 sim4o 30.11.2015 в 19:14:25

Уебкафенцето .. това е 4-та статия за таа Гергана ли е ква е .. А за Джорджано ДО СЕГА НЕ СТЕ НАПИСАЛИ И ЧЕТИРИ ДУМИ ???

#3 цезар 30.11.2015 в 20:41:24

не я знам тази Гери_Никол и аз като дете и тийнейджър съм виждала всякакви поп клипове с какво ли не съдържание, както и племенниците към момента харесват Риана и други и са си нормални тийнеджъри без желание за есхибиционизъм, явно средата в която се живее оказва по-голямо овлияние от нещо потелевизора

#4 Spider 30.11.2015 в 23:17:03

А няма да барате Xtina, Шакира, Кеша и Кейти Пери. Иначе Гери-Никол й направиха толкова реклама, че дори и хора, които не слушат радио и не гледат ТВ разбраха, че има нова песен. Деба и дървета. П.С. Копон ли чух

#6 Boudica 04.12.2015 в 11:38:39

Първо, Бритни Спиърс, докато беше на 16 и си издаде първия сингъл, настояваше колко е девствена и цялата медийна олелия около нея беше в кръга на дали е или не е девойка. Всички жени, които сте показали са пълнолетни и много от тях гонят средната възраст. Второ, честито на Webcafe как успя да яхне вълната на общественото недоволство и да се опитва да изглежда екстравагантно, опитвайки се да легитимира педофилията с ежедневни коментарни статии. Не, не е нормално и не е ок, само защото на запад го правили да е оправдание, сакън да не останем назад. Голото тяло е красиво, голота трябва да има и да се приема за нормално, но трябва да се разграничи красивото от пошлото. Трето, нямам търпение някоя НА ЗАПАД да си свали гащите, докато е в мензис и да се изсере, докато 'туърква', за да може и Гери Никол да го изкопира и след нея всичките ни родни величия с оправданието 'ама еди коя си също го прави'

#7 Дракон с кисело зеле 04.12.2015 в 12:00:34

Уебкафе, колко ви плаща Дри... Криско, за да му рекламирате продукцията? Просто няма друга възможност, след като публикувате толкова много статии за това недоразумение. И да, проблемът не е, че се разголва, проблемът е, че го прави на възраст, на която няма право да си купи бира от магазина. Другият проблем е, че не може да пее - за разлика от Шакира, Бионсе, Кристина Агилера и Дженифър Лопес поне.

#8 mima 04.12.2015 в 14:08:18

След толкова много статии по въпроса се жертвах и гледах клипа. Но това девойче даже и за секс не става. Такова дърво в тялото досега не бях виждала, нито дупе може да клати, нито да танцува, нищо - едно голямо нищо. "Вдъхновенията" поне ги бива за нещо. Оказва се, че даже и за субкултурата се иска талант и умения. Този момент не го бях оценявала досега.

#9 ImaIma 07.12.2015 в 16:55:50

Какъв цирк само, разглеждам другите статии, И какво да забележа. Нужно е само името на Гери-Никол и веднага става супер активна статия от към коментари. Дори да са яко хайт. Виж те се колкото сте ограничени.

Новините

Най-четените