Вдъхновени от историята

За никого не е тайна, че музикалната индустрия преди всичко е индустрия и бизнес, а чак след това средство музикалното изкуство да се популяризира. И не е като да не излизат оттам интересни, приятни, забавни и реално готини песни, въпросът е, че повечето парчета сякаш се правят по калъп, за да се харесат на масата.

Към това можем да добавим и музикалните риалити формати, които още повече стандартизират това, което е прието за слушаемо и продаваемо.

Но да си признаем, цялата тази вълна в поп музиката да се пее за яки дупари, антилопи, базуки, "джан джун" и т.н. е меко казано досадна. Не можем да очакваме дълбоки философски трактати в масовата музика, но все пак... малко прекалено идва.

Затова е добре да сменяме понякога и с нещо по-различно. Малко музика, която действително има да ти каже нещо, ей така, за разнообразието.

В галерията сме ви приготвили няколко готини песни, вдъхновени от реални събития от историята. Пригответе се за стари хитове, стабилен рок и по-дълбоки послания в текстовете.


P.S. Ако сме забравили някоя песен, която смятате, че заслужава да попадне в тази компилация, напишете ни предложенията си в коментарите.

Новините

Най-четените