Машината на Флорънс с нов албум

Флорънс Уелш, червенокосата лудетина на алтернативната музика, отново е под светлините на прожекторите. Нейната музикална машина произведе трети студиен албум - „How Big, How Blue, How Beautiful", включващ 11 парчета.

Английската инди рок банда зарадва своите фенове с видеото на "What Kind of Man", първи сингъл от новия албум с обещаващо звучене и кинематографично интро. Вече излезе и трейлър на албума, показващ певицата в момента на борба със своя двойничка.

Самата Уелш признава, че новият албум е много по-различен от предшественика му от 2011 г. - „Ceremonials": „Там ставаше въпрос много повече за смъртта. Музиката беше фиксирана върху смъртта и водата, върху идеята за бягство, за преминаване отвъд. Вече не става въпрос за това".

„How Big, How Blue, How Beautiful" ще се появи на пазара на 1 юли, съобщи продуцентът на групата Маркус Дравс, който работи също с мистично шантавата Björk, Arcade Fire и Coldplay.

„Албумът е свързан с опита да се научиш да живееш. Въпреки че винаги съм използвала фантазията и метафорите, когато сядах да пиша своята музика, този път песните са по- свързани с реалността", коментира певицата и разкри, че в новата селекция ще има и брас звучене.

Близки до Флорънс твърдят, че тя е изсвирила целия нов албум на частно парти в ресторант, където са присъствали най-близките й колеги и приятели, сред които The xx, Jessie Ware и моделът Дейзи Лоу.

Тази година групата ще забие на няколко големи европейски фестивала в Швеция, Испания, Белгия, Германия и други държави. Междувременно плъзнаха слухове, че Florence + The Machine ще бъдат избрани за хедлайнери на култовия Гластънбъри заедно с Foo Fighters.

Новините

Най-четените