Ако тези банди бяха истински

През май 2014 година се появи прехваленият от критиците филм "Франк", в който Майкъл Фасбендър е фронтмен на рокбанда и живее в глава от фибростъкло. И покрай това се появи нова страхотна измислена музикална група - във филма те са рокбогове, а в реалността съвсем не съществуват.
Героят на Фасбендър, наподобява Сид Барет и е начело на банда, съставена от гневна майсторка на теремин (Маги Гиленхал), басист/китарист, който отказва да говори на друг език освен френски (Франсоа Сивил), реалната музикантка Карла Азар от Autolux и бек-групата на Джак Уайт, и барабанист, напомнящ Мо Тъкър от Velvet Underground.
Начинаещият музикант Джон (Домнъл Глийсън), зарязва скучната си работа, за да се присъедини към странната група, която си търси кийбордист. Името на групата е Soronprfbs и актьорът и музикантите са свирили неколкократно за нуждите на популяризацията на филма, но реално съществуват единствено в света на филма.
Но това не е единствената въображаема музикална банда, която бихме искали да видим на живо. Ето списък от поне 10 измислени групи от филми, които са толкова добри, че бихме искали да ги слушаме на живо.

Новините

Най-четените