Авиокомпания спря полетите на руски туроператор

Авиокомпанията Оренбургски авиолинии отмени 36 чартърни полета, заявени от руската туристическа компания "Идеал-тур", съобщава РИА Новости. Причината за решението е, че туроператорът не може се разплати с превозвача.

Два от полетите до Анталия и Ханджоу са били изпълнени днес от летище Шереметиево, но курсът до Барселона е отменен.

Повече от 100 души са закупили от "Идеал-тур" билети за полета до Испания.

Отменени са общо 36 полета през следващите три дни. Част от тях трябваше да превозят руски туристи до Бургас и Варна на 4 август.

Според информацията в сайта на Идеал-тур, компанията продава ваканционни пакети за хотели в Слънчев бряг, Кранево, Златни пясъци, Поморие, Свети Влас, Обзор и Созопол.

"Идеал-тур" е потвърдил пред Федералната агенция по туризъм (Ростуризъм) наличните задължения към авиопревозвача. В тази връзка държавната служба препоръчва на всички партньори на туроператора да сключват преки договори с авиокомпаниите, като заобикалят "Идеал-тур".

Близо 7000 туристи са засегнати от отмяната на планираните полети. Зад граница се намират още близо 25 000 клиенти на "Идеал-тур", които чакат извозване от Оренбургските авиолинии.

Оренбургски авиолинии си сътрудничи с "Идеал-тур" от март 2013 г. Двете компании са имали договор за обслужване на 24 туристически направления. В последните седмици обаче туроператорът е имал постоянни проблеми със заплащането на полетите.

Това е поредната руска туроператорска компания с финансови проблеми. За един месец фалираха три компании, между които и най-старият руски туроператор - "Нева".

 

Новините

Най-четените