Как да пренапишем правилата

Нова група във "Фейсбук" -#СИСТЕМАТАreloaded, събира и обсъжда идеи за промяна в политическото статукво и законовата рамка в държавата.

Хора от няколко малки партии, журналисти и интелектуалци се подписаха под декларацията на групата, която може да бъде първа стъпка към създаването на нов политически блок и алтернатива на сегашното политическо статукво.

В описанието на групата е споделена позицията, подписана от Христо Генев - член на "Зелените", Петър Москов - член на ДСБ, Йонко Грозев - член на ДБГ, Петър Славов - член на "Синьо единство", Корман Исмаилов - член на НПС, Деян Кюранов - безпартиен, Найо Тицин - журналист, Явор Гърдев - режисьор, Ивайло Дичев - професор в СУ, Стоян Радев - режисьор, Иво Беров - журналист, Цветозар Томов - социолог и Асен Генов - блогър.

Ние виждаме нещата така...

"Днес, 20 юни 2013 година, ние виждаме нещата така:

Икономически и престъпни групировки контролират политиката и действията на големите партии през корумпираните им върхушки.

Демокрацията не функционира и това лишава много хора от представителство.

Олигархията е на власт независимо, кой печели изборите.

Хората са отстранени от държавата. Институциите не работят за тях.

Премината е границата, отвъд която оставаме сами срещу мафията.

Разделят ни и ни противопоставят, за да не се опълчим срещу нея.

Хиляди граждани срещу арогантността на властта.

Можем да си върнем държавата, ако тази енергия стане насочено обществено политическо действие.

Трябва да се пренапишат правилата. Този път!"

#1 VL-2 21.06.2013 в 19:05:14

Добре, че е уебкафето да ни осветли какво ги сърбяло. Да им се свде до знание, щото сурат тефтера е за хора слободни. 1. Девмокрация като дума значи народоуправление. Народът е избрал да се легитимира с чрез мнозинствени прояви. Проявата на вот е с характер на превалиращо мнозинство. Ако си малцинство и си демократ, то си длъжен да се подчиниш на думата на народа. Тук правим затворен цикъл и се връщаме в началото на точката. 2. Кой какво ви граби? Не прочетох всичките организатори-маргинали, но ми направи впечатление професията на последния. Блогър! Е те такава професия в единния класификатор няма. Няма и да има естествено. Елементарното и следствие е форумнист. Това е такъв дето пише по форумите разни коментари. А издигналият се форумнист ще е модератор или трол. Зависи от коя страна на барикадата е. 3. Олигархията винаги е на власт. Независимо от всякакви избори. Държавата се крепи на икономиката. Икономиката се организира от олигарсите. Организирайте икономика, дайте работа, станете олигарси. Държавата ще се крепи на Вас! 4. Това за разделянето е може би вярно. Да, аз работя. Да, аз се интересувам от бъдещото си развитие. Да, аз често си плащам за правото да работя. Да, аз се чувствам разделен с хората, които иначе изглеждат свестни, но само едните кинти са им в мислите. Това разделение си го правим сами. Останалото са лозунги, които е трудно да се коментират. Не съм медицинско лице със специалност "Клинична психиатрия" за да е валидно мнението ми.

Новините

Най-четените