Защо отново няма да гласувам

Сега ще кажа защо ОТНОВО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ:

Никой (от политиците - бел.р.) не е в състояние да ме накара да му повярвам, защото за годините, в които осъзнавам сериозния живот, ситуациите ми говорят повече, отколкото думите на т.нар. ни управници.

На всички ни е ясно, че това е поредният парад на "Аз мога", "Аз зная", "Аз съм различен", а в същото време всеки един е наясно защо пълзи по нагорнището, наречено политика.

И в съзнанието ми изниква една мисъл, мисля, че е на Конфуций - че трябва да се дават наставления само на онези, които търсят още знания и са осъзнали своето невежество.

Другото е: "Не видях. Не чух. Не разбрах". Достойната статуетка за всеки един управник в държавата ни. Всеки ме агитира, че ще подобри живота - моя, на детето ми, на родителите ми, на баба ми, на всички нас, които живеем в родна българийка (умишлено изписвам тази дума така!) На всички нас, които се борим с нечовешки сили, за да оцеляваме, оставяйки след себе си само един непълноценен живот, пълен с несгоди и болести.

Защо всички ми обещават, че ще се грижат за бъдещето на децата ни - а в същото време продават живота им. Защо не се чувствам сигурна в нищо от години? Защо, след като уж има правосъдие, аз не мога да разчитам на него и нося бреме от години, за неща, които са ме сполетяли и търсейки правдата, се оказва, че е по-добре "да не ровя там"?!

Защо за децата ни транспортът до училище и храната в стола са платени - а за "малцинствата" всичко това е безплатно?! И защо аз не мога да получавам помощи като безработна, дето работя от 19-годишна - само защото в закона има вратичка, която не ми дава тази възможност. А в същото време хора, които никога не са работили - да получават какви ли не привилегии от държавата...?!

Защо съм без работа за пореден път... И защо унижението е ужасно да си жена в тая страна. Особено жена, която сама иска да докаже, че може да се грижи за себе си и децата си - а в същото време всичко я смачква, показвайки й, че е по-лесно да влезе в коловоза с другите.

И защо никой от тези хора, пъплейки към върха, не се вгледат в нечий живот по-отблизо, и да осъзнаят, че ние тук, долу, имаме наистина нужда от действия, а не от поредните голословия.

Защото на никой не са му нужни само думи. Защото думите няма да ми платят нито тока и данъците, нито ще ми гарантират качество на обслужване, където и да било - ако няма контрол и проституцията (в който и да е смисъл на тази дума) - е навсякъде!

Не е ли това продажност? Не са ли това интереси? Интереси, чиято цел е да се управлява по-лесното? Народът го е казал - гладен човек и сито животно най-лесно се управляват.

Аз не искам да съм от това стадо!

#2 Оня Дето Го Трият 12.10.2011 в 09:10:18

"Защо отново няма да гласувам" Защото... защото... защото.... И като не гласуваш, та ще го оправиш всичкото това "Защо за децата ни транспортът до училище и храната в стола са платени - а за "малцинствата" всичко това е безплатно?!" Ми щото колкото и тъпо да ти звучи демокрацията е да се чува гласа на народа - на избори техния глас се чува, а твоя го няма. Най-нормалното нещо е който е на власт да глези тях, а не теб. Ти си стой вкъщи (или ако вземеш пък да гласуваш, мислиш с оная си работа). Цигани и турци гласуват, затова за циганите тока е безплатен и в Кърджали се изливат сума ти пари за какво ли не.... А после протестираме против циганите и Катуница....е защо? Всичко си е съвсем логично и лесно за обяснение....

#3 tougherty 12.10.2011 в 10:09:27

Имам един въпрос към теб: Ако се появи някой нов човек, неомазан от политическия ни преход, ще гласуваш ли за него? Визирам Светльо Витков. Нека да позная отговора ти: Не няма, защото той не е политик и не разбира от политика. Значи политиците са крадливи и скапани, но за неполитици не гласуваме защото са неопитни. Виждаш ли затворения кръг? Единственият ни шанс като държава е да ни управлява някой, който не се е занимавал с политика до момента, но това няма как да стане защото тези хора, дори да имат качества и да са способни, са публично неизвестни поради медийно затъмнение. Затова ще четем за поредната изцепка на ББ/ЦЦ, столетниците, приватизаторите, монарсите и др. такива пред медиите, защото май някой беше казал че лош ПР няма. Тъй че даже да говорят глупости ние ще ги публикуваме, за да набием на всички в простите кратуни, че то други по-добри няма. Тва е положението - докато си въртим к$рвите в бардака наречен "власт", това ще е съдбата ни.

#4 Bulgaria nad Vsichko 12.10.2011 в 10:10:53

"Защо отново няма да гласувам" -Защото си предател !

#6 Theodora 12.10.2011 в 11:16:11

След като не искаш да си от това стадо - емигрирай! Така поне ще спреш да обвиняваш дръжавата, за всичко. Точно заради такъв тип мислене като на авторката - скоро нищо няма да се промени. Гласуват малцинствата и пенсионерите. Престанете да се сравнявате с малцинствата и техните привилегии. Аз гласувам и винаги ще го правя. Не защото очаквам 100% изпълнение на предизборните обещания (не очаквам дори и 5%). Все пак това изразява позиция, че не всичко ми е безразлично. И точно заради такива като авторката моят глас се губи някъде между автобусите с "туристи", които идват да гласуват и тези на жителите на кв. Факултета.

#8 beavis 12.10.2011 в 11:35:19

Имаш алтернатива в лицето на Зелените!

#9 Паладин 12.10.2011 в 11:40:33

Защо няма да гласуваш ли ? Защото не ти пука нито за детето ти , нито за страната ти , нито за теб самата . що не си хванеш пътя и да се махнеш от България ( аз пък я пиша по начина , по който я чувствам - с главно "Б" )

#10 Cvetelina 12.10.2011 в 11:52:49

Напълно съм съгласна с авторката. И аз няма да гласувам! Чаках с нетърпение да навърша 18, за да мога да дам моя глас, за моето бъдеще. Смених постоянния си адрес щом станах студентка, за да мога отново да гласувам, за моето щастие, но то така и не дойде. В момента няма кандидат, който да искам да ме управлява и за първи път няма да гласувам. При първа възможност ще емигрирам, защото не виждам спасение за България. Левски отдавна не е сред нас, а негово "подобие" не виждам.

#12 Паладин 12.10.2011 в 12:16:31

Cvetelina , емигрирай , иди да видиш колко прекрасно е в чужбината ! Няма по-хубаво чувство от това да си емигрант и да знаеш , че колкото и да вървиш напред , ще си останеш чужденец завинаги . Искрено ти пожелавам да го разбереш . Дано да попаднеш в богата страна с висок стандарт . Да поживееш там известно време . Жалко , че няма да съм там , да те попитам тогава хубаво ли ти е . Казвам ти всичко това с добро чувство . Аз съм бил далеч за много дълго време и уж всичко ми беше наред . Добра работа , пари , почивки , даже успях и да сменя няколко спортни коли и знаеш ли какво - всичко това е нищо в сравнение с липсата на родина . Липса , която не можеш да запълниш с никакви материални придобивки . Да си емигрант , това е бавна смърт , но няма да го разбереш , докато не го преживееш . Иди и опитай . Пожелавам ти успех .

#13 Theodora 12.10.2011 в 12:17:13

Цветелина, доколкото разбирам вече си на (над 18г.) какво чакаш още с емигрирането?

#15 Оня Дето Го Трият 12.10.2011 в 12:29:13

Чудя ви се на акъла на такива разсъждения В България има 300 партии, във всеки град има по 30 кандидати за кмет - избор широк колкото щеш. И пак нямало за кого... Ми кандидатирайте се вие ако измежду 300 партии няма по ваш вкус! (Девойката отдолу само заради русите кичури дори ще добави 2 % ) Какво повече? Светльо, колкото и да изглежда несериозен, точно това каза (и показа): Всички викат "Бе тя тая работа така не става", ама ето човека събра подписи и вече е легитимен кандидат С малко по-добра кампания като нищо може да вземе повече гласове от утвърдени изтъркани образи като Капон и Каракачанов например, та и от Болен дори... А е един от нас кажи-речи. Никой не може да го упрекне, че зад него стои мафия, монополисти, ДС или нещо друго....

#16 Cvetelina 12.10.2011 в 12:35:48

Паладин, не се притеснявай за мен аз има при кого да отида, където няма да ми липсва родината Каквото си го направиш, такова ще бъде и не бъди такъв песимист Теодора, чакам да си приключа с образованието и квалификациите

#17 Bobby_gBG 12.10.2011 в 12:54:36

Оня Дето Го Трият | 12.10.2011 09:10 "Защо отново няма да гласувам" И като не гласуваш, та ще го оправиш всичкото това "Защо за децата ни транспортът до училище и храната в стола са платени - а за "малцинствата" всичко това е безплатно?!" Цигани и турци гласуват, затова за циганите тока е безплатен и в Кърджали се изливат сума ти пари за какво ли не.... ----------------------------- Много точно казано. Такива като автора са ми най-жалки. Не гласуват, оставят купени цигани, и турци без избор под строй да предрешат управниците, и след това 4 години се вайкат че нещата са зле, и че не се подобряват. Ми какво очаквате да стане ве, страхливци. Разочаровани от Костов(или царо) - и айде, няма да гласуваме. За`тва после дойде тройната ламя на власт, и заради това ДПС и БСП пак ще оправляват след като ББ се сгромоляса. А вие си берете гъбките в деня на изборите, и след това се вайкайте. Нямате право да се вайкате. Вие сте виновни за положението. Задето не гласувате, и задето след това не излизате да протестирате когато поредния управляващ не си изпълнява обещанията.

#18 Bobby_gBG 12.10.2011 в 13:01:25

А и за десерт - дори и да си тотално омерзен и да ти е писнало от лъжливи политици - гласувай просто за да покажеш че искаш да гласуваш, но за теб всички са боклуци. Като не ти харесва никой - задраскай бюлетината отгоре додолу, или гласувай за някой дето е там за протестния вот - като Светльо Витков. Дори и за да не гласувам за него на първи тур, а да знам че той на втори няма да отиде, призовавам останалите да го направят, ако никой друг партиец не им харесва. Вие дори давате ли си сметка какво ще стане ако Витков отиде на балотаж например? Или пък ако се окаже че 20% от гласувалите са пуснали задраскана отгоре додолу бюлетина? При такъв случай правителство и партии ще загубят облик пред европа, и от кумова срама ще трябва да променят нещо, защото ще усетят че губят легитимност не само пред народа, ами и пред Европа, а от там ще ги натиснат.

#19 Theodora 12.10.2011 в 13:45:14

Цветелина, казваш, че чакаш да приключиш образованието и квалификациите си. Това звучи идеално. За Канада или Швеция. След като емигрираш там, държиви от подобен тип ще ти се радват много. След като си живяла в България (държавата, която не ти е дала нищо и въпреки всичко е плащала например за здравните ти осигуровки и лечението ти до 18 (а после и в университета), дала ти е образование (пак на смешна цена) и т.н.), новата ти държава по местожителство само ще ти се "радва". Ще работиш, ще плащаш осигуровки там и всичко ще е супер ....Но всеки има право на мнение и избор. Не гласувайте и емигрирайте и всичко ще е супер.

#22 Nqkakva 12.10.2011 в 14:13:15

az 6te glasuvam tozi put

Новините

Най-четените