Айнзацгрупите и хомосексуализЪма

Да на православието, не на хомУсексуалиЗЪМА. Подобни призиви се появяват в удобен момент, за да напомпат рейтинга на националистите, които по някаква причина винаги се оказват по-скоро русофили, отколкото родолюбци. Така в началото на май една група любители на реда и чистотата в българския храм, решават да направят "рейд" в Троянския манастир и да го прочистят от „хомосексуалисти и катамити*".

Сигурно очакват аплодисменти. Че как да види човек нещо лошо в това? Нали трябва да се грижим за децата си? Нали „гадните гейове" могат да ги заразят, да ги направят и тях гейове?! А как един божи човек може да бъде с „обратна резба"? Нали в Библията се говори за Адам и Ева, не за Адам и Адам.

Тъжно е, но когато става дума за сексуална ориентация, обществото ни, свикнало да крие тайните си под килима, предпочита да се възмути открито и глуповато вместо да помисли. В резултат на това шайка националисти (слава богу, не успяха да се регистрират като партия, което обаче не означава, че няма да се явят на европейски избори през задната врата - с чужда регистрация) подходиха с убеждението, че правото е на тяхна страна и могат да налитат на бой, когато чистотата на църквата е намесена.

Дали сексуалната ориентация на духовниците има значение и за кого има значение, със сигурност не е работа на миряните, както се определят въпросните националисти. Има си БПЦ, Св. синод - институции, които могат да разглеждат проблемите в църковната власт. А проблемите вероятно не са малко.

Новият игумен на троянския манастир епископ Сионий не опитал да спре националистите, а напротив сам бил помолил провинилите се да напуснат манастира. И докато папа Франциск призовава хомосексуалните да бъдат приемани в обществото, българската църква очевидно дори не обсъжда въпроса официално.

Най-страшното е, че със сигурност част от българското общество ще е склонно да застане на страната на националистите, влезли да прочистват манастира, защото няма никой, който да каже, че така не се прави. Защото никой от властта не реагира, за да каже, че насилието е лошо, че дискриминацията е лоша. Светият синод не се намеси, за да каже...за да каже каквото и да е.

Прокуратурата, която има право да се самосезира, ако „се натъкне на данни за извършено престъпление", изглежда не се е притеснила нито от „айнзацгрупите" - оперативно-наказателни формирования, използвани за масови екзекуции на неблагонадеждни цивилни граждани в окупираните от Третия райх територии, нито от извършения от тях рейд - внезапен удар срещу специфични цели и незабавно изтегляне от района на операцията.

Затова сигналът, който подобни случки изпращат на обществото, е - различните могат да бъдат прогонвани, защото на никого не му пука за тях. Религията принадлежи на хетеросексуалните. Националистите са свободни да нападат, когато става дума за "чистота" (независимо на какво).

Това се подразбира и от реакцията на правителството към случая със софийската джамия "Баня башъ" от май 2011 година, когато националисти, водени от лидера на "Атака" Волен Сидеров, нападнаха молещите се пред храма. Според становището на правосъдното министерство активистите на партията не са преминали "... изискуемия минимум на грубост, така че това да доведе до нарушаване на правото".

Явно и в Троянския манастир става дума за изискуем минимум на грубост и липсва нарушаване на права, след като седмица след случката институционална реакция няма.

За всеки случай напомням, че сексуалността в България нито се регулира със закон, както в Либия, Алжир, Мароко, нито се наказва със смърт, както в Саудитска Арабия, Иран или Судан. Но поне се предполага, че още с Конституцията се гарантират живота, достойнството и правата на личността. Без оглед на сексуалната ориентация.

*Катамит жаргонно се използва в смисъла на "пасивния партньор при анален секс".

#1 Borracho 08.05.2014 в 21:23:25

Мартин Картофски и оня дебелия бездарник убиха Баба Гуси! Нека поговорим за това, нима Баба Гуси не беше човешко същество, също както гейовете са? Заслужаваше ли Баба Гуси да умре по този начин, очевидно предизвикан от Картофски, оня дебелия и отрепките от господари на ефира?!?!

#2 Borracho 08.05.2014 в 21:32:58

" "Баня башъ" от май 2011 година, когато националисти, водени от лидера на "Атака" Волен Сидеров, нападнаха молещите се пред храна." Пред ква "храна" са ги нападнали бйе? Пред шведска маса, курбан или пиршество с фалафели?!?! Питам, че ми стана интересно как нападаш някой "пред храна" - в смисъл храната някакъв свидетел ли се пада в деянието?

#3 dedo adji 08.05.2014 в 23:33:44

Не съм запознат подробно с произшествията в Троянския манастир. Мярнах нещо по вестниците, но не обърнах внимание, както не обръщам внимание на педерасите, стига да не ме закачат. Преди много години един ми посегна, но не го бих, само го прогоних. За сведение на авторката, старият завет определя мъжеложството като "мерзост". Има нещо по въпроса и в посланията на апосттол Павел, но в момента не ми се търси точният цитат. И православната и католическата църква споделят това отношение. Толкова по хомовъпроса. На авторката й било страшно. Страшно е друго - хелзинкско-соросоидното оплюване на националстите и национализма. Националистите, видите ли, са "шайки" и то русофили. Аз съм националист от времето, когато великата Партия преследваше национализма като "великобългарски шовинизъм", редактираше патриотични песни, вкл. дядо Вазов. Тогава националистите бяхме русофоби. Сега, когато руската империя вече не ни мачка можем да олабим отношението, и да я използваме за баланс. Абе някой обърнал ли е внимание, че всички, които оплюват национализма, всъщност оплюват национализма на другите нации, не на своята. С изключение на нашите родни оплюватели. Неуважаема Златино. Колкото и да е мъчно на хелзинкския комитет, нациите си ги има и нямат намерение да изчезват. И колкото и да ви е неудобно от собствената ви нация, друга нямате. Можете, разбира се да се отречете от нея, но не можете да си вземете друга нация. Трябва тя да ви приеме. Опитайте, и няма нужда да ми казвате какво се получава, аз го знам.

#6 dedo adji 09.05.2014 в 01:08:46

Криви Макароне, в никакъв случай не подкрепям биене на педалите. Но всяка, дори най-възвишената кауза привлича и боклуци. И майкопродавците бързат да се възползуват и да отъждествят каузата с боклуците. И, впрочем, кой от тези боклуци е заявил принадлежност към някоя кауза , и по какъв начин? Или се връщаме към обвинението, че футболни фенове запалили палатите на цар Киро.

#9 Оня Дето Го Трият 09.05.2014 в 11:01:56

Абе кажете поне едно дело на тия дето се наричат националисти, с което да се гордеем или да е добро за България, кажете поне едно бе?

#12 Оня Дето Го Трият 09.05.2014 в 12:20:51

Абе Маневски, ти на какво си националист всъщност? Що не станеш националист освен на България и Русия, на Пакистан, Уругвай и на още 2-3 африкански държави едновременно още

#13 Алилуйщина 09.05.2014 в 14:00:44

Шайките от националисти не са удобни за страни където се е настанил МВФ, но ,,крайните такива‘‘ са идеални за правене- път на същите(МВФ) в нови държави, пресен пример- Украйна. Айнзац-групите- неонацистката групировка “Десен сектор” и националната гвардия на Украйна заедно със съмишлениците си от партиите “Свобода” и “Батьковщина”, изповядващи идеологията на Степан Бандера.За да престанат мъките на украинският народ е нужна Демокрация налагана чрез Фашизъм-факт.Вече установен МВФ чрез ЕС апелира за ,, Зачитането на човешките права и достойнството, наред с принципите за свобода, демокрация, равенство и законност’‘(в момента не се прави) иначе казано: да заставиш дадено лице, по собствено желание да предаде свободата си,без да осъзнава че го е извършил.И хоп, изкачат: хомосексуализЪма+гей-паради,расизъм,ксенофобия т.н. все узаконени неща препречващи се на шайка-ненужни националисти. Хитро нали...

#14 dedo adji 09.05.2014 в 14:17:37

Абе госпожи и господа демократи и русофоби, защо сте се хванали за немския вариант "айнзацкоманда"? Такива команди е имало по цял свят. В Южна Америка им казват "ескадрони на смъртта", другаде други имена. А като искате да плюете Русия, поне използвайте руския термин "черная сотня".

#15 NannyOgg 09.05.2014 в 16:10:21

По статията - макар да съм православна християнка, нямам никакви съмнения, че гражданските закони на Република България следва да се прилагат навсякъде на територията и, в т.ч. и в религиозните храмове. Ние живеем в светска държава, поне по Конституция /ще ми се да вярвам и де факто/. Така че всякакви групи, айнзац, нощни стражи и т.н., които се опитват да осъществяват "прочиствания" на бели от черни, хомо от хетеросексуални, християни от мюсюлмани и т.н. следва да бъдат: - подлагани на обществена критика - това е заради хигиената в и на обществото ни; - привличани към отговорност от съответните изпълнителни и съдебни органи - това заради върховенството на закона и защото Република България е правова държава /ако речете, не е, добре, към това ТРЯБВА да се стремим/. към Оня - "Абе кажете поне едно дело на тия дето се наричат националисти, с което да се гордеем или да е добро за България, кажете поне едно бе?" Няма такова. Поради простата причина, че това не са националистически формации. Те не могат да поставят интересите на българската държава и общество над тези на други /за мен национализъм е това/, не са и създавани с такава цел - типичен пример е долното "Да живее България!!! Да живее Русия!!!". Те са създадени и вече олицетворяват единствено етническото противопоставяне, а поради спецификата на членския си състав - най-лумпенизираната и лишена от способност да мисли част от българското общество. Използваната риторика е ясна, тя е антитурска и антомюсюлманска, обяснимо е защо /ние все още си носим незарасналите рани/. С действията си наливат масло единствено в мелницата на ДПС, като капсулират допълнително гласуващите за тази партия. По същество в ДПС се действа със същите методи, просто Доган и Местан са малко по-интелигентни от Сидеров /казвам малко, иначе нямаше да си позволят зависимости и явления от типа Пеевски/, но крайната цел е пак такава - подчинение на една прослойка от хора, чрез насаждане на страх, но най-вече, това, което мен ме втриса винаги, като го чуя, с мантрата: ние сме гарант за етническия мир /абе, аланколу, ние от години живеем заедно българи и турци, врата до врата, той бил гарантът/. Но не е ДПС темата, въпросите са за националистите и защо няма такива в България, а има "наричащи се такива", чиято изява е рушене на храмове, получаване на ордени за заслуги от други държави и прочее нелепости. От една страна, поради огромните комплекси, които като общество имаме - за тях говори, от една страна, желанието на една част от обществото ни да бъде прегърнато и никога изоставяно от Русия /за сравнение, преди повече от век, Ст. Стамболов беше готов да умре, "нежели да предам Отечеството"/, а от друга - готовността на друга част да се предаде в прегръдката на САЩ. Нищо друго, освен робски комплекс, желанието някой да те защитава и да ти дава непрекъснато, макар и под железен ботуш, защото ти си нефелен. На каква цена и какво от суверенитета и независимостта на страната /но и собственото си достойнство и усещане за свобода/ са готови да жертват тези хора, те дори и не помислят. В заключение - нанасят единствено и само вреди, туморни образувания върху неосъществената ни демокрация. И още нещо, за което съм писала в този форум - обезсмислят изобщо думи като национализъм.

#16 Бягащ Вълк 09.05.2014 в 17:10:33

Бжежински: “Косовският конфликт даде на европейците да разберат, че техният континент е предимно американски протекторат.” цитат от 9 . Чавдарова, М. Балканите в края на века – между надеждата и скептицизма. – Международни отно шения, 2000, кн. 1, с. 107. За интересите на САЩ изобщо и "добрата" Америка По начало навсякъде, където обществото не е еднородно средата е благоприятна за развитието на всякакви клики, групи и групички, които открито си служат с насилие за постигане на своите интереси. Само, че вече не ясно какви точно са тези интереси - изгонване на мюсюлманите (да станат и го кажат), изгонването на хомосексуалистите или какво?! Има си компетентни и легитимни държавни органи, овластени по закон, които да разглеждат случаите на извършени нарушения. Мисля, отговорността на псевдонационалистите се изчерпва само с това, да доведат до знанието на прокуратура, следствие, медии, гражданско общество фактът или фактите за нарушение, огласяване на фактическия състав на престъпление и т.н. Разбира се, законите трябва да се спазват и държавните органи да не капитулират пред отделни властимащи. Човек може да е крайнодесен, крайнолЕв, да "мрази" каквото си иска и когото си поиска, но в момента, в който "стъпи" на обществено място идеите и възгледите следва да си запази за себе си или да ги изразява с общественоприети средства.

#17 Бягащ Вълк 09.05.2014 в 17:13:48

Нормален католик съм, но предполагам, това би било важно за някоя бабичка, предлагаща ми внучката си, а не за повечето жени, търсещи партньор

#18 Зелен Бетон 09.05.2014 в 23:14:16

NannyOgg (1: Абсолютно точно. Феномени като ширещия се у нас съвременен „национализъм“ девалвират не само това понятие, а и редица други, които ужким са по-ясни и по-неподатливи на изкривяване – като патриотизъм, родолюбие и национално достойнство. Не само обидно, а направо унизително е, че когато се заговори за тези неща, човек се сеща за Сидеров, налудничавост, провокативно поведение и пещерна агресивност. С появата си „Атака“ всъщност сложи край на остатъците от национално самочувствие на българина, като узурпира всякакво патриотично говорене и го сведе до креслива риторика, площадни страсти и едноклетъчна ксенофобия. Това отврати всички мислещи хора: човек вече внимава да не звучи твърде патриотично, за да не го помислят за атакист или привърженик на друга подобна формация. Днес у нас „националисти“ са тези, които смятат, че етническият им произход или надписът на паспорта им са достатъчно основание да бъдат уважавани. Това само по себе си не е особен проблем; проблемът е, че голяма част от тях няма заради какво друго да бъдат уважавани. А много им се иска. Съвсем естествено, подобни мераци ги тласкат да се присъединят към тълпа; и то онази тълпа, която е най-гласовита и агресивна и поради това изглежда най-силна. Това е най-лесният и достъпен начин слабият и незначителният да се почувства силен и значим. Днешният български национализъм не е просветЕн, а безпросветен; не е национализъм на каузите, а национализъм на мантрите; не е квинтесенция на националните ценности, а мръсната пяна на обществените настроения. Този национализъм не е идейно направление, стремящо се към национален възход – той е политически инструмент за контрол над най-лумпенизираната част от нацията. Задачата му е периодично да подхвърля на тълпата по нещо за разкъсване и така да не й позволява да се разпръсне. И, разбира се, да я подкарва накъдето трябва и когато трябва. Ако инициаторите на тая махленска шпицкоманда, дето „прочистила“ Троянския манастир, имаха нещо друго освен мътилка в главите си, никога нямаше да направят подобна глупост. Защото сега излиза, че българската църква е неспособна да се оправи сама с вътрешните си морално-етични проблеми и отчаяно се нуждае от намесата на „възмутени поддръжници“. Един истински националист никога не би нанесъл такъв удар по престижа на една от малкото национални институции, които все още се възприемат като безспорни пазители на националната идентичност и на традиционните ценности. Именно по този начин всичко, което творят днешните български „националисти“, всъщност е антинационално. А като се имат предвид и някои други подробности, като например поразителния синхрон между действията на ДПС и „Атака“, или пък развихрилата се ни в клин, ни в ръкав показна русофилия на Главия Патриот на Републиката – може би самата цел на създаването на подобни образувания (без съмнение рожба на политическия инженеринг) е да изкорени и последните следи от национален дух и достойнство. Защото тези две неща са проблем за всяка властова система, управляваща в името на интереси, различни от националните. Тези две неща раждат такива като Левски. А там, където са вършали такива като Сидеров, нов Левски няма как да се роди.

#19 Зелен Бетон 09.05.2014 в 23:16:12

Имах предвид 16-ти коментар.

#20 dedo adji 10.05.2014 в 09:25:46

Нани, до появата на "Атака" имаше няколко националистически партии, които, обаче, по стара българска традиция се караха кой да води бащина дружина и затова оставаха маргинални. В това време ДПС се бетонира и стана незаменим партньор на всички управляващи. Ако нямаше ДПС никой нямаше да се сеща за "Атака". Хубав или лош, Сидеров успя да впрегне Валери Симеонов, неговата телевизия и още спонсори и проби на национално, а след това на европейско ниво. Вярно е, че той сам си бие такива шамари, каквито никой друг не би могъл да му забие, но не се намира кой да го замести. И друг път съм предлагал, който не харесва Сидеров да го избута. Къде бяхте всички вие, докато ДПС укрепваше? Демокрацията, европейските ценности и политическата коректност ви бяха по-мили от България. Докато има етническа партия на чужд етнос е абсолютно необходима националистическа партия, и то една, за да не се разпиляват силите. В цяла Европа се надигат националистически партии. Защо ли аджеба, нали на европейците всичко им е наред - демокрация и благоденствие до дупка? Политкоректниците презрително процеждат "ксенофобия" Ами ксенофобия си е. Според елементарните ми познания по гръцки, "фобия" ознзчава "страх". Наричат го ирационален, но много често е подплатен с напълно реални опасности. Много таксиджии отказват да карат нощно време из циганските махали. И те ли са ксенофоби? Минете някоя вечер оттам, и такава фобия ще ви налегне, че ще счупите рекорда на Юсеин Болт. Ама скоро няма да има къде да избягате.

#21 NannyOgg 10.05.2014 в 11:58:37

Отговор на 21-ви коментар: Добре, очевидно аз се изразявам безкрайно лошо. Обаче в коментар 19 Зелен Бетон ги е разяснил нещата кристално. Защо не си направи труда да прочетеш поне неговия коментар?

Новините

Най-четените