Безработни, бедни и отписани

Франция е една от най-богатите държави - с големи и преуспяващи фирми. Младите обаче твърдят, че са изключени от трудовия пазар и правителството не прави нищо за тях. Подрастващите са силно застрашени от социален упадък.

Кризата, започнала през 2008 г., засегна особено силно френската младеж. 25% от младите французи са безработни. "Живеем в една от най-богатите страни в света, но трудовият пазар ни отблъсква", казва 27-годишната Офели Латил.

Латил е възмутена от политиците и това я кара да се присъедини към групата "Неудобна генерация". От пет години чрез Facebook и Twitter членовете й провеждат спонтанни акции, за да насочат вниманието на обществото върху тежкото положение на младежите във Франция. 

Нещастно поколение

Младият Ромен например има работа като социален работник. На пръв поглед - добре, все пак не попада в групата на безработните. Но и той едва свързва двата края. "Като социален работник съм ангажиран само по 10 часа месечно и получавам 300 евро. И много други млади хора са на същото дередже", казва Робен.

И все пак той има късмет, тъй като е над 25 години и има право на 460 евро социална помощ. По-младите по принцип не получават помощи от държавата. Ситуацията на Офели е по-обнадеждаваща. След дълго търсене на работа тя е получила временен договор. Нейният проблем - с такъв договор не може да си намери жилище. Наемодателите винаги изискват постоянен трудов договор.

Френските социолози обстойно проучват положението на младежите. Почти всички са единодушни, че подрастващото поколение е застрашено от социален упадък. Социологът Луи Шове разделя младежите във Франция на три групи: след учениците и студентите следва групата на 23-28-годишните, които с мъка търсят път към трудовия пазар, и новосформираната група на французите между 28 и 35 години, които имат работа, но продължават да са зависими от родителите поради ниските си доходи. Според социолога тази група ще става все по-голяма и по-възрастна.

Обезсърчени и страхливи

В знак на солидарност с връстниците си в Испания, през последните дни мнозина млади французи излязоха на протест из улиците на Париж. Те обаче протестират и срещу лошите условия в собствената си страна.

"Когато цяло едно поколение живее в социална несигурност, с примка на шията, е нормално да възникне общество от обезсърчени и страхливи хора, затъващи в бедност", казва Офели Латил. Само така може да са обясни и фактът, че всеки пети французин под 25 години е беден.

И Италия "прогонва" елита на бъдещето си

В днешна Италия твърдите работни места със социална закрила са рядко изключение. Частните фирми, но също и общински и държавни служби назначават само на временна работа. Да не говорим, че според Италианската търговска камара 85 процента от свободните места се разпределят с връзки или подкупи.

При това положение за мнозина младежи единственият изход е да заминат в чужбина. Впрочем, става дума не за обикновени работници, а за хора с квалификация и образование. Ето какво казва журналистът Серджо Нава от "Соле 24 оре":

"Отдавна вече у нас се говори за brain drain. В чужбина обаче ми стана ясно, че емигрират не само учени, но също адвокати, инженери, лекари и музиканти. Не защото искат да покорят света, а поради липсата на перспективи в Италия. Става дума за едно масово явление."

От актуално изследване на германската фондация Бертелсман става ясно, че никоя друга от 15-те "стари" страни-членки на Европейския съюз не е изгубила през последните 5 години толкова много учени, колкото Италия. Резултатите от анкетата на в. "Република" показват, че повечето хора, загърбили родината си, са на възраст между 25 и 40 години.

В това отношение Италия се превърна в негативен пример в европейски план, и то по собствена вина. Инвестициите в науката и изследователската дейност са далеч под средното равнище в Европейския съюз. Италианските университети страдат от връзкаджийство и бюрокрация.

За професионален напредък няма почти никакви шансове. Младите учени печелят около 1000 евро на месец, и то след дългогодишен стаж.

Сходна по безнадеждност е и ситуацията в Гърция

Година след година Гърция губи над 6000 топ-специалисти. Кризата в банкрутиралата страна влоши положението още повече. "Изтичането на мозъци не е някакъв нов феномен. Кризата обаче ускори този прцес" - посочва Луис Лабрианидис, професор в македонския университет в Солун.

Статистиките показват, че заявките за работа в чужбина са се увеличили с над 20%. Гърция напускат главно млади специалисти от средното съсловие. Повечето от тях няма да се върнат обратно.

Главната цел на напускащите родината си гърци е Великобритания. Островът привлича също и стари познайници от съседна Ирландия. Млади ирландци с висше образование напускат масово тежко засегнатата от кризата страна, която до неотдавна бе наричана почтително "келтския тигър"...

#1 Borracho 03.06.2011 в 14:37:48

И на мен ми се струва, че сме най-преебаното поколение от всички до сега (имам предвид в мирно време)... Ако имаш късмет - ще работиш цял живот за да притежаваш 100 квадрата тухли някъде в Европа, и да си мислиш, че се справяш добре сменяйки Реното (или Фолксфагена си) на 5-6 години. И по някое време ако не пушиш, пиеш и си пазиш нервите докретваш до пенсионна възраст, тъкмо когато вече ти е време да опънеш петалата. Тук пропускам да си обясня отде биха дошли пари за мойта бъдеща (а дано) пенсия.....

#3 Оня Дето Го Трият 03.06.2011 в 15:58:33

Е то какво излиза....че единственото положително нещо е, че след някоя друга година вече няма да съм младеж

#4 strawsPulledAtRandom 03.06.2011 в 18:14:12

"...Ако имаш късмет - ще работиш цял живот за да притежаваш 100 квадрата тухли някъде в Европа, и да си мислиш, че се справяш добре сменяйки Реното (или Фолксфагена си) на 5-6 години...." ------- Офффф Я питтай баба си дали си е сменяла москвича с лада след 5-6 години. Аман от мрънкане. Проблемът ни не е в ниския стандарт, точно обратното, много сме разглезени и дори мързеливите от нас могат да преживяват доста прилично в сравнение с преди 50 или 150 години. Дори и в България. А за Европа... просто е смешно да се обсъжда.

#6 Архангел 03.06.2011 в 18:39:31

е ама то не може само да се вееш патката и да искаш да живеш добре! Не става така, браточки И мен не ми беше лесно. Някой пита ли ме как съм изкарал, докато студентките в икономиката си връткаха трътките по купони и дискотеки.Сега те вземат 300-500 лева, а аз 10 000. Сегашното поколение под 30 години (така нареченото У поколение) иска да работи минимално, колкото да поддържа стила си на живот, поставя си за приоритет, да се забавлява, да се среща с приятели и т.н. Аз също съм оттози вид хора, ама аз съм си постлал за разлиак от тея готованци, дето си мислят, че им се полага ей така

#8 Архангел 03.06.2011 в 18:44:58

В икономиката има един закон, открит преди около 150-200 години.За съжаление забравих името на откривателя му. Той гласи: В дългосрочен план заплащането на работната сила клони към минималната стойност достатъчна за възпроизводството й. Казано на по-прост език: На цработниците им се плаща толкова, колкото да преживеят и подържат своята работоспособност и да създадат следващото поколение работници. Ако са достатъчни 150 лева-заплатите клонят към тази стойност. Ако трябват 300-клонят към 300.Може да са 350, но не и 3000 Говорим за масовия работник, непритежаващ много редки и уникални умения

#9 Архангел 03.06.2011 в 18:53:24

Относно заробването: Това е много фина политика-чрез субсидирани цени и ГМО се осигурява на хората лесен достъп до органично необходими неща-храна, вода, дрешки. Но всичко над това е преценено да струва толкова, че да зароби хората за десетилетия. Огледайте се малко и ще забележите нещо-във всички страни домовете на хората струват пари, които се спестяват за 20-30 години. макар номиналните цени да са различни (примерно в Индия ив Холандия) Индиеца за жилище в Индия работи пак колкото холандеца за жилище в Холандия. Това принуждава хората да вземат кредити, да треперят за работата си и съответно да прекланят глава пред прищевките на шефовете си, само и само да не останат без заплата, щото...след 2-3 месеца неплащане на ипотеката банката идва и си взема имота. Съвременните управници разбраха едно нещо: който се е изправил срещу природата, не е спечелил. 2 неща трябват за да се контролира 99,9% от населението: -евтина храна -достъпен секс с чалгизацията се работи за второто Глупавите крале преди няколко века са били съвзем наивни и са взели хляба на хората и ето ти тебе Френска революция и какво ли не...

#11 axyaxy 04.06.2011 в 02:05:04

не срещу правителство, а срещу своите родители трябва да се изправят ;) родителите раждат по 2-3 деца, някои по 4-5 дори, тези родители са слабообразовани, нискокласифицирани, но иначе правят повече от 1 дете.. политиците да не са факири, че идиотите да се множат като хлебарки, а политиците да осигуряват подслон, храна и забава за всяка нова хлебарка ? планетата е с ограничен размер, с ограничен брой ресурси, затова трябва да има и ограничен брой хора ;) тези много деца трябва да застанат срещу родителите си който виждат че положението е сериозно, но серат още деца, като че ли живеем в планета с безкрайни суровини и територия.. напълно защитавам в този случай политиците.. когато правиш деца трябва да си носиш отговорността за тях, а не политиците да я носят.. никой политик не е забременил техните майки, че да искат от политиците нещо ;) всички млади които се чувстват прецакани и са над 1 дете в семейството застават срещу своите майка и бащи и ги убиват затова че са родили повече от 1 дете.. а всеки млад който е единствено дете застава срещу тия майки и бащи направили повече от едно и ги убива тия родители.. колкото повече хора живеят на тази планета, толкова по малко храна, работа, вода, въздух, ще има за останалите най-бързия начин за спасение на планетата е избиването на пенсионерите.. по света живеят над 1.5 милиарда пенсионера които са в тежест на младите.. тия пенсионери докараха света до това положение.. те бяха лакоми, завистливи, злобни, и научиха така младите поколения.. тези възрастни докараха мафията и всички суеверия, простотии и прочие..няма нужда да храним пенсионерите след като няма за децата храна и суровини.. кое е по важно детето или шибания пенсионер докарал света до това кофти положение със своята простотия? всеки умен човек ще се вдигне на бунт срещу пенсионери и ще ги избие възможно най бързо за да спаси света.. със смъртта на пенсионерите ще има изобилие от храна, жилищата им ще бъдат взети от млади, и суровините за поддръжка на дъртаците ще отидат в младите.. ние храним незаслужили пенсионери.. да храниш пенсионер, но да живееш в чист, подреден и честен свят.. ние живеем в мафия, унищожена природа, отровни храни, гнусна култура, и всичко това се е случило заради тези пенсионери които са позволили да се случи, а не са се борили за по добър свят, и сега ние храним дърти изроди.. срам за младите че хранят сбръчкани дяволи (пуке) ако младите не застанат срещу дъртаците, значи младите са си виновни сами, и да се хвърлят от някъде.. допълнително хората са много претенциозни.. бачкат като сервитьори, искат да живеят като царе.. ей хора успокоите се, не сте царе, не се вживявайте много ;) като си сервитьор или магазинер ще живееш в стаичка от 10м2 ;) и като ходиш на почивка ще спиш на палатка ;) а не да искаш жилище 100м2, лична кола, нови дрехи, телефони, луксозни почивки ;) тази планета е с ограничени суровини, затова ще живеете ограничено, а само заслужилите ще си позволяват повече.. не може някакви отрепки които нито компютър, нито софтуер, нито кола или нещо друго да са създали, да искат да имат много лични вещи, коли, и други луксове.. нямате право, а ако мислите че имате право, НЕБЕСНИТЕ СИЛИ ви наказват заради алчността ви, и всички тези лоши неща се случват защото сте АЛ4НИ и незаслужели ;) не може престъпника да иска да отиде в РАЯ, не може нископродуктивния и незаслужил работник да иска МНОГО ЛУКСОВЕ ;) УСПОКОЙТЕ ТОПКАТА ако искате да живеете мирно, защото с тази алчност, нито ще получили това което искате, а отгоре на всичко ще живеете във време със насилие и извращения ;) отделно викате защо политици и администрация са корумпирани, ами не може вие да плащате заплати на политици и администрация колкото на една сервитьорка в баровско заведение и да искате тия хора да са честни с вас.. вие се подигравате с тях като им плащате по малко заплата от една проститутка която за 1 ден ще извади тия пари на магистралата, и натоварвате тия хора с много отговорности.. всеки човек който отиде политик и получава такива смешни заплати, ще се продава на мафията, защото поне мафията плащат стотици пъти повече ;) всеки който каже че ще стани политик и ще си сложи главата в торбата за 3-5000 лева или за 10 000 на месец, е ТОТАЛЕН ЛЪЖЕЦ да плащаш по 2-3 милиона месечно на политик, и по 100-300 000 месечно на администрация, ДА OKAY, имаш право да им търсиш отговорност защо ЛЪЖАТ И КРАДАТ.. но да плащаш на администрация по 500 лева, а на политици по 3-5000 лева, като проститутките печелят повече, ТОВА Е СМЕшНО ;) хората сами правят така че НЕБЕСНИТЕ СИЛИ и ПОЛИТИЦИТЕ да са срещу тях защото хем искат много, хем искат и малко да дадат ;) не става така ;) Ако искаш НЕБЕСНИТЕ СИЛИ да са с теб, трябва да си много верен, скромен и заслужил.. ако искаш политиците да се държат добре с теб, трябва да се отнасяш така с тях както искаш и с теб да се отнасят ако си на тяхното СЛОЖНО и ОПАСНО МЯСТО ;) политиката е най-опасната професия защото там нарушаваш интереса на мафията, и това може да ти коства живота, а никой умен човек няма да си рискува живота за 5000 лева заплата ;) ВЪЗРАСТНИТЕ направиха това да е така, затова трябва да ги обезглавим защото ни вкара в един много лош свят ;) шефовете на големите компании трябва да им целуваме краката защото те организират хора, организират производство.. ако не са те да обединяват учени и работници, ние щяхме да сме още в каменната епоха.. на тези шефове на компании трябва да им даваме пари ей така от благодарност, трябва да им се кланяме от благодарност.. ние не ги почитаме, не ни пука за тях, а искаме те да се интересуват от тях.. за да ни обича някой, трябва да се държим добре.. ние 5 пари не даваме за хората създали големи компании които се борят да обединяват учени и работници , не искаме да сътрудничим, обаче когато тия хора създадат нещо хубаво, сме първи да викаме да ни дават.. не става така.. трябва да ги уважаваме, да помагаме, ако искаме да получим нещо.. и все пак трябва да искаме малко защото планетата ни е малка и е лесно уязвима

#12 My Majesty 04.06.2011 в 14:47:06

До Х ахуХ аху: Явно, за да ти обърнат внимание си готов да напишеш всякакви гнусотии и простотии. Пий си хапчетата, усмири си бесовете и най вече, спре да се правиш на интересен и да се опитваш да ти шокираш. Тук всякакви се подвизават, свикнали сме. Но и 1 стотна от това, коато си написал го мислиш -спешно трябва да те издирят и да те приберат. за общо и твое, и наше добро

#13 axyaxy 04.06.2011 в 15:05:35

най-доброто което може да направиш за света е да се самоубиеш такива идиоти като теб които говорят без факти ги има в изобилие... дай факти с които да ме обориш и с които да оневиниш пенсионерите, че не са те виновни и че не заслужават да умрат ;) докато не дадеш факти значи си ТОТАЛЕН МУХЛЬО и е по добре да сложиш край на жалкия ти живот

#15 ideyazabulgaria 04.06.2011 в 20:44:11

Поредната слугинажна статия на СДСарската българска редакция на Дойче Веле. Вече няма някой да не знае ,че СДС купи преди време българската редакция на Дойче веле за някои свои певци, първи беше Дачкоффф. После я предаде на други. „Кафеджиите” харесали и попреписали някои пасажи от нея. Описателна картина, без никакъв поглед за Европа, без обяснение на корените на процесите, без какво да е виждане. Колкото нашия БайГаньовец познава Европа и може да съди за политическите процеди в нея. В изброените страни Италия, Гърция и Франция това е резултат на десните сили ,които са НЕолибералисти и които внесоха в Европа „неолибералния американки икономически модел”, а от 15 години монолитно управляват Европа поради идеологическата слабост на левите сили. Ето резултата от неолибералните им мерки и работа за най- едрата банкерска буржоазия- безработица и безнадеждност за младите. От трите Франция е най развита, но не успя да построи welfare state,макар да е правова държава. Сега Европа се дели на няколко- (1)западна Европа се дели на welfare states и други, на северни и южни( наречени ПИГС). Отделно Европа се дали на западна и източна- развити неразвити демокрации. Макар стара демокрация Италия бе унищожена от Берлускони в трите му мандата- олигарха стана покровител на цялата италианска мафия, съда крайно корумпиран, срина 2 пъти жизнения стандарт на италианците, средната заплата от 2500 евро намаля на 1300. Гърция е по –зле от Италия и най зле в ЕС- неразвита демокрация по балкански, върлуваща финансова олигархия, сред нея и двете партии и семейства на Караманлист и Папандреу. Най -добре welfare states са постресни в северна Европа( плюс Германия), там също управляваха десните сили, но не успяха да нанесат такива поражения както в останалите страни ан Европа, понеже те са силни правови държави. д-р Георги Чакъров, ideyazabulgaria.org

#16 ideyazabulgaria 04.06.2011 в 20:48:21

Да добавя , че welfare states на северно европейците нямаше криза и не мръднаха, там всички страни вдигнаха миналата година БСП с по 4-5 %. Моделът на welfare state устояха на кризата, показа своята жизненост и се намира в антагонистичен сблъсък н американския неолиберализъм.

#17 axyaxy 04.06.2011 в 20:55:21

Виж, аз не съм съгласен да се убива който и да е, но всяка година умират десетки милиони деца по света заради възрастни ;) те не умират заради вятъра, а заради възрастните ;) В света всички млади хора са поставени в едно ужасяващо положение с лошо качество храни, отровена природа, много болести, гнусна култура, тотална мафия, и затова нещо не е виновен вятъра, а са виновни възрастните.. Сигурно ти си добре обгрижван и не си страдал, затова лесно защитаваш възрастните, но има десетки милиони деца които умират годишно, и още толкова които се тежко наранени, заради възрастни Затова хората които им са пълни шкембаците, и които не са преживели истински ужаси, по добре да си затворят мръсните усти ;) При първа възможност ще избия всички пенсионери и всички такива като теб които ги защитават за отмъщение заради това което причиниха на младите и природата с техния мързел, глупост, алчност, злоба и егоизъм ;) Не политиците са виновни, не бизнесмените, народа е виновен ;) народа е голямата сила, но в случая народа е големия лентяй ;) те чакат политиците и учените да правят нещата, а те да взимат наготово ;) ето докъде доведе техния мързел, до свят който спокойно може да се нарече за 70% от младите "АДА" ;) Така че, такива мамини синчета като теб, да се крият под полата на мама и да си пазят мнението за мама ;) Когато ти си на мястото на младите жертви, тогава имаш право да казваш дали трябва да уважаваме пенсиите ;) докато ти не си жертва, нямаш право да даваш мнение с гнусната си уста ;)

#22 axyaxy 05.06.2011 в 17:53:14

Бате, африканци и азиатци може да са прости но не са паразити, поне не и младите.. те са манипулирани, както и ние белите сме манипулирани.. Този който таи в себе си омраза към себеподобни и света, само той се подава на манипулация Когато в душата си носиш любов, обич и доброта, и почиташ всеки 1 човек, тогава тебе не мога да те манипулират Понеже много хора са завистливи, злобни и лакоми, те са лесни за манипулиране, и така ни настройват едни срещу други.. Като ти кажат че някой е лош, ти не трябва да вярваш сляпо на думи, трябва да го провериш, и да помислиш защо е лош.. Циганите са лоши защото не ги образоват, нямат желание защото като станат умни няма да са роби. Като са прости ги карат да правят деца за пари, и те го правят.. После техните деца се използват от мафия за джепчии, проституция, органи, или за да тормозят белите, ако ние белите пречим на мафията ;) Ние мразим циганите, но всъщност не в циганите е проблема, а в ПОЛИТИКАТА Лошото на циганина е че си е изпатил 1-2-3 пъти, но не си взема поука.. Те се опарват, изгарят, но пак се втурват към огъня докато накрая не изгорят целите.. така са не само черните, но и белите Затова аз казвам да се избият повече възрастни защото те са ТОТАЛНО ПРОМИТИ МОЗЪЦИ и да храниш ЗОМБИ това си е чисто самоубийство ;) ТЕ са ЗОМБИТА, те не са ХОРА, всяка година страдат, но всяка следваща година пак тръгват по същия път да вървят НЕ искам да убивам никoй, но как да оставиш тия ЗОМБИТА ?? те пречат ;) не ги ли виждаш бабички и дядовци, постоянно на митинги на БСП и други мошемници ;) тия бабички и дядовци ГЛАСУВАТ ЗА МАФИЯТА, а МАФИЯТА ебава мамата на младите.. и кво да оставим бабите и дядовците да ИЗБИРАТ МАФИЯТА ЛИ ? Ами като са ЗОМБИРАНИ ДЪРТАЦИ, трябва да ги очистим за да се спасим, иначе докато ги държим, тия ДЪРТАЦИ ще ни дърпат надоло Трябва да се изчистим от ЗОМБИТАТА, и да сменим политиката Виж в какъв смешен свят живееш, значи, планетата е ограничена на размер и суровини, но в същото време неограничено се раждат хора и се печатат пари.. Това е БЕЗУМИЕ трябва да се ограничи например 3 милиарда жители, и да се ограничи консумация.. Трябва да се види колко суровини има за колко години, и да се разпредели така годишната консумация на суровини за да има достатъчно за нас без излишъци, за да може да има и за още много поколения след нас.. В момента някви откачени печатат яко пари без спирачки, надуват балони, изяждат всички суровини, и следващите поколения ще наследят ЕДНА ПУСТИНЯ препълнена с БОКЛУК ;) След като ДВИГАТЕЛИ НА СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА СА КОКА-КОЛА", "БУЛГАРТАБАК", "фармацевтични компании", "оръжейни компании", и прочие, представете си в КОЛКО ЖАЛЪК СВЯТ ЖИВЕЕТЕ, щом тия гнусни компании и отрасли са ДВИГАТЕЛИТЕ НА СВЕТА ... УЖАС.. лошото е че масово обществото не мисли, не помага на политиците, не предлагате идеи на министрите и на американския президент, а чакате някой наготово да ви измисли всичко ;) вие бездействате, но хората с престъпно мислене не спят и постоянно правят предложения с изкушения на политици, и така вие докато спите, мафиотите зарибяват политиците ;) и така като се събудите вие разбирате че са ви сложили още 1 чанта с тухли на гърба да носите като тежест в скапания ви живот ;) за да се оправи СВЕТА трябва да сте АКТИВНИ в политика, бизнес, наука, култура, а не да чакате една шепа хора да правят всичко , а вие наготово да получавате.. тая шепа хора не е ХИПЕР УМНА и има нужда от вашата помощ, и тази шепа хора ако не и съдействате, мафията ще я обгради и ще я принуди да бачка за тях, понеже вие не се интересувате ;) обществото е превърнато в КРАЕН КОНСУМАТОР, без никакъв глас, не защото няма право, а защото ОБщЕСТВОТО го мързи да си мръдни пръстта МАФИЯТА ДЕЙСТВА, ВИЕ БЕЗДЕЙСТВАТЕ ;) Вярвайте че политиците не са лоши, но те са САМИ, народа не е с тях, народа не му пука за политиците, и като оставиш политика САМ, идват едни дебеловрати при него и го заплашват да бачка за тях щото ще му извият врата и никoй няма да го спаси ;) и така НАРОДА като оставя политиците си с малки заплати и без охрана и защита, те стават ПЛЯчКА НА МАФИЯТА ;) Мислите ли си че шефа на полицията, или "министъра на правосъдието" за 5000 лева заплати и без никаква защита ще тръгнат да се бият с МАФИЯТА ? ВСеки който го вярва е луд ;) Дайте им няколко милиона заплата и им осигурете цяла армия от защитници и тогава те ще РАЗБИЯТ МАФИЯ, докато вие им давате смешни заплати и НИКАКВА ЗАщИТА, тия хора няма да застанат срещу мафия ;) И никoй от вас дето ги плюете няма да застани на политици и администрация на мястото срещу такава смешна заплата и без защита ;) Относно броя на черни и бели, да белите са по-малко от жълти и черни и при нас има демографски срив, но разликата между бели и черни е , че ние белите искаме ГОЛЯМА КОНСУМАЦИЯ, а черните НИщОЖНА.. например е изчислено че 1 американец консумира колкото за 12-20 африканци.. значи ако има 1 милиард американци, те ще консумират колкото 12-20 милиарда африканци ;) там е проблема с БЕЛИТЕ, че те консумират прекалено много.. затова има демографски срив при белите защото не може планетата да захрани тяхната ЛАКОМИЯ ;) Ако започнем да консумираме по-малко ще може да се увеличи броя на бели и да се изравним с черни и жълти.. За какво са ни големи спални? ние само спим в тях.. за какво са ни големи хотелски стаи? ние само спим в тях.. за какво ни е трапезария и гостна стая, че и коридор който е празен? Това е гавра с природата , чисто прахосване на суровини за 3 човека е достатъчен 1 апартамент от 40 квадратни метра кухня и трапезария и коридор в едно от 20м2, баня и тоалетна от 2м2, 2 спални по 7,5м2 и си готов В момента 3ма души семейство от Америка живее в около над 80м2 средно ;) По този начин ние не оставяме суровини за другите хора защото ги консумираме ;) И африканците не са паразити, те не живеят благодарение на нас, те страдат благодарение на нас.. БЕЛИТЕ отиват и крадат АФРИКА, АЗИЯ и поробват народите за да им крадат суровините и д

#23 axyaxy 05.06.2011 в 17:54:30

4аст 2 : И африканците не са паразити, те не живеят благодарение на нас, те страдат благодарение на нас.. БЕЛИТЕ отиват и крадат АФРИКА, АЗИЯ и поробват народите за да им крадат суровините и да живеят в големи жилища с големи коли, и да прахосват суровини за какво ли не, и чрез ВОЕННИ ЗАПЛАХИ карат черни и жълти да страдат ;) Затова черни и жълти са толкова пропаднали, защото БЕЛИТЕ не спират да ги КРАДАТ и ТОРМОЗЯТ Аз съм глобалис, за световно правителство, и за националност - ЗЕМЛЯНИ, а не българи, турци, арменци, и прочие идиотщини.. Всички сме земляни, само МАФИЯТА иска да се делим на лагери за да може всеки мафиот да си има ГРУПИчКА ОТ РОБИ ;) Религията също трябва да е една, вяра в ДОБРОТО и света, и никакви мохамеди, исуси, буди, РЕЛИГИЯТА Е ВЯРАТА В ДОБРОТО, защото без ДОБРОТО няма живот, усмивки, и прогрес ЗЛОТО е смърт, нищета, мъка, ДОБРОТО е живот, усмивки, хармония ТАка че РЕЛИГИЯТА Е САМО ВЯРА В ДОБРОТО това което е ДОБРО За теб и околните, ЗНАчИ е ПРАВИЛНО и трябва да се направи.. Когато за теб е добро, но за околните е лошо, значи не е ДОБРО и вършиш грях Допълнително ние не трябва да искаме бързи прогреси, ХУБАВИТЕ НЕщА СТАВАТ БАВНО, затова трябва да имаме ТЪРПЕНИЕ, и да дадем ВРЕМЕ На ПОЛИТИЦИТЕ, да СТИСКАМЕ ЗЪБИ, и ДА ПОМАГАМЕ , защото без нашата ПОМОщ няма как да се случат нещата

Новините

Най-четените