Защо "стига да не парадирате с това" не върши работа

Приближаваме се все повече към Гейпарад 2012 и вече (пак) се започнаха обичайните коментари как

1. Не било коректно една група да парадира наоколо сексуалността си, за сметка на другите.

2. Гейовете искат специални права.

И класическото:

3. Никой няма нищо против тях, стига да не навират сексуалността си в очите на околните.

Като цяло основният ми проблем напоследък е с подточка три. Първите две са толкова глупави, че просто не си заслужават времето и енергията да се занимавам с тях, но третата е отделен вид глупост, която не мога да игнорирам.

Забелязала съм, че в страната на "нямам нищо против хомосексуалните, обаче не ща да гледам как парадират с това", гей хората са винаги някакви непознати. Те никога не са близки, познати, роднини, професионалисти, специалисти. Да, те съществуват, просто са напълно анонимни, съответно безлични и затова, чужди.

Предполагам и заради това всичко е ограничено до СЕКС във въображението на масите спрямо гей връзките. Приятелство, общи интереси, проблеми, идеи, проекти, тези неща ги няма, защото, понеже тези хора са чужди, значи ТЕ не са като НАС. Не, те са тези странни, екзотични същества, които се занимават по цял ден с потен и странен и хомосексуален СЕКС... и никой не иска да гледа това!

Ами... добре, така или иначе шансът да гледате непознати, докато правят публичен секс не е много вероятен. Само че всъщност реално не иде реч за това, нали?

Под парадиране някакси се вместват прекалено много неща. Например, че изобщо си във връзка, понеже не може да се спомене, че половинката също е мъж/жена, съответно се налага да се лъже, че всъщност не си във връзка.

Или пък да доведем А или Б на фирменото парти (на което са поканени половинките). 
Или... дори нещо толкова тривиално като да се включим в дискусията по обед, докато си пием кафето, какво сме правили уикенда или къде възнамеряваме да идем за празниците.

Да се внимава при излизането навън, да не се демонстрира никаква близост, например държане за ръце или прегръдка, защото някой може да види... и да се скандализира... превръщайки дори редките размени на любезности и символи на близост между гей хора в някакъв род табу и шоу, а не в нормален аспект от човешките взаимоотношения на два индивида.

Да качиш снимки с А или Б на профила си също влиза в графа парадиране, ако се замислим. А добавянето на колеги във фейсбук се смята за нормално, иначе следва лъжене, че нямаш фейсбук, понеже иначе изглеждаш просто грубиян, че не искаш да добавиш колега и т.н. и т.н. Реално, за да не се смята за парадиране, не трябва да има никаква видима следа, че А или Б съществува изобщо в живота ни, което вече преминава границата "да не парадират" и се превръща в "подчиняване на живота в името на Данък Обществено Мнение".

За съжаление "непарадирането" всъщност звучи прекалено близо до "лъжеш и мажеш на всяка цена, превръщайки личния си живот в някакъв вид мръсна, срамна тайна". Да си мълчиш не е просто "непарадиране", за съжалене то е изличаването на друга личност от живота, особено някой, който е близък, някой, когото обичаш, за когото ти пука. Някой, за който се лъже, че всъщност не съществува, пред познати, колеги и роднини... с идеята, че това някак си е по-добре за когото и да е?

Основният проблем не е, че А и Б не могат да си скочат един на друг публично, а е изискването да не споделяме самото съществуване на близки хора.

За съжаление това е непостижимо. Започнем ли да лъжем, лъжите се трупат и рано или късно излизат наяве и тогава... ами тогава става скандал. Превръща се в клюка, превръща се в пикантерия. И то само и единствено в желанието си да не бъдем обвинени в "парадиране", стигаме до момента, в който гей връзката е някакси супер екзотичното и странно нещо, превръщайки изискването от "непарадиране" в "несъществуване".

#4 Оня Дето Го Трият 16.06.2012 в 15:48:29

Абсолютно педерастко извъртане на нещата е тоя текст! Естествено, че не ни пречат стига да не парадират! Кво толкова има да парадираш с това какъв секс харесваш? Щом имаш с кой да правиш секс наслаждавай му се, кво има да ми парадираш.....

#5 pepe 16.06.2012 в 16:55:35

Е, аз пък не искам да ми навират сексуалността си. И въобще не смятам да се извинявам за това. Автора намира това за глупаво? Е и аз намирам за глупави нещата, които казва. Ще ги промени ли поради това? Едва ли. Защо тогава аз да променям моите? Ако някой иска толерантност от мен, ще трябва и той да е толерантен към моите разбирания и към това какво ми е приятно и какво не. И тази толерантност включва и уважение към личното ми пространство. Което изключва това да ми демонстрира сексуалността си, навлизайки в него. Също така не може да ми казва какво аз трябва да мисля, чувствам или правя. Свободата важи в двете посоки. А що се отнася до парада - един или няколко дни в годината мога да го изтърпя, ако не ми харесва мога да не присъствам. Всъщност толерантността не е задължение - тя е взаимен компромис и трябва да се приема точно като такъв. И неминуемо включва различност - иначе няма да е толерантност. Предполагам, че за един хомосексуален е конфузно в хетеросексуална компания. И аз бих се чувствал конфузно в хомосексуална. Затова не ходя по гей-барове, нали? Апък ако някой човек ми е близък или просто е човек, когото уважавам поради други причини, ще изтърпя хомосексуалността му /пак до известни граници разбира се, няма да си легна с него/. Предполагам че всеки нормален човек би го изтърпял. Всъщност всеки се е сблъсквал с хора с различна сексуална ориентация и обикновено жертви няма. Което значи че толерантност все пак има. И не разбирам тогава, защо се пишат статии като тази. Освен ако причината всъщност не е - да се провокират другите. Да се провокира реакция, зада може после да се казва - ето виждате ли колко те нетолерантни. Някакъв опит за насаждане на комплекс за вина. Ами ОК, когато ме провокират не съм толерантен. Ама отказвам да се чувствам виновен за това. Такъв съм - лош съм и съм грешен и толерантността ми си има граници. И различните от мен ще трябва да го приемат - въпрос на толерантност е.

#6 pepe 16.06.2012 в 17:14:09

А, забравих да спомена, че всъщност харесвам песента "It's Raining Men". Не мисля, че това ме прави по-обратен.

#7 mima 16.06.2012 в 17:36:59

Какъв е този шум на улицата, Джон? - Гей парад, сър. - И какво искат? - Еднополова любов, сър. - И кой им забранява, Джон? - Никой, сър. - Тогава защо крещят? - Педерасти, сър. . .

#8 fALLEN 16.06.2012 в 19:54:59

Ами... добре, така или иначе шансът да гледате непознати, докато правят публичен секс не е много вероятен. Само че всъщност реално не иде реч за това, нали? ---- абе като ги гледам тия на снимките горе, бая си мяза на извратено пийп-шоу... което според мен си е по-кофти от секс на публично място. за това навиране в очите говорят много хора, ако ходехте с костюми и вратовръзки, нормални рокли и пр. дрехи, недемонстриращи първични, вторични полови белези, както и ако не се държахте като пропаднали курви, хората да ви толерират парадирането, ама така... абе педерастка му работа.

#9 imperiall 16.06.2012 в 22:24:47

Eneya, абе аз по ирония на съдбата и в името на клишето, от 7 години добре дружа с един и впоследсвие сериозния му от 4 години То богата душевност, то весело, ама като започнат с изцепките особено, ако са повече - задължително провокации и ако даде господ скандал или як тупаник. За публичен секс викаш не говорм? Както кажеш ;D Да си държат ръцете нужда не изпитват. При по-зелените по- го има. Но със сигурност и на тях не им пука, ако не броим тези със сериозните професионални причини. А тия по парадите с напълно погрешната имитация на женственост.. как мислиш?

#12 fALLEN 16.06.2012 в 23:52:13

елза изби рибата обаче!

#13 Rodrigo Diaz de Vivar 16.06.2012 в 23:53:42

Ето това е авторката, много готАна. http://egmont-online.hit.bg/users-pictures/rogue-big.jpg Принципно се казва Мадлена Апен. Не знам, звучи ми чифутско име, но не съм сигурен. Eнея Вородецки е блогърският и псевдоним, разбийш ли. В момента се подвизава в Бристол, защото СУ се оказа тесен за творческата и душа. При такива жени, ако бях малко по-млад, можеше да стана пидираЗ. Нищо чудно, че и харесва левия бряг. От десния никой няма да и обърне внимание.

#14 imperiall 17.06.2012 в 00:07:55

Diaz, ти не за пръв път се осираш по този начин, май е крайно време да направим съпоставка между теб и другите, така и така редовно ги заплашваш с ебане? Чакам.

#15 imperiall 17.06.2012 в 00:20:38

Да спирам ли да чакам чиче

#16 Rodrigo Diaz de Vivar 17.06.2012 в 00:43:40

По кой начин? Съпоставка? Между мен и "другите"? Кои други? Ракията ли ти дойде повечко, или ебането малко, че несвързано пишеш? Welcome!

#17 imperiall 17.06.2012 в 00:46:59

Кое ти е несвързано бе чичак. Пускай своя снимка.

#18 Rodrigo Diaz de Vivar 17.06.2012 в 00:56:04

Аха, ясно. Imperiall не си харесва снимката. Е ... крокодил си Мадлена, не мога да си изкривя душата. На първо време зъбките оправи. Кривите и счупените. И веждичките малко ги оформи, че така си като македонски хайдутин. После пак се обади. Чичо ще ти обърне внимание.

#19 imperiall 17.06.2012 в 00:58:36

педалски номера форевър

#20 Bobby_gBG 17.06.2012 в 01:36:34

imperial Та сега нещо не мога да разбера. Ти психо ли си? Или наистина си авторката под прикритие? Или си някоя "приятелка"? Нещо определено не ти е наред, ама не съм сигурен какво точно...

Новините

Най-четените