Незаконните катуни трябва да бъдат разрушени

Незаконни права за циганите, дискриминация над българите. С любезното съдействие на БСП, ДПС и кворумообразуващата "Атака".

Узаконяването на циганските катуни е напълно неприемливо. И срамно и дискриминационно.

Намирам идеята на сформираното с подкрепата на БСП, ДПС и "Атака" правителство да "узакони" незаконните цигански катуни, коптори, кашони и прочее за скандална, незаконна, дискриминационна и крайно неприемлива.

Обидна за изрядните и съвестни български граждани. Обидна за държавата и държавността.

Дискриминационна към тези български граждани, чиито постройки са били премахнати като "незаконни" или собствениците им са били глобени за изграждането им. Затова каня всички, чиито имоти са били премахнати по силата на сега действащия ЗУТ, да се свържат с нас, за да им окажем юридическа помощ за завеждане на дело срещу държавата за дискриминация. Дискриминационна е, защото дава привилегии на циганите на основата на техния произход.

Незаконосъобразна е, защото оправдава и узаконява противозаконно и противоправно поведение на ползвателите и обитателите на катуните. Дава им опора, дава им увереност, че и други техни незаконни дейности и действия ще бъдат "узаконявани". В ущърб на правата и законните интереси на останалите български граждани.

Българската държава се циганизира и разпада. Чудовищната битова, предимно циганска престъпност, буквално разяжда обществото. В държавата трябва да се въведе ред, а не циганите да бъдат окуражавани да нарушават законите.

Узаконяването на катуните е в изгода единствено и само на циганите и на тези, които купуват гласовете им. Узаконяването на циганските катуни е престъпление срещу държавата и държавността, срещу българските граждани. Това е поредно предателство на българските национални интереси, след допускането на ДПС обратно в управлението на страната.

Ако това престъпление бъде извършено, пряка вина и отговорност ще носят трите партии, които си осигуриха кворума и си избраха това правителство. Без уговорки, без оправдания, без обяснения. Подозирам, че ще гледаме известен атака-цирк по темата в залата.

Който, разбира се е без значение, защото това предложение го има, защото има правителство, а правителство има, защото кворумът беше осигурен от Волен Сидеров. Точка.

Пак ще повторя - незаконните цигански катуни, трябва да бъдат разрушени. Въпреки намеренията, желанията и водевилите, играни от БСП, ДПС и "Атака".

Бел. на Webcafe.bg: Готови сме да чуем разни мнения по темата.

#2 A4i 12.06.2013 в 18:45:26

На база етническа принадлежност се дава се правото на част от обществото да не спазва основополагащи норми в правото - за собствеността, устройство на територията и т.н. Виждате колко лош собственик е държавата и общината!

#3 http 12.06.2013 в 20:29:42

Сега ще напиша нещо, което може и да не види бял свят, заради цензурата! Ебах им майката мангалска! Защо? Как? Откъде-накъде ще се узоконява нещо, което е нелегално и няма съответните документи? Това не е ли ДИСКРИМИНАЦИЯ на Българският гражданин? И още как... писна ми на уя да слушам как се отклонява фокусът на хората от реалните проблеми. Това е един много важен такъв! Къде са господата политици с техните закони и апели те да се спазват? Де ги? Майка им оядена аз... Само гледат как да се налапат и после да вазират в чужбина с няколко милиона в евра и имотче на приятно място (разбира се - далече от цигани, роми, мангали или както там се наричат тия боклуци). До кога ще сме толеранти към тия подчовеци, чиято основна мисия е да се множат и да крадат? ОВЧЕ СТАДО СМЕ И ТОВА СИ Е.

#4 Блуждаещ читател 12.06.2013 в 20:42:01

Бел. на Webcafe.bg: Готови сме да чуем разни мнения по темата. Оптимисти... Готов съм да се басирам, че няма да има "разни мнения". Мнението е едно и то е написано в статията.

#5 Струма 13.06.2013 в 00:17:37

А значи за някои хора законите не важат, така ли излиза? Ще позная ли, ако кажа, че това са основните гласоподаватели на същите тези, които са тръгнали да озаконяват незаконното? Т.е. българите излизат единствените дискриминирани в държава, която все още се нарича Р България. Скъпи управляващи от БСП-ДПС-АТАКА, ще го кажа на език, на който можете да разберете - Ay, siktir!

#6 Rodrigo Diaz de Vivar 13.06.2013 в 03:22:44

Аз пък, ако съм един мангал, ще питам коментаторите защо да речем държавата не вземе решение да разруши безбройните незаконни гаражи покрай блоковете в градовете ни. Не е ли същото? Кой където си е решил си е поставил бетонна гаражна клетка или такава от винкели и ламарина. Отделно ... балкони остъклени с винкел, зидани балкони, оцветени във всички цветове на дъгата само в един малко по-голям блок. Резултата е невероятна красота.

#7 don Pozo 13.06.2013 в 07:37:44

Алоу писача и вие гьотферени! Половин България е незаконна, но за вас циганите са виновни за всички нарушения. На самият президент вилата край морето е незаконна. Що не я събори от хорска срама? Нали щяха да събарят незаконни пострайки? Дворците си стоият, ама нали циганите са виновни.

#8 mima 13.06.2013 в 08:00:35

Незаконните гаражи поне в София са описани и подготвени за събаряне. В общините просто нямат пари за това и чакат да изпаднат средства от някъде, за да го направят. А ми се струва, че сравнението между остъклен балкон и незаконно построена къща върху чужд имот не е разумно. Първото подлежи на узаконяване (при изготвяне на документи), а за второто е абсурд.

#9 Буркан с череши 13.06.2013 в 09:24:03

Циганче пита баща си: - Татко, какво е демокрация? Бащата: - Демокрация е тогава, когато всички бели работят, а ние получаваме помощи просто ей така. - А това не ги ли дразни? - Дразни ги, ама това вече е расизъм. Да събарят. А къде ще отидат? - Да се върнат по родните си места. Работа? - Ами ония нещасници в парламета обещаха 250к раб места. Освен това вместо да ми "купуват" "булки" за по 10 и нагоре хиляди да си купят къщи, да се образоват да започнат да си плашат данъците, сметките и т.н. тогава никой няма да ги дискримира. Ако ли ще дойде време за "дезинфекция". C'est la vie

#10 explorer 13.06.2013 в 09:29:26

Статията е доста некомпетентна, да не кажа малоумна, както и голямата част от коменнтарите. Което пък ме кара да се замисля в какъв сайт пиша. Никъде в проекто-закона не става дума за катуни. Не знам и колцина от изказалите се знаят какво е катун. Всъщност именно узаконяването на основно жилище предполага, че жилището не е от временен тип и дава основа за разграничаване м/у къщи и махали от една страна и катуни от друга. А за коментаторите, които смятат че на малцинствата се дават повече права, предлагам да си сменят имената на цигански и да отидат да живеят в катун, за да проумеят за какво иде реч.

#11 http 13.06.2013 в 11:20:53

explorer | За сметка на това път твоето мнение с нищо не се различава от другите "малоумни" такива... И защо мислиш, че никоооооооооооооооой не знае какво е катун? Ти ще да си единственият запознат с термина, така ли? Я иди си накисни главата в едно корито за 10-15 минути... но без да дишаш... моля те! Няма нужда да си сменяме имената, просто толерасти като теб не трябва да виреят у нас. Това е едно от условията. После - как да не са дискриминирани БГ гражадните с бял цвят на кожата? В трамвая - дупчиш билет... бай Мангау - не! Плащаш си сметки за ток, вода и т.н.. - бай Мангау - не! Получаваш майчински - бай Мангау получава повече... кое не е дикриминационно? Правиш престъпление - по бързата процедура... бай Мангау - иде с адвокат от Евро Рома и срещу подписка бива пуснат, или само регистриран! Битова престъпност - 90% мейд ин бай Мангау. Кое не разбра? Кое не е така? И как, аджеба да бъде узаконен коптор, който е наричан къща от въпросните мангаля, след като в повечето случаи, тези къщи са принадлежали на чужд собственик, но са заселени (или по-добре да напиша ОКУПИРАНИ) от ромите, или сред нищото са изградени, но си имат вода (от не знам си къде), както и ток (който разбира се, не се плаща). п.с. Разбира се, ако нивото тук ти е ниско, ходи пиши във форума на БАН, или този на девствените библиотекари...

#12 http 13.06.2013 в 11:29:19

Конкретен случай: Изоставена къща, я която не живее никой, защото бабата, която беше там почина! Е, идват мангаля, почват да си живучкат! Аз се обаждам в полицията (тя ни пази... ама многооооооооо якоооооооооооо). Казват ми - нямаме правомощия - иди в Общината. ОК, отивам там - те ми вдигат рамене... не можели! В ЧЕЗ сигнализирам - ползва се ток все пак. Резултата - същия. Не можели да направят нищо. Само че някой пенсионер, който манипулира електромерЯ, защото има пенсия 104 лв. и го хванат му разгонват фамилията, а ЦИГАНИТЕ МАСОВО НЕ ПЛАЩАТ ТОК, това какво е? Всички мангали ползват ток и вода на аванта... при това неограничено, нали няма да го плащат. Пълно разхищение на ресурси! Никой не можел да ги изгони. Е, как така? В чужд имот са. Полиция и Община нехаят, а си лапат заплатки, бонуси и прочие... п.с. Г-н "иксплоърър", бихте ли ми дали съвет как да постъпя? Да си сменя името, да им предложа бартер моята къща за тяхната, или просто някоя вечер към 03.00 - 03.20 когато спинкат всички мангали да ида и просто да запаля къщата...

#15 explorer 13.06.2013 в 11:53:07

http, не ми трябва да леген, ти ще ме умориш от смях Причината да гонят хипотетичния пенсионер е, че могат да му вземат част от пенсията. На циганина, няма какво да му вземат и затова не могат и да го изгонят, защото трябва или да го приберат и тогава вече законно да му плащаме тока, или да сложат охрана пред въпросната къща, което пак не става. Мантрата масовото неплащане, е заблуда и проблем на ЕРП-тата, затова те трябва да си останат частни, а ако някой им разреши да калкулират несъбраните вземания като загуби, на въпросния някой (в ДКЕВР) трябва да му се търси отговорност. ...и въобще ако в трамвая или някъде другаде вирее произвол, независимо дали става дума за цигани или ултраси, то е защото го допускаме ние като мнозинство

#16 Astarot 13.06.2013 в 11:57:35

Експлорър, Дай ми експертното си мнение за тази красива картинка: http://img28.imageshack.us/img28/1603/mangalif.jpg Картинката е от ОКОЛОВРЪСТЕН път във Варна, по който всеки ден минават десетки ТИР-ове и хиляди коли. Какво правят тези коптори на метър от пътя? По него се влачат коне, каруци, кокошки. Циганите си цепят дърва на бордюра. Деца изскачат от колибите право на пътя. Преди 2 години изникнаха бараките и никой не ги бутна. Сега ще ги узаконят... Ако аз утре блъсна едно чаве, дето ми е изскочило от колибата право на пътя, кой ще го лежи? Безотговорникът, който е предложил този закон? Тези, които са го одобрили? Този закон е безотговорен спрямо български граждани (каквито са циганите в случая), които могат да станат жертви. И е безотговорен спрямо такива, които могат да станат убийци по невнимание. Или ти поемаш отговорността да лежиш всяко чаве, размазано на тоя околовръстен, щото майка му не може да ги гледа всичките 10 кое какво прави За да е незаконно незаконното си има причина.

#17 mima 13.06.2013 в 12:11:32

Елисавета, защо пишеш глупости. Наистина не съм чела проектозакона, но по журналистическите думи излиза, че ако два месеца не съм си посещавала имотчето е напълно възможно да бъде издигната къщурка в него и да се настани циганско семейство и т.к. това му е единственото жилище да нямам право да ги изгоня. Кажи, ако това се случи в твой имот, няма ли да си против? Ами общинските и държавни имоти на кой са? Не са ли обща наша собственост. Това е закон, който дава възможността на една група хора да завзема чужда собственост безнаказано. В този ред на мисли съм за това да се организира практика, която да позволява на хората да закупят земята под къщите си (единствено и само, ако няма възражения срещу това) и да се организират доброволчески групи или такива финансирани по ромските им проекти, които да ги консултират и да им изготвят проекти за узаконяване. Всичко друго е насилствено противопоставяне на различните групи в тази държава и цели само разединение и омраза. Това е и политическата цел на управляващите - създаване на напрежение, конфликти и упадък в обществото с цел да бъде лесно манипулируемо.

#20 mima 13.06.2013 в 12:25:42

Вече започвам да имам усещането, че Цветанов ще го играе новия Костов. Няма лошо.

Новините

Най-четените