Престраших се. Нека бъде промяна

Ето, че най-накрая се престраших.

Тази година ставам на 29. Живея в София. Работя драскач. Пия редовно и по много.

Нямам си приятелка - вече не си спомням откога. Нямам пари. Мечтая. Не за парите, просто мечтая.

От пет години съм в постоянна криза - разделих се с момичето, което обичах, следователно напуснах работа, следователно заминах за чужбина, следователно се прибрах след няколко месеца, защото, както можете да се досетите, "не ми понесе". Както и да е. Минало.

По-безинтересен живот никога не съм живял. Стоя затворен между четири стени по цял ден - работя фрийлансър. Не излизам - понеже съм без пукнат лев.

Пия долнопробна водка и още по-долнопробно вино и ... мечтая. Вече толкова сценарии са минали през шантавата ми глава, че ... както и да е.

Та ставаше въпрос за пиенето. От два дена не се чувствам добре- може би заради "здравословното" ми ежедневие? Та реших, че трябва да променя живота си.

Като за начало реших да спра пиенето - ще бъде адски трудно (на това лекарите казват алкохолизъм). И все пак съм готов за това предизвикателство. Защото, ако продължавам в този дух, ще пукна като пукнатия лев в джоба ми.

Вече оставих жалките мисли, че имам направена магия зад гърба си - искам да вярвам в друго.

Оставих и смелите си мечти да се реят, без да ги доразвивам, мечтаейки - искам истински.

Оставих образа на непрежалимата ми любов някъде далеч в Англия - искам нова, по-голяма.

В момента си чеша едното ухо и се чудя какво още съм оставил, за да го споделя. Уви, с това последното се изчерпаха сирачетата на моето болно съзнание.

Виж. Егоцентризма, Безпардонността и Умението да Зная - тях не мога да ги захвърля. Макар и да е Грях.

#1 Оня Дето Го Трият 03.06.2011 в 13:17:07

Това какво беше? Пич, не спирай пиенето, спри писането....

#2 Rodrigo Diaz de Vivar 03.06.2011 в 13:34:09

А какво можеш друже? Очевидно до момента си доказал, че можеш да седиш в къщи и да се оплакваш. Не го приемай като агресивен, хейтърски коментар, опитвам се да ти помогна, да те накарам да мислиш. Колко от тези "шантави сценарии", които минаха през главата ти, ти опита да се осъществят? Разбира се, нямам предвид "шантавия сценарий" да ходиш по улиците и да прибираш парите на хората, които се трудят. Този сценарий, макар и лесен, макар и може би да ти приляга, да се вързва с безделието в къщи, не ти го препоръчвам. Съвета ми е да започнеш с най-тежката работа. С работата, която никой не се наема да върши. С работата, която е тежка и недобре платена. Тогава пиши пак. Оплачи се. Ако имаш време. Налага се да разбереш, че на света няма само две възможности. Едната, лека и добре платена работа и другата, липса на такава. Няма такова нещо. Има и още вариации, едната от която е блъскане по десет часа за средства колкото да оцелееш. И колкото по-рано го разбереш, толкова по-добре. 29 години е добра възраст. Можело е и по-рано, но и сега не е късно. И няма значение какво си учил. Има значение какво си научил. Очевидно нищо. И държавата не е виновна, повярвай ми. Нито учителите, нито родителите ти. Нито Великобритания.

#3 tougherty 03.06.2011 в 13:40:38

Явно нищо не те задържа тук, тогава какво му мислиш толкова? Или искаш животът ти да премине по този тъп начин. Събирай пари за билет и започни живота си отначало някъде далече. Ако питаш мен - в Латинска Америка или Югоизточна Азия - Белиз, Гватемала, Хондурас, Доминикана, Филипините, Тайланд, Индонезия. Или Австралия например. Но този път замини с идеята, че току-що си се родил и никога преди не си имал друг дом. Живей ден за ден и прави това, което ти харесва. Аз благородно ти завиждам.

#4 sovanesyan 03.06.2011 в 13:44:19

Виж, текста ми хареса, сайта като цяло ми харесва, има не-лошо съдържание писано от млади и понякога интересни хора. Най много ми харесва форматирането на текстовете, някой който разбиране поне бъкел от типография му е отделил време. Ужасно грозно е, обаче да има правописни и пунктуационни грешки. Наемете си един редактор да ги гледа тия неща. Сигурен съм, че има достатъчно много квалифицирани момичета току що завършили класическа филология, които ще могат да се справят с задачата. Дайте им шанс!

#5 tougherty 03.06.2011 в 14:01:48

sovanesyan - нека да предположа, ти си младо момиче, току-що завършило класическа филология, което си търси работа? Допускаш прекалено много правописни грешки за човек, който гледа стриктно на тези неща.

#6 pueblo 03.06.2011 в 14:02:45

OMG!

#8 Rowan 03.06.2011 в 14:53:32

По мое мнение човешката дейност може да се раздели на два вида: 1. Функциониране - действие на индивида без смяна на главната цел. При него не протичат процеси на качествено изменение на модела/начина на живот. 2. Развитие - при смяна на главната цел. Тук има качествено изменение. Да поясня, ако работиш нещо дори и на висока заплата, спестяваш някой лев, за да си смениш компа, да си вземеш нова пералня, телефон, кола и т.н., това е функциониране. Ако отделиш време да се образоваш и похрчиш парите си за това, с цел след време да започнеш коренно различна работа, примерно в друга област, ти се развиваш. Дори и елементарното повишаване на квалификацията ти, с цел заемане на по-висока длъжност във фирмата в която работиш, също е развитие. В този смисъл, не ми стана ясно, това написаното идея за развитие ли е или смяна на начина на функциониране, защото спирането на пиенето е фасулска работа.

#9 Humble 03.06.2011 в 15:06:00

@tougherty ++++++++++++++++++++++++ @Автора Пич, живота принципно е едно голямо лайно, но веднъж родени нямаме друг избор освен да се поовъргаляме в него известно време ... Прочети пак поста на tougherty запуши си носа и скачай.

#11 LaForce 03.06.2011 в 15:35:29

Първо: Физическа активност! - ходи бегай, дигай тешко, бии се по дискотеките - последното е майтап... Второ: Храна - научи се кое е полезно за тялото ти - все пак то те вози насам натам из света... дай му уважение Трето: разбери света - информирай се като ползваш критичното мислене - подлагай на съмнение нещата който ти се предлагат и ги проверявай Четвърто: живота е пътуване вече си си платил билета та каче просто му се наслаждавай, а не съжалявай

#15 Десен 03.06.2011 в 21:27:26

Яко, много ме изкефи. Пича му трябва жена. Въпиющо

#16 Sailor 04.06.2011 в 05:55:50

Хахахахахаха, снимката към статията е доста по-впечатляваща от самата статия!

#17 Милена 04.06.2011 в 10:35:18

Мечтай..

#18 Shash 04.06.2011 в 11:31:35

Пич... Вземи се в ръце просто... Може ли да си такъв плужек

#21 Скапаняк 05.06.2011 в 07:55:44

Браво за откровението, а сега отиди при татко-комунист-богаташ, който ти е хранилката, и издрънкай още парички, за да продължиш в същия дух. Ах, мръсна комунистическа сган от мързеливци и крадци!..

#23 POMPA 05.06.2011 в 18:02:59

Каква беше тая тъпотия?

Новините

Най-четените