Актуалният градски ерген е принцеса

Той работи нещо в Бизнес парка, ходи с ризка на каре и мокасини, гледа сериали, знае кой е Костов (даже вече е бил роден по негово време) и обича да пие крафт бири от 330 милилитра с приятели в централни столични барове, пълни с чужденци, уеб дивелъпъри и произволни собственици на устройства с картинка на нахапана ябълка отпред.

Има симпатично бирено коремче, никаква мускулна маса, защото не спортува (понеже това е за по-малко заети хора и нискокултурни батки). Възможно е да носи очила с кръгли стъкла и дебели рамки. Ако нещо у дома се счупи, вика майстор, защото е тесен специалист и не му е работа да ремонтира, не е учил за това.

Страх го е от улични кучета и скакалци. Не понася феминистки. Понякога го боли коремчето, защото има колит, краченцето, защото веднъж отиде да рита и разтегна нещо там и дупенцето, защото май има киста на опашката. Като цяло страда доста от болежки и това също е една от основните причини да не спортува. Не иска да се сецне нещо. И без това нещо го стяга и кръстът. Интелектуален тип като цяло.

Определя се като либертарианец, заради което не подаде данъчна декларация за изкараните 205 лева миналата година по странични проекти. Лятото не влиза на по-дълбоко от коленце в морето, че е опасно и не схваща тия селяни на Йордановден на какви се правят. Наясно е с финансовите пазари. БиткойнТа даже няма да го коментираме.

Разбира от история и от политика, има мнение по актуалните въпроси в държавата. Самоопределя се като доста интелигентен, майка му също го определя като такъв. Обича да спори по всякакви теми с адски много думи. Бъбрив е. Прекъсва. Не можеш да спечелиш спор с него.

На моменти, по време на подобни обсъждания, гласът му става леко писклив, специфично фалцетен, но това не бива да ни смущава, защото по всичко личи, че явно му е 20 см. И е на кон. Поне ако съдим по непукизма му спрямо вниманието на жените. Явно все пак е хетеро, но няма намерение да се напряга излишно и да прави евала на никого за единия секс. Това е надценена работа, не си струва усилията. Която го заслужава, сама ще си дойде.

А и малко жени го заслужават, всъщност. Ако някоя, логично впечатлена от богатата му обща култура и обилните му монолози, го харесва - да заповяда. Няма да я върне, стига да е слаба, под 25 годишна, средно висока и стегната, и да не е тъпа. Но и да не говори много, все пак, защото едва ли ще каже нещо по-смислено от него. Не обича жени, дето много приказват.

Той е човек с критерии. Знае какво иска и как да го постигне. Затова и не си хаби заплатата да ги черпи. Може да вземе някой път на някоя една бира, ако вижда, че нещата са в кърпа вързани. Пък тя ще му вземе на него следващия път или ще плати таксито и готово. Прави изключения единствено за домашните вечери, защото е изтъкнат шеф, но за това - малко по-долу.

Иначе от две седмици насам една не спира да му пише, но е с твърде голям задник за него и засега я държи на "seen". Да се хване да спортува малко, какво очаква? Той трябва да е с поддържана мацка. Така, де - да се постараят малко. Големи принцеси станаха. Каква им е толкова работата, освен да ходят по козметички?

Той е човек със стил. Не седи по пейки и градинки като някои от съучениците си, защото има сериозна професия, взима хиляда и четиристотин лева заплата (!!!) и му е под достойнството да се излага с компромисни забавления за нереализирани хора.

За сметка на това готви. Не някакви селски манджи като сарми, разбира се. Мрази подобни бъркочи. Фен е на Джейми Оливър и би поканил жена у дома, само за да я потисне и комплексира с уменията си в кухнята и изключителния си талант в плейтването и поднасянето на задушен бейби спанак със заешко и маракуя.

Така е разбивал сърцата на поне 3 иначе негрозни мадами досега - вика ги на вечеря вкъщи, те, милите, се епилират, дантелено бельо си купуват, парфюм, червило... Той ги посреща, говори им 3 часа за сериали и против феминизма, ядат от гениалната му вечеря, която дори майка му призна за най-доброто нещо, което е вкусвала, и им вика таксита. В смисъл - звъни на таксито, иначе те си го плащат. Не му се усложнява. В делнични дни е уморен след работа, а уикенда е при техните. Няма как. Става рано, а и не му се сменят чаршафи.

Актуалният градски ерген, възрастово ситуиран някъде между средата на двайсетте и късните тридесет, е човек, който не е склонен на компромиси. Просто защото е много як. Никога не е живял с жена, за него това е равно на самоубийство. Не разбира баща си, който чат-пат с вълнение и гордост разказва колко трудно е свалил майка му едно време. Радва се, защото иначе нямаше да се появи той, но не схваща как може чак толкова усилия да се вложат в нещо подобно.

Сам му е добре. Там - на дивана вкъщи - неговият голям черен кон. Пред екрана, втренчен в новата продукция на HBO. С джинджър бира от 330 милилитра в ръка, закрепена върху снежнобялото му коремче. Оставяйки съобщенията на поне една жена на вечер видени, но не срещнали ответ. Отказал да бъде принцът, за когото тя навярно мечтае от малка… Но някак си все пак носещ осанката на истинска кралска особа. Безспорно.

Актуалния градски ерген е принцеса.

#1 MrD33pSense 06.01.2018 в 15:52:41

Хаха :D добре!

#2 iii_krv 06.01.2018 в 17:16:09

Актуалния градски ерген?! Или имате предвид аналния?

#3 Svelini 06.01.2018 в 19:23:10

Чудесно написано! Адмирации за автора!

#5 bludniq_sin 06.01.2018 в 20:27:51

Д'Ейва .. не му е лесно на градския ерген в наши дни - добре, че се ожених. От едната страна стоят такива като Габи Иванова, които очевивдно или подсъзнателно си падат по оня българин, които иначе оплюват здраво, който е пълна противоположност на този, който е описан тук - ако мое да ги поплясква .. ама не само по дупето, да пие ракия във водна чаша, да не работи, да няма обща култура, да няма критерии, мнение и вукс, да е нацепена батка, да псува всеки който го погледне на криво и да заглежда де що има от женски пол около него - нищо, че до него габи пърха с очички. от друга страна обаче стоят феминацитата дето са МиТу-45 - които искат ергена да не говори ако не ги пита, косата му да е розова, да не отчита, че са жени щото е сексистко, да не им отваря вратата щото е сексистко, да не ги докосва щото е сексуален тормоз .. да не ги гледа щото е сексуален тормоз, от трета страна стоят ония като касимова-моасе .. да е джентълмен, да изкара Х пари, да е забавен, висок краси, остроумен, да ходи с обувки вкъщи щото е просташко да те карат да се събуваш, нищо че не слизаш от ролса, а си бил в лайната и кишата на градския, да отделя време за теб и за децата, но и да спортува, да ходи на работа, да пътува .. 24/7 в общи линии и някак да има и приятели, че да има къде да ходи щото ти и момичетата (другите ти приятелки на по 45 г. /много от тях самотки като кари от секса и ../) искате да излезете по женски ... дейва .. трудно му е на ергена в наши дни .. добре, че за всеки влак си има пътници .. стискам палци габи да я клати някой, който и харесва щото инак йонито й ще залинее.

#6 bodko 06.01.2018 в 23:55:12

И какво лошо има в това?Вади пари и си живее както иска.Когато му се доправи секс за 60-200лв на час си избира булка и готово,спестява всекидневно мрънкане и лигавене от градската мома

#7 Georgi Pachov.10211006708510101 07.01.2018 в 01:52:49

Нищо не разбрах. Има ли проблем - лошо ли е това, ненормално ли е такова поведение, нещо срамно ли е, трябва ли да се направи нещо по-въпроса, засяга ли по някакъв начин обществото... Не разбрах какъв е проблема с такива хора. Вади си парите, решава какво да прави с живота си. Ако иска да играе по 12 часа дота или покер на ден, живота си е негов. Дали ще държи 10 жени на seen или 10 мъже, какво му пука на страничен човек?

#8 gothic 07.01.2018 в 04:52:00

По-вероятно е актуалният градски ерген да е видял много ясно какво точно представлява актуалната градска мома и по тази причина да няма особено желание да има доприр с нещо подобно. Има си кинти за платен секс /по-евтин от другия, минус мрънкането и претенциите/, може да си готви и да си се оправя в живота както намери за добре. А, и да не му дреме за това, колко не се харесва на особи като авторката, която, както правят обикновено жените, замита под килима качествата и подсилва да краен предел недостатъците на описваната категория хора. Накратко, както в старата приказка - гроздето е кисело.

#9 pavel 07.01.2018 в 10:36:45

А защо според всички коментиращи той има пари? Това с 1400 лева заплата по-скоро е шега с онези, които смятат, че това им е тавана на финансовите цели. С толкова месечно възнаграждение в София, ако плащаш и наем, няма как да пръскаш по жени и заведения. Не знам къде живеете. Иначе познавам такива момченца, тъжна работа. Едно време жена влезе ли ти в къщата си тръгва поне с мускулна треска или леко контузена. От хубаво де. Модерна работа...

#10 D3loFF 07.01.2018 в 20:04:12

Категорията хора, която авторката описва не е от хората, които взимат по 1400 лв. заплата, а доста повече. Като цяло това не са обикновените ИТ специалисти ами обикновено са управленски кадри от категорията на тийм лидери, мениджъри и нагоре. Истината, е че са такива както са описани в статията това е неуспорим факт. Но много от тези хора не са изобщо принцеси. Около тях в доста от случаите се въртят поне по няколко селски пръчки, които се надяват лесно да си уредят живота в София чрез тях без да си дават много много зор. Хората от този тип обикновено наистина са доста интелигентни и много добре са видяли за какво става при отсрещния пол. Явно авторката (или някоя нейна приятелка) е имала пряк контакт с такъв (или няколко) човек/а и най-вероятно не са ѝ се получили нещата, както тя ги е искала. Следователно хейта е пълен и веднага нещата се генерализират, слагат се под общ знаменател и се изкарва мъжа виновен. Мога да заложа 1000 лв., че точно това е станало - понеже рамката и начина по който са описани нещата съм ги виждал многократно.

#11 Уточнител 08.01.2018 в 01:49:23

ХАРЕСА МИ СТАТИЙКАТА Свежо и интересно написана. Най-важното - актуална. Такива типове ги има доста, поне на пръв поглед. Само една теза стои, като кръпка - за феминизма. Това дали е политкоректно отклонение.

#13 hrist 08.01.2018 в 12:41:59

Едните били мачовци, другите - принцеси, третите не знам какви..Сигурно извънземните ще им се харесат

#14 deowin 08.01.2018 в 21:51:05

Разбирам, че е по-забавно и, съответно, по-продаваемо да опишеш актуалния градски ерген във всички тези комични краски, но не е особено достоверно. Естествено, никое обобщение не би могло да опише всички хора от широка категория като горната, но според моите наблюдения има доста силна корелация между интелектуалността на професията и склонността към спорт, пътуване и екстремни преживявания - повечето мои познати в ИТ сферата в България (лесно над 200) спортуват редовно, ходят по планини, ски/борд, кайт, катерене, каяци, ветроходство и прочие. Малкото ми познати с по-ниско интелектуални професии - продавачи, снабдители, търговски представители - са далеч по-склонни да гледат спорт с бира в ръката вместо да го играят. По-скоро те са с коремчетата, не програмистите и ИТ мениджърите. Просто много от спортовете са скъпи занимания, а ИТ сферата плаща добре.

#15 Стоян Ивайлов.2042792895747311 09.01.2018 в 14:30:41

Габи, и ние те припознахме, както частично се припознахме в статията Коментарите отдолу абсолютно описват за какво иде реч. Успех с момчетата следващия път. И, да, генерализирането е много забавно, но и изключително грешно.

#16 9060 09.01.2018 в 22:01:54

И все пак статията е забавна .

#17 Misho Iliev.10155832175880170 10.01.2018 в 12:46:13

Мъжете от тази категория не са толкова глупави, че да не усетят жените-използвачки. В крайна сметка, една жена ако е интелигента, забавна и чаровна, и най-важното, иска да бъда с мъжа заради самия него и без задни мисли и кроежи, тя ще бъде на практика неустоима, дори и да не е първа красавица. Но ако крои планове и се преструва ще бъде психологически отбъскваща. Освен това статията малко намирисва на "щом не мога да го достигна, гроздето е кисело".

Новините

Най-четените