Добре е не само да се пише, но и да се чете!

1. Чувалите с бюлетини нямат никакво отношение към резултатите (в Испания даже ги горят и какво от това?). Освен в редките случаи, когато съдът разпореди материална проверка.

Интересно как се познава в кои именно чували са бюлетините от секцията, за която след два месеца съдът ще разпореди проверка? За сведение, такива са до 10 секции от 11 500.

Освен това, когато секционна комисия фалшифицира резултата, тя си оправя и бюлетините. Във всяка комисия почти половината членове са от опозицията. Без тяхно съдействие нищо не може да се фалшифицира.

2. Протоколът се подписва не само от ръководството на секционната комисия, а от всички членове. Този протокол е в 3 идентични екземпляра.

3. Естествено, че може да има има разлики между първоначално съставените протоколи и това, което остава в базата данни на ЦИК. Примерно в секцията написали "1 + 1 = 3", щото имали специфичен образователен ценз. РИК по закон ги кара да си оправят сумите.

Такива числови разлики има до хиляда от общо един милион числа. При това разликите почти никога не се отнасят до гласовете на големите партии - управляващи или опозиционни. И съответно никога не са променяли общия резултат на партиите в брой мандати.

4. Документно доказани са фалшификациите на изборите през април 1923 г. (на Стамболийски затова впрочем му пада главата) и през 1990 г. За което на никой не му падна главата, а трябваше.

5. Добре е не само да се пише, но и да се чете!
Бъдете здрави!

#1 VL-2 15.12.2012 в 20:50:05

Хубаво е човек да е видял реално как се правят избори, а после да предава теорията на околните. 1. Чувалите с бюлетини нямат никакво отношение към резултатите (в Испания даже ги горят и какво от това?). Освен в редките случаи, когато съдът разпореди материална проверка. Интересно как се познава в кои именно чували са бюлетините от секцията, за която след два месеца съдът ще разпореди проверка? За сведение, такива са до 10 секции от 11 500. >>> Всеки чувал/чували е надписан. Чувалите се съхраняват в РИК/Общината. Освен това, когато секционна комисия фалшифицира резултата, тя си оправя и бюлетините. >>> И как точно се "оправят" 2000 бюлетина за половин или един час на място??? Само разгъването за преглед на печатите без да се разделят, ако се прави от двама човека, отнема примерно час. Във всяка комисия почти половината членове са от опозицията. Без тяхно съдействие нищо не може да се фалшифицира. >>> Част от членската маса в комисията е безразлична. Част е слабограмотна. Част изобщо не знае за какво иде реч. Виж, ако са "обадени" едни пари, то горните три се комбинират и мултиплицират. Протоколите трябва да се занесат от трима човека. Ако и тримата са от една партия често ходи само един. Ако са от различни партии, пак често ходи само един. Протоколите занесени в ОИК са пълна боза! На място се оправят. И други в този род на мисли. 2. Протоколът се подписва не само от ръководството на секционната комисия, а от всички членове. Този протокол е в 3 идентични екземпляра. >>> Да, химизирана хартия, дребен шрифт. И се подписва. Ппосле се поправя. Повечето искат да си тръгнат. Уморени са. Подписват каквото им се предложи. 3. Естествено, че може да има има разлики между първоначално съставените протоколи и това, което остава в базата данни на ЦИК. Примерно в секцията написали "1 + 1 = 3", щото имали специфичен образователен ценз. РИК по закон ги кара да си оправят сумите. >>> Протоколите се проверяват преди да се внесат в компютъра. Иначе не излиза сметката, не си взимаш бележката, висиш като олигофрен. Това вече е 5 сутринта. Ти си на работа от 8. ... Хайде познай кое точно те вълнува на макс и как ще откажеш помощ от добър човек. Даже и чувалите ти е подготвил ако нещо това, онова. Такива числови разлики има до хиляда от общо един милион числа. При това разликите почти никога не се отнасят до гласовете на големите партии - управляващи или опозиционни. И съответно никога не са променяли общия резултат на партиите в брой мандати. >>>Грешни са 90% от излезлите от СИК протоколи. В някои населени места и повече. Помня на първите избори за евродепутати как изглеждаха всички протоколи които видях ... мъка, ама верно мъка беше. 4. Документно доказани са фалшификациите на изборите през април 1923 г. (на Стамболийски затова впрочем му пада главата) и през 1990 г. За което на никой не му падна главата, а трябваше. >>> Може и така да е. 5. Добре е не само да се пише, но и да се чете! Бъдете здрави! >>> Здравето преди всичко.

#2 MacAllister 16.12.2012 в 22:00:09

VL е казал достатъчно за процеса, а и аз както съм споделял съм бил свидетел на разлики от над 50 души в РИК спрямо СИК. Просто си помислете колко бюлетини са били повторно преброявани и как с едно две места се замазват очите за цялата картина. Вярно е само едно - фалшификациите си имат граница, дори с най-оптимистични предположения повече от 10-15% отклонение от реалните резултати не може да се докара без сериозен (и то международен) риск.

#3 VL-2 16.12.2012 в 23:42:49

10 до 15% от социлогическите проучвания. Това са плануваните реални резултати. И ги докарват. Даже се вместват в 3 до 5 процента отклонение. Проблемът в момента е липсата на кинти. Икономиката на опозиционните партии спря работа за да не храни управляващите. Икономиката на управляващите така и не тръгна. Пък и при 33% "откат" трудно ще се намери навитак да им играе по свирката. Липсата на свежи пари рефлектира до невъзможност да се организира вота. Само МВР е малко като бройка, а и там може да има изненади. Току виж Цв. Цв. сподели, че само щатните ще са задължени, но не и родата до девето коляно. В СИК'овете и да са верни другари може да се окажат верни, но глупави. С такъв материал как да се прави политика? И умората си казва думата... И вече се налага нещата да са "хванати" изначално. Борбата е безмилостна. Пари нема! Действайте! Всъщност, мен лично ме устройва дори и такова развитие на нещата. Нали те си се избират, те си се мъчат, те си гладуват. И аз, като Милето в една друга тема, ще приема че съм си надвил на масрафа. От тук нататък ще ме интересува само това, което ми е занимателно, забавно. Пари и след нас ще има, ама нас няма да ни има.

Новините

Най-четените