5 начина да се изолираш от уличния мачо

Слънчевите лъчи сутрин нахлуват през прозореца и те бодат като златисти игли. Неприятно събуждане. Ставаш, взимаш душ, отваряш си гардероба и подбираш възможно най-лекото - къси поли, прозрачни материи, по-разголени рамене - всичко, което може да те спаси от летния мор. Спираш се на нещо, подходящо за деня, и излизаш по горещите улици.

Вървиш, бориш се с физическия дискомфорт - усещането, че се топиш като сладолед се редува с това, че се пържиш като яйце на гореща ламарина. Ако тези неща звучат апетитно, то реалният ти смачкан вид със спластени от топлото кичури коса по челото е много далеч от привлекателното.

И така, търчиш си по задачи, замислена дали има глобалното затопляне на планетата Земя или просто е лято, роклята ти се развява спорадично от малкото въздух, останал в града. Изведнъж, незнайно от къде, на пътя ти се изпречва кроманьонец - голям, космат и с дървена бухалка в ръка, който ти намига и вика: "Ех, на бате". Супер! Вече и халюцинираш!

Стъписваш се, но успяваш да фокусираш индивида.

След първобитното подвикване, все пак успяваш да различиш черти на хомо сапиенс. С какво си предизвикала този примерен гражданин да изрази "компетентно" мнение по адрес на облеклото ти?

Докато Фред Флинстоун ти се е ухилил отсреща, в теб разцъфва цял букет от емоции – обида, гняв, презрение, съжаление, смях. За да спестиш на психиката си подобни шизофренични моменти, ето и няколко начина да избегнеш сблъсък с урбанизираните пещерняци, които обитават малките и големи градове:

1. Плейлист с музика, блокираща външните звуци

Това е най-приятният вариант, чрез който да си спестиш всички "оригинални" реплики, които можеш да чуеш от подобни остроумници. Направи си плейлист с песни от типа на „No" на Мегън Трейнър, „Respect" на Арета Франклин, "Get On Your Knees" на Ники Минаж, "Body Of My Own" на Charli XCX и др. Така ще поддържаш girl-power настроението си на ниво и ще се изолираш от всякаква реч, спестявайки си да разбереш как изглеждаш в очите на хора, които наричат всеки индивид с пола "мацко".

2.  Скафандър, в който да се придвижваш

Той може да бъде в модерните за сезона цветове и принтове, както и с добра климатизация. Ако тази алтернатива, по някаква непонятна причина, ти се струва много непрактична, можеш да вземеш пример от Лейди Гага и да се скриеш в гигантски яйцевиден пашкул, който да бъде носен от няколко здравеняци, които могат в подходящ случай да играят ролята и на бодигардове.

3. Бурката като алтернатива

Използвай, че законът за забрана на бурките е минал само на първо четене и все още имат шанс да се покриеш от главата до петите. Вариантът 2 е да се преместиш да живееш в държава, където опредметяването на жените е нещо нормално, а дрехите тип "ходещата палатка" - задължителни.

4. Механизъм, който да променя гласа ти

Признай си, много пъти ти се е искало да имаш някакво устройство, което да преобрази леко фалцетния ти глас в дълбок баритон. Безценен ще е моментът, в който се обърнеш и отвърнеш на плоското подмятане към теб с нещо още по-предизвикателно. Ситуация тип: „Шшшш, ей, мацееее! Как се казваш?" и отговор: „Гошо съм!".

5. Придвижване по въздух

Тъй като във въздушното пространство летят предимно птици (и някой друг дрон), това е добър начин да избегнеш птичите мозъци, които се срещат по улиците.  Как удачно да овладееш изкуството на левитацията може да научиш в някоя школа по медитация, а дотогава - черпи идеи и съвети от „Карлсон, който живее на покрива" и „Питър Пан".

И все пак, най-лесно ще ни е, ако пещерняците, разхождащи се из града, успеят да удържат възклицателните си пориви, защото една удължена гласна и одобрително цъкане с език не звучат като комплимент. До тогава, носете си смело прохладните дрехи и усилете на макс Бийонсе на плейърите си.

#1 pixie 21.06.2016 в 18:49:40

Номер 5 е най-приемлив и модерен.

#2 pixie 21.06.2016 в 19:49:51

Грешка - номер 4.

#3 gothic 22.06.2016 в 10:29:23

Хм, щом в плейъра е Бийонсе, не се съмнявам че неандерталците ще са наоколо. Момичета, пробвайте с това.... https://www.youtube.com/watch?v=8hc6egaAUjI

#4 bludniq_sin 29.06.2016 в 09:38:21

"Изведнъж, незнайно от къде, на пътя ти се изпречва кроманьонец - голям, космат и с дървена бухалка в ръка, който ти намига и вика: "Ех, на бате"." - това в коя година се случва? Тереза, що си драскала безсмислени глупости? Феминаци ли се опитваш да го раздаваш или просто се е наложило нещо да надраскаш? В тоя сайт има доста статии, в които авторките се оплакват, че нямало вече мъже в тая държава, че жените били обули панталоните, че мъжете и в леглото не ставали вече за нищо щото били изплашено от гърл-пауъра и тн. и може и да има такава тенденция, още повече, когато девойки като теб се опитват да внушат макар и чрез хипербола, че полуголите момичета на улицата с ефирни, прозрачни къси дрешки, които в общи линии покриват само вторичните полови белези на жената (и видимия първичен) трябва да се подминават като електрически стълб - ама няма как да стане ако насреща има хетеросексуален мъж. Естествено подвикването, подсвирването, реплики като тия които си описала са неуместни, но си мисля, че не са чак толкова чести, но да искаш никой да нете възприема по сексуален начин като си се пуснала почти дибидюс - малко трудно.

Новините

Най-четените