Протестите на "тия" и "ония"

Дълбоко съм несъгласна с всички квалификации и определения, които плъзнаха по медии и форуми като някакъв подмолен летен вирус. Нещо повече - бясна съм на тези определения.

Ние сме Народът срещу Мафията. Без "тия" и "ония".

Защо винаги трябва да има "тия" и "ония"?

Не са ли много от "ония", февруарските, отново по площадите?

Както и "туй" и "онуй" в парламента са едно, така трябва да бъдем и ние.
Едно неразривно цяло.

Аз съм от третия вид, онези в чужбина, но повярвайте ми, вчера на Ратхаусбрюке в Цюрих за мен нямаше разлика. Все едно си бях у дома. Почувствах се част от една общност. Настръхнах. Светът е едно голямо село, уважаеми дами и господа. Един самолет разстояние и сме там, на мегдана. Физически. Някои от нас тук до такава степен побесняха, че вече са на протестите в София.

Вчера в Цюрих се говореше български и по малко немски за швейцарците, които ни подкрепиха в нашия протест. За тях демокрацията е нещо, което се разбира от само себе си.

Искаха се едни неща. Хората бяха всякакви, но обединени от една идея. За чиста и свята Република. За България без мафия. За достойни хора начело на Родината. За. Застанахме там с лицата си и с децата си.

И тук няма да падна в капана "Ако ги изгоните, аз си идвам". Не! Гоним ги заедно и се прибираме по живо по здраво.

И другата седмица пак. И пак. Докато има промяна.

#3 koce 24.06.2013 в 18:27:15

Бойчо, Бойчо знам брат че ви пречат образованите, успелите и ПЪТУВАЩИТЕ по ЕВропа българи 70 години колите, изселвате и прогонвате умните и независимите българи Това ви е целтта откакто Червената армия ви докара на власт Само че този път метлата и обратно ви Сибир И тогава, брат, вместо да заработваш пишейки провокации по Интернет, ще трябва да станеш дървосекач

#5 Conspirator 24.06.2013 в 19:19:55

Boicho Boichev,ето ти малко информация,която със сигурност ще ти развали настроението. Малко информация от ''ония''.Еди приятел от Мадрид ми изпрати факс от изборните резултати в Испания от последните избори.Ще ти изредя,как са гласували БЪЛГАРИТЕ,които не са нито ''тия'',нито ''ония''. От общо гласували 10 069/общият брой на регистрираните българи в Испания е малко под 160 000 човека/за четирите партий попаднали в последния Парламент, са гласували в следните пропорций. Коалиция за България/БСП/-658 гласа. ПП Атака-694 гласа ПП ГЕРБ-5925 гласа ПП ДПС-436 гласа Останалите гласове са разпределени по другите партий. Извода,Boichev,е че трябва МНОГО да се страхувате от българите по света.Близо 60 процента !!! са гласували за ГЕРБ. И ако се въведе гласуване по Интернет/със специален ПИН код,както за банковата сметка,която е лична и неприкосновена/със вас е СВЪРШЕНО.Един път завинаги. Тогава ''тия''със ''ония''ще ви приседнат. Сещай се, защо другарката Мая Манолова плещи глупости за ''машинно''гласуване.На принципа на ''Един бутон-един идиот.''Може да се натисне и с копито.Или с нос.Бутона. Защото Интернет Българите ще ви смажат. Просто е.Личен код с ПИН номер.Валиден само за ГЛАСУВАНЕ по Интернет.Ето това НИКОГА няма да допуснете.Докато сте на власт.

#7 partci 25.06.2013 в 08:04:32

"... За тях демокрацията е нещо, което се разбира от само себе си..." Е това е най-тегавото за обяснения на редовия българин... и трижди по-тегаво да обясниш ситуацието на чужбенците. На една испанка като и обясних, че чисто нямаме синдикати (или че те всъщност работят не за работниците, ами за работодателите), съзнанието и просто отказа да го приеме.

#8 Профилът е закрит 25.06.2013 в 10:50:05

А, разбрах, дигиталното поколение било за ГЕРБ. То, дали ще обясняваш на гласоподавател на БСП, че върхушката на тази партия не представлява избирателите си или дали ще отваряш мозъка на избирател на ГЕРБ, че Буда продаде Булгартабак на Василев/Пеевски е все тая... нищо няма да зацепят и пак ще гласуват. За същите. Поздрави на испанските българи. Подозирам, че гласуват за ГЕРБ за да си намерят основание да си останат в Испания.

#10 Бояна 25.06.2013 в 14:11:31

Ако подобни идеи имаха място в живота, то отдавна да са се реализирали ! Едва ли е необходимо да имаш педя чело за да ти е ясно, че т.нар. протести единствено водят да хаос, а той се материализира в икономическа разруха!Пред очите ни "приятелите" от вън ни спретнаха съвсем автентична цветна теливизионна революция, а както огромното болшинство от хората , така и управляващите не смеят поради дългата ръка на организаторите на "протеста" да предприемат защитни стъпки.Ерго, най-вероятното е сами да си навлечем влизането в поредната спирала на иконочическа дестабилизация и увеличаване на проблемите пред българският бизнес и пред истинската креативна класа , а не на самопровъзгласилото се за такова кресливо малцинство от софийските улици и кръстовища!

#11 Оня Дето Го Трият 25.06.2013 в 14:56:41

"...е т.нар. протести единствено водят да хаос, а той се материализира в икономическа разруха!..." 15-ина години (след 97-ма) почти не е имало протести и не е имало какво да води до хаоси да пречи на бизнеса, а пак имаме икономическа разруха. И умрял бизнес и икономическа разруха. Не разбирам Я поясни малко

#12 Old_BG 25.06.2013 в 17:04:33

""И другата седмица пак. И пак. Докато има промяна."" Съгласен! Само ми се върти един въпрос - а до тогава? Щото нали, то ясно - тия ги мразим, а ония ще ги заобичаме, но както казал Петка "Любовь приходит и уходит, а кушать хочеться всегда", та бихте ли внесли малко практицизъм в иначе пламенния ви анонс "...докато има промяна"! Скеджуъл демек, докато додрапаме до промяната. После ще питам как ще я познаем, че е дошла.

#13 Old_BG 25.06.2013 в 17:22:19

Мда, като няма опции за редактиране, ще добавяме. И междувременно, ще отшибаме конституция, избори и други такива ретроградни и ограничаващи салтанати и ще преминем директно към пряката демокрация, което никак не е лошо де. В Швейцария. Тук малко ще се получи калдъръмдемокрация, мъ нищо, важното е ...до дупка, нъл тъй?

#14 deowin 25.06.2013 в 19:53:20

>изборните резултати в Испания .. са доста показателни за типа българи, които емигрират към Испания. За сметка на това, в избирателната секция на Ню Йорк резултатите бяха около 20% гласове за ДСБ. В Сан Франциско и Бостън бяха подобни. Естествено, в Лос Анджелис и Чикаго бяха съвсем различни и по-сходни на числата от Испания. Та да, добре се очертават две коренно различни емигрантски общества - тези около туризма и обслужването му, и тези около университетските и изследователските центрове. В Ню Йорк е доста трудно да живееш със заплата на чистачка или сервитьорка. Тоест, да слагаме всички емигранти в един кюп е точно толкова валидно, колкото да слагаме в един кюп млад софиянец с университетско образование и прилична работа, и баба Пена от село Злокучане, която може да е добра жена, но е също и неграмотна. Но да - и двамата са българи, живеещи в България.

#15 Daria Delay 25.06.2013 в 20:33:45

http://komitata.blogspot.ch/2013/06/2013.html В случая става въпрос за общи интереси. Обединение около една идея. Всички искаме достоен живот в България. И баба Пена, и човекът с университетско образование.

#16 deowin 25.06.2013 в 22:29:30

>Всички искаме достоен живот в България Напълно съм съгласен с това обобщение. Но изобщо не за това говорех. Говорех за това, че не съм съгласен с обобщението, че всички български емигранти са гласували масово за ГЕРБ, защото тези в Испания, конкретно, били гласували така. Дадох контрапример, споменах моето обяснение.

#17 Conspirator 25.06.2013 в 23:27:41

deowin,колкото и да ти е странно и аз самият съм гласувал за ДСБ.Ако имаш време,можеш да се поровиш в коментарите. Относно коментара ти,че в Ню Йорк и Лос Анджелис,живеели друго качество българи и било видно по резултатите от гласуването. Нали се сещаш,че във времената на чичо Гугъл,когато си любознателен и знаеш да натискаш клавишите,излизат прелюбопитни неща. Изостри ми любопитството и...отварям страницата на ЦИК за избори 2013.Натискам бутона на ''извън страната''и се насочвам към избирателни протоколи от споменатите от теб места,където са ''по-така''българи,а не ''прости''чистачки,като в Испания. Протоколът от Ню Йорк.Общо гласували 573. Коалиция за България-69 гласа ГЕРБ-247 гласа ДСБ-101 гласа Дотук си прав,че ДСБ има 20 процента,но ''чистачките''от ГЕРБ имат 50 процента.Сходни с тези в Испания. Лос Анджелис.Гласували 210. Коалиция за България- 18 гласа. ГЕРБ-111 гласа ДСБ-31 гласа И тук ГЕРБ са близо 60 процента,ДСБ е с достойните, около 15/16 процента. Така,че колкото и да ми се иска,да е вярно това,което казваш...не е така. Лично аз се стреснах от други цифри. Законно пребиваващи и работещи в Испания българи-малко под 160 000 хиляди.Гласували-малко над 10 000.Ето това е потресаващо. И от всички българи,намиращи се в чужбина,са гласували общо/действителни гласове/ 110 632 души. От тях,гласували за ДПС-49.13 процента За ГЕРБ-20.87 процента Коалиция за България-4.43 процента. ДСБ-2.97 процента. Това са българите зад граница, deowin.Ако Правителството ни беше излъчено само от вота на ''ония'',както взеха да говорят ''тия'',вече щяхме да сме Пашалък. А ние се дрънкаме,къде били''чистачките''и къде ''пичовете''.

#18 deowin 26.06.2013 в 00:49:40

Conspirator, четенето не ти е сила. Хайде пак пробвай да разбереш какво съм писал за Лос Анджелис. После се научи да пишеш на български, майчиния ти език. После научи разликата между цифра и число.

#19 Conspirator 26.06.2013 в 02:36:04

''Естествено, в Лос Анджелис и Чикаго бяха съвсем различни и по-сходни на числата от Испания.'' Това е,което си написал за Лос Анджелис. Давам броя и за Бостън. Брой действителни гласове-293 Коалиция за България-39 гласа ГЕРБ-135 гласа, ДСБ-50 гласа Виж цифрите,ако искаш погледни и числата.Бостънските.Понеже намекваш,че има някакво тайнство в ''противоречието'' числа-цифри и на мен не ми било много ясно. Що се отнася до писането,изучавал съм една дисциплина,наречена Българска филология в ПУ.Освен тази филология имам и още една диплома,която пък се придобива с примерно и упорито изучаване на числа.Или както предпочиташ-цифри. Хайде да не си мерим дипломите,че ''чистачките''от Испания ще получат комплекс.Тези от Щатите също. Да завършим миролюбиво.Когато ''тия''и''ония''намерят начин/и време/ да гласуват/ нещата ще са различни.Мнооого различни.Надявам се,че си на едно мнение с мен. За твоя информация.ДСБ има 199 гласа в Испания.

#20 KingoftheROAD 26.06.2013 в 08:46:49

Conspirator До тук добре, интересно какво ли би могло да стане ако гласуваме с класиката в жанра - АК47М, производство на Арсенал - Казанлък ?

Новините

Най-четените