Цветанов намекна за гонене на руски дипломати заради случая "Скрипал"

Доказателствата вече са много по-ясни и тук може да се каже, че трябва да се съобразим с това, което направиха всички развити европейски държави. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в Народното събрание.

"Много е тревожно това, което излезе като доказателства и категоричността, която декларираха държави като Великобритания, Австрия, Германия, Франция и САЩ", заяви той.

В края на март тази година  министър-председателят Бойко Борисов заяви, че България ще изчака повече доказателства по случая, преди да предприема действия в посока санкции срещу Русия по случая. Сега обаче Цветанов реално намекна, че вече има достатъчно доказателства с това.

На директен въпрос дали България трябва да изгони руски дипломати Цветанов обаче отговори, че не би искал да иззема функциите на изпълнителната власт, но "много е тревожно това, което излезе като доказателства, категоричността, която декларираха държави като Великобритания, Австрия, Германия, Франция и САЩ".

"Разбира се, че една от потенциалните заплахи за региона и Европейския съюз са хибридните заплахи и за всички е ясно, че това, което е направено, като извод от всички държави в Европейския съюз е, че Русия е една от държавите, които действително са потенциалните заплахи, които прилагат и в Западна Европа и Южните Балкани и държавите-членки на ЕС, и в държави извън ЕС", каза Цветанов на въпрос дали има данни за шпионски и хакерски действия в България, каквито имаше и в Швейцария и Чехия.

Попитан има ли данни за хакерски действия в България, той обясни: "Една от потенциалните заплахи за региона и за държавите от ЕС са хибридните атаки. За всички е ясно, това което е направено като извод от много държави от ЕС -  че Русия е една от държавите, които действително са потенциална заплаха с хибридните атаки, които прилагат и в Западните Балкани, и в ЕС, както и извън него".

#1 TheRock 17.10.2018 в 13:55:10

"Добро утро" както се казва! Разгонете руската агентура в България!

#2 Winora 17.10.2018 в 14:04:14

"Разбира се, че една от потенциалните заплахи за региона и Европейския съюз са хибридните заплахи и за всички е ясно, че това, което е направено, като извод от всички държави в Европейския съюз е, че Русия е една от държавите, които действително са потенциалните заплахи, които прилагат и в Западна Европа и Южните Балкани и държавите-членки на ЕС, и в държави извън ЕС". Какъв полет на мисълта! Цв.Цв. е истински титан на изящното слово.

#3 sim4o 17.10.2018 в 14:46:26

TheRock | 17.10.2018 13:55 "Добро утро" както се казва! Разгонете руската агентура в България! -------------------- Хубаво ще е, поне Кафенцето, да поразчисти мненията на проруските тролове .. Да, разбирам че именно такава публика - до безумие интересуваща се от всичко руско - е таргет групата на Редакцията .. Заради такива люде се пускат до безкрай всякакви статии , посветени на разни руски неща! Това добре .. но много пъти, те се емват ни в клин, ни в ръкав да веят руски намена и слагат , насред Дискусията последното нещо за Русия , дето са чули или прочели .. Примерно - ей ги Деосвин и АлахАкбар в тема за Канада: https://www.webcafe.bg/newscafe/svyat/id_1082069029 С такива неадекватни проруски мнения , цялото Кафенце прилича на описаната от Ярослав Хашек клиника, където попада Швейк .. https://chitanka.info/text/9038/5 Поздрави

#4 TheRock 17.10.2018 в 15:07:52

Симчо, готов ли си да умреш за България?

#5 Dox 17.10.2018 в 22:48:19

А ти готов ли си?

#6 Онуфрий 17.10.2018 в 23:53:45

Как да я разгонят като тя е в управлението?!

#7 TheRock 18.10.2018 в 08:46:55

Dox | 17.10.201822:48 А ти готов ли си?

#8 sim4o 18.10.2018 в 10:06:13

Преди да умрем да се съберем , па да идем при на Роко Павето майка му - за последно ,а?

#9 sim4o 18.10.2018 в 10:24:33

Хубаво го е казал: .." , но много е тревожно това, което излезе като доказателства, категоричността, която декларираха държави като Великобритания, Австрия, Германия, Франция и САЩ" Да припомним, вече бе писано : https://www.webcafe.bg/id_1671389582_Koy_e_Doktor_Novichok_-_novite_razkritiya_po_sluchaya_Skripal КАКВО бе разкрито от британските учени: ---------------------- "Група от шестима руски агенти от ГРУ (Главно разузнавателно управление на руската армия), водени от жена са съпричастни в отравянето на своя бивш колега, полковник от същото ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. ... британското разузнаване. ---------------- Това косвено се потвърждава и от вторият случай на отравяне с Новичок, при който почина една жена. Според близък на пострадалите, двамата са намерили в парка флакон с парфюм и са се напръскали с него. Точно в този флакон е било и веществото Новичок, използвано срещу Скрипал..." ----------------- "Версията, че жена е била начело на групата руски агенти се подкрепя и от факта, че отровата е била скрита в парфюм", казват още източниците от британското разузнаване." ------------------- .."От ключово значение за идентифицирането на заподозрените е направеният анализ на списъците с пътниците от полетите, пристигащи във Великобритания и на заминаващите от страната. Освен това полицията е анализирала записи от камери за видеонаблюдение в Солсбъри и номера на автомобили. Агентурното име "Гордън" е станало известно на лондонската полиция след 5-часов разпит на бившия агент на КГБ Борис Капричков, който живее във Великобритания. Самият Капричков заявява... , че се е срещал с "Гордън" в началото на 90-те години..." ------------------------- Получавайки данните за ШЕСТИМАТА ОТРОВИТЕЛИ 15 държави от ЕС, САЩ, Канада, Норвегия, Украйна и Албания веднага реагираха.. "Шестима отровителя? Жена със шише "Нина Ричи"? Агент Гордън, Стойкас Стоилас, Михаилис Савицкис? Че то всичко ясно!" са преценили ... А у нас ? У нас мръсна тролска гнъс, кощунства, пред светлата памет на Доун Стърджис, майка на три деца !

#10 TheRock 18.10.2018 в 13:32:24

Олег Гордиевский, в интервю с Георги Коритаров (2013) обясни надълго и нашироко за мащабната руска резидентура у нас. "У вас, в България - каза той, работи мощна руска резидентура съставена от 200 клетки, от 3 до 20 души всяка, командвани на място от руски генерал" А на Олег Гордиевский може да се вярва - бивш високопоставен началник в КГБ, в момента в изгнание.

#11 sim4o 18.10.2018 в 17:14:47

Бе за какво ни е Олег Гордиевский - ей ги тези субекти пред очите би.. Викам им "що сте загърбили България бе ,майцепродавци, що пишете само за Путин и Русия? Защо във ВСЯКО ваше мнение има поне някаква руска връзка?" А те се не засрамват ,а се блещят "няма да спрем да пишем" викат"за Путин и Русия. Ще гледаме на изток до последния си земен миг" Паплач тъпа .. Иначе руски хакери има в Пловдив. А по темата.. Албания , САЩ ,Украйна и другите , още щом чуха за Шестимата Отровители ,за Агент Гордън, за Стойкас Стоилас , Михаилис Савицкис и жената с флакон Нина Ричи и гол в ръката нож, веднага повярваха.. А ние се мотаме.. .. Изтървахме момента.

#12 sim4o 18.10.2018 в 18:51:35

От друга страна .. албанците, например постъпиха много умно.. "Шестимата Отровители? Жена дето е хем е с гол в ръката нож , хем държи и флакон "Нина Ричи" в другата ръка? Михаилис Савицкис, дето е близък с Агент Гордън? Стойкас Стоилас? Вярваме на британските учени, как да не вярваме, ей сега ще гоним дипломати.. " Ние СЕГА КАК да кажем.. "Михаилис Савицкис? Агента Гордън? Шестимата отровители? Вярваме!" .. .. ами той Путин си мобилизира сганта из форуми и ей ги, как беснеят и форумите, само да им се спомене : "флакон "Нина Ричи", взет е от летището във Варшава" .. и пощуряват, попържат и кощунстват пред паметта на Доун Стърджис !

#13 SamVaims 18.10.2018 в 19:48:12

"Симчо, готов ли си да умреш за България?" Днес научих, че има поне един човек на тази планета, който чете постовете на @Симчо.

Новините

Най-четените