Съдът изслуша СРС от разследването срещу Иванчева

Специализираният съд изслуша част от подслушаните разговори, записани по време на разследването срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

В съдебната зала са прослушани телефонни записи между Дюлгеров и строителния инвеститор Александър Ваклин, в които се обсъждат детайлите около предаването на подкуп срещу издаването на разрешително за строеж в кв. "Младост".

Самото име на Десислава Иванчева не се споменава никъде в записите, но се говори за "шефката", "онази госпожа", "тази жена" и т.н.

Дюлгеров обещава пред Ваклин да се види с "госпожата" и го уверява, че "те се мотат нарочно" с преписките по проекта му. След като провежда срещата с нея, Дюлгеров обяснява на Ваклин, че "тя е ядосана" от дело, което строителният бизнесмен е завел срещу район "Младост". Ваклин уточнява, че съди Столична община за мълчалив отказ за стротелното разрешение, а не съди конкретната личност, но Дюлгеров му отговаря, че "тя тия неща много-много не ги схваща и го изкара едва ли не лично".

СРС-тата съдържат заявление от страна на Петко Дюлгеров, че "горе-долу работи за 15% от сумата, зависи каква е", като "гарантира", че проблемите на Ваклин ще се решат чрез него и че Десислава Иванчева няма да се съгласи на среща с бизнесмена.

Слушането на записите ще продължи на следващото заседание, което е планирано за 17 декември.

Петко Дюлгеров беше арестуван на 17 април малко след срещата си с Иванчева и Петрова, на която той е предал кашон с подкупа на Александър Ваклин. Прокуратурата твърди, че има безспорни доказателства за това, че той е поискал парите с цел да посредничи между него и Иванчева. Самият бизнесмен обаче казва, че няма начин да знае дали Дюлгеров е предавал правилно думите му на нея и обратно, като не е говорил за пари лично с Иванчева.

#1 Онуфрий 04.12.2018 в 23:03:37

Иначе казано НЯМА записи, на които Иванчева да иска подкуп. ИМА записи на Дюлгеров да иска подкуп (той по принцип може да каже каквото си иска на когото си иска). Има и доказателство, че е пипал парите, защото пръстите му "светят". Него обаче го пуснаха под домашен арест, а двете жени не.

Новините

Най-четените