Русия оказва военна помощ на Асад

Русия оказва в Сирия военна помощ на легитимната армия на президента Асад. Това обяви руският президент Владимир Путин, в интервю пред американския журналист Чарли Роуз за телевизия CBS в навечерието на 70-ата сесия на Общото събрание на ООН.

Той посочи, че русия доставя оръжие за сирийското правителство, обучава персонал и оказва на хуманитарна помощ на сирийския народ.

"Там има само една легитимна армия - това е армията на президента на Сирия Асад", посочи руският президент.

Путин изрично подчерта, че военната подкрепа за незаконните структури не отговаря на принципите на съвременното международно право и на устава на ООН. Той допълни, че военна помощ може и трябва да се оказва само на легитимни правителства или на страни, с тяхно съгласие или по тяхна молба или по решение на Съвета за сигурност на ООН.

"Според интерпретацията на някои наши международни партньори, на силите на Асад противостои опозицията, но в действителност реално армията на Асад се бори с терористичните организации", посочи Путин.

В интервюто той се позовава на отчети на представители на Пентагона пред Конгреса на САЩ за американското обучение на бойни части на сирийската опозиция. По думите му в крайна сметка вместо 5 до 12 хиляди бойци, са били подготвени общо 60, а с оръжие в ръка са едва 4 или 5 души - всички останали са преминали на страната на Ислямска държава с американското оръжие.

"Ще се радваме, ако намерим обща платформа за съвместни действия против терористите", отбеляза руският президент.

#1 Шамито 27.09.2015 в 19:08:28

Държава която не спазва правилата на курвенската демокрация и е готова да поеме последствията от своите действия без да търси фалшиви съюзници само за баласт.

#2 Spider 27.09.2015 в 21:42:50

Арабели срещу блядове. УРРРА, разчистване на генофонда. А Волен в интернационална бригада в Сирия кога ? Питам кога, че да разчистим и малко нашенски олигофрени

#3 TheRock 27.09.2015 в 23:21:41

Путин се насра!!!

#4 The Seeker 27.09.2015 в 23:25:32

@Spider | 27.09.201521:42 "Арабели срещу блядове. УРРРА, разчистване на генофонда. А Волен в интернационална бригада в Сирия кога ? Питам кога, че да разчистим и малко нашенски олигофрени." Спиндерман ли си имаме вече тук , паяжината по очите е замъглила погледа ти - явно и мисълта (ако е имало такова нещо). Чий генофонд ще се чисти според теб ако стана патакламата, освен ако ти не си бледолик потомък и за теб няма значение. Апропо в статията изобщо не става дума за физическа намеса на Русия, а на военнна помощ и обучение плюс хуманитарна помощ. Виж за Болен, човека златен пръст, и аз съм навит да ходи там с неговите промити последователи - но ако си мислиш, че той е про Руски, значи и ти си се хванал на предизборните му агитации.

#6 Conspirator 28.09.2015 в 00:25:27

Китайският самолетоносач Liaoning-CV-16 е преминал на 22 септември през Суецкия канал и в момента е акостирал в сирийското пристанище Тартус, придружен от ракетоносец. Това събитие,освен че е достоверно си е истинска,голяма новина но познатите до болка СМИ действат на принципа има новина-има събитие,няма новина-няма събитие...

#7 pepe 28.09.2015 в 06:03:58

Конспираторе, това би било доста сериозно, ако бъде потвърдено, но източника на информация - някакъв израелски сайт, ми се вижда доста съмнителен.

#8 TheRock 28.09.2015 в 11:05:22

Ботоксът е козметичен препарат, добивана от токсините на патогенната бактерия Clostridium botulinum. Използва се за опъване на бръчките по лицата и телата на известни дърти холивудски пачаври като Джейн Фонда и други. Интересното е, че на Путин ботоксът му го инжектират в мордата поне от 15 години. Това, което не е публично известно е, че ботулиновите продукти с кръвния и лимфния ток в крайна сметка достигат до мозъка и довеждат до непоправими увреждания. Те се изразяват основно в малоумие, безотговорност и жестокост към околните. Това е Путин.

#9 Spider 28.09.2015 в 20:00:02

Търсач, къде, кога и как си фъргам паяджината си е моя работа, ако искаш да ти пофъргам малко фгазягата си сбъркал рейса пич Ще ти отговоря, щото съм пич: точка 1 - И американците уж щели да дават военни съветници и оборудване на едно правителство в Сайгон, ама нещо работата там била станала дебела, и лееко довело до едни събития с директен контакт между "съветници" и бунтовници, че и едни други типове с източник Ханой. Ще ми обясниш ли как борбата за запазване на военни бази, сфери на влияние и изпробването на модерно руско оръжие в реални условия е по-различно от гореописания лееек конфликт в Индокитай през 60-те и 70-те ? точка 2 - викаш тебе те кефи генофонда от впиянчени крепостни селяни и радикални ислямисти, и двата вида с имперски амбиции ? точка 3 - Като стане патакламата между арабелите и блядовете, ние ще си трайкаме, щото не сме страна в конфликта. Поне такива засега са индикациите от НАТО.А ние сме там, ако не си забравил. точка 4 - Имаме частично съгласие. Не че ми пука каква му е политическата ориентация, само напомням, че Волен е олигофрен за пример, друг не си е счупил краката да получи картонен руски медал. Ако може и другите олигофрени за пример, като Доган, Местан, СерГей, Славиту и пр. да се запишат доброволци в интернационална бригада "Хуйня" (примерно), ще е много хубаво. Леееко да ни освободят от туморното си присъствие

#10 deowin 28.09.2015 в 21:47:44

Шамито, доста забавно е как когато САЩ води войни в Близкия изток и игнорира решенията на ООН, русофилите надавате кански писъци и мрънкате за саморазправяне, беззаконие, vigilante justice и прочие. Когато СС.. ъъ.. Русия го прави, обаче, е съвсем друго - Путин има топки! Путин е велик! Путин прави това, което други не смеят! Смешници. PS. Не, че моята лична позиция има каквото и да било значение в случая, но аз намирам и двете за еднакво противни, просто защото не позволявам на личните ми пристрастия да ми налагат различна морална оценка за едно действие в зависимост от това кой го извършва.

#11 deowin 28.09.2015 в 21:50:58

>Виж за Болен .. ако си мислиш, че той е про Руски, значи и ти си се хванал на предизборните му агитации. В смисъл, че ако лижеш гъза на Путин, то не е непременно очевидно, че си проруски настроен? Интересно. А ти не го мисли много, продължавай да си лижеш щом те влече. Тъй де, нали не означава, че си русофил, може просто да те кефи вкуса. На вкус и цвет..

#12 Dox 28.09.2015 в 23:01:00

Свински, Що ми се струва, че при международен конфликт, в мозъка ти все се избистря някаква сексуална асоциация - в случая - лизане на задници, при това все на мъже? Що така бе, човече? Някаква неудовлетвореност ли или .... ? А коментар 10 задава не въпрос, а отговор. И всъщност, кое според теб е важно - канските писъци или това, че се нарушава международното право? Ако е второто, тогава защо се чудиш, че и други са решили да действат не на принципа силата на правото, а на принципа правото на силата. Единствената грешка, дето някои и сега допускат е, че силата може да е само на едната страна. Като ще е по втория принцип - дето САЩ първи го демонстрираха в Югославия /че кой ще ни спре! ООН ли?/ - тогава нека е по него. За щастие, за сега Русия все още се старае да действа по първия принцип - силата на правото. А, ма чакай бе! Забравих нещо много важно - когато САЩ сбъркат, на това трябва да се гледа снизходително и със симпатии. Като на невинността на дете, дето върши пакости и не разбира какво точно върши. Виж, когато обаче сбърка някой друг - той трябва да бъде съсипан, разбирай - унищожен.

#13 deowin 28.09.2015 в 23:16:48

>когато САЩ сбъркат, на това трябва да се гледа снизходително и със симпатии Кога видя да призовавам към нещо, което дори бегло наподобява това? Цитирай. Ако си спомням добре (и, да, мога да цитирам), осъдих моралната относителност и двуличието на русофилите. Именно това според мен е проблемът - че за вас военни действия в разрез с решения на ООН са кощунствено грешни ако са американски, но ако са руснаци, които анексират Крим или помагат на Асад - виж, това може. Не само може, ами е геройство. Ето това е проблемът, а не че в САЩ бият негри. Съжалявам, че се налага да уточнявам за малоумници като теб, но това изобщо не оправдава биенето на негри. И пак силно се съмнявам, че ще го разбереш. Дали защото не ти е удобно или просто защото си глупав - виж, това няма как да знам.

Новините

Най-четените