Цветан Цветанов: България, САЩ и Европа са подложени на хибридна атака от Русия

В Комисията за контрол над службите за сигурност в четвъртък ще се проведе изслушване във връзка с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев и информацията за това, че извършителят може да е съпричастен със случая "Скрипал". Това съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в Харманли, където участва в зарязването на лозови масиви.

Той изрази увереност, че по случая се работи активно и вече е създадена "необходимата координация между българските, британските и европейските власти".

Според Цветанов през последните 3-4 години България, САЩ и Европейският съюз са подложени на хибридна атака от страна на Русия. По думите му има информации за руска намеса в изборите в няколко държави посредством социални медии. Цветанов допълни, че има мнение за това, че "дори Брекзит се е случил под такова влияние".

Според зам.-председателят на ГЕРБ случаят "Скрипал" е затвърдил позицията на Европейския съюз за продължаване на санкциите срещу Русия. Цветанов коментира, че Русия иска да отклони ЕС от политиката му за единствено.

До седмица се очаква коалиционен съвет, на който концепцията на ВМРО за ромската интеграция ще бъде сред обсъжданите теми.

#2 Онуфрий 10.02.2019 в 11:49:22

Все някой трябва да изкаже онова, което Тиквата не смее, за да не си развали вечната дружба с джуджето.

#4 Онуфрий 10.02.2019 в 23:48:35

Бароне, как така цяла Европа (и не само) е в заблуда, че има хибридна война, обаче само ние знаем, че те са заблудени?

#5 GETI 11.02.2019 в 01:20:29

При 280 американски военни бази из Европа, няма как да не сме подложени на хибридна атака от Русия. Хибридната атака от Русия казва още че: "България ще използва военни бази на американска територия, където да си извършва военни учения и да дислокира военна техника 5 хиляди военни на ротационен принцип. и.. Канада и Америка предоставят срещу жълти стотинки златните си мини, електропроизводствените си дружества, като се задължават да изкупуват тока на преференциални цени за следващите 20 години"

#6 Онуфрий 11.02.2019 в 10:32:15

Така наречната хибридна война не е нищо ново, просто сега с новите технологии се води в по-голям мащаб и по-лесно, а пък и нали според руската военна доктрина НАТО е враг на Русия, така че...

#7 GETI 11.02.2019 в 11:27:45

Онуфрие, нищо друго не правиш в тоя форум освен да пляскаш простотии на килограм. Веднага след ВСВ САЩ и Великобритания си разработиха едни военни планчета - "Operation Unthinkable" и "Operation Dropshot ", за разрушаването на СССР и унищожаване на неговите градове с ядрен удар. И само съветският тест за атомна бомба през 1949 г. попари мераците на империалистите. Естествено е, че според руската военна доктрина НАТО ще е враг на Русия.

#8 Онуфрий 11.02.2019 в 23:39:54

Айде стига глупости. Кой даде схемите за бомбите на серьогите? И двете страни бяха на далавера от Студената война. Дори да е така както казваш, всякакви действия срещу фашизъм, нацизъм, комунизъм, болшевизъм, маоизъм и прочие по дефиниция са исторически и морално оправдани.

Новините

Най-четените